politika

DA NE BI BILO DA NE RADE: Moravički odbornici za svoje sugrađane zahtjevaju četiri velika kontejnera za besplatno odlaganje otpada


Moravice

MORAVICE – Zbog visokih cijena odvoza smeća na području grada Vrbovskog, Mjesni odbor Moravice odlučio je reagirati i u interesu svojih mještana povući konkretan potez. Gradu Vrbovskom i Komunalcu uputio je zahtjev da im se jedanput mjesečno na području mjesnog odbora postave četiri velika kontejnera za besplatno odlaganje otpada a sve do izgradnje reciklažnog dvorišta. Kako stoji u dopisu, vijeće MO-a Moravice takvu odluku donijelo je s obzirom da su cijene odvoza otpada i dalje previsoke te one stvaraju velike probleme građanima. Smatraju da je ta mjera nužna kako bi se smanjilo opterećenje građanima a time i vodilo računa o okolišu. Kako će na to pozvani odgovoriti još nije pozvato jer MO Moravice, na zahtjev poslan krajem siječnja još uvijek nije dobio nikakav odgovor.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

8 comments on “DA NE BI BILO DA NE RADE: Moravički odbornici za svoje sugrađane zahtjevaju četiri velika kontejnera za besplatno odlaganje otpada

 1. Lidija

  Za svaku pohvalu…..Samo da jos dobijete odgovor.Valjda ce se Mufan sjetiti.

 2. Gorski

  Ovi genijalci se stvarno još nisu maknuli iz komunizma… Pa to je strašno… Znači građani u Vrbovskom i okolici će plaćati odvoz smeća, a u Moravicama neće.. Moram priznati da gluplju i smješniju stvar u životu nisam čuo… Možda da se odbornici okrenu zapošljavanju stanovnika Moravica, otvaranju recimo tvornice u Chromosu, uređenju infrastrukture u mjestu, izgradnji školske dvorane koju im je Županija obećala.. MOžda bi to bilo pametnije od hodanja po partizanskim skupovima u lupetanja po mjesnim odborima??!!!!

  • tako je ili svima ili nikome,netko če debelo plačati a netko ne

 3. A kako bi bilo da ovi genijalci predlože da se više ne plaća struja…!?!? Ili bi možda bilo najbolje kad bi napravili svoju općinu pa da žive van svakog zakona u anarhiji koju stalno predlažu!!! Sramota!!!!

 4. Genijalci, ili ne…… Koliko je novaca ulupano u propale projekte aktualnog “gradonačelnika”? Što je napravljeno da se pokrene bilo što u Moravicama? Apsolutno nitko ništa! Najbolje je što je EX “gradonačelnik” bio na razgovoru na preporuku jednog političara kod EX ministra mora, turizma, prometa i razvitka u svezi ukidanja ranžirnog kolodvora u Moravicama……… Kako je ušao, tako je i izašao! Dobar dan na ulasku i do viđenja na izlasku! Odokativno to je bilo sve što je EX “gradonačelnik” imao za reći. 2020 godine broj stanovnika oko 4000, Komunalac Vrbovsko 75 zaposlenih…….1989 godine broj stanovnika preko 11000, Komunalac Vrbovsko 13 zaposlenih! Sad vidite koliko je velik problem od tih 4 kontejnera?! Ta 4 kontejnera neće značiti apsolutno ništa recipročno onome što se nikada nije napravilo za Moravice!

 5. Istina

  Daj mi reci što ti znači riječ gradonačelnik pod ” “… Moravice imaju lokalno rukovodstvo koje može puno napraviti za mjesto… Evo zadnjih godina su dovukli milijune u selo, što od Hrvata što od braće Srba… Zaposlili su stotine ljudi, razvili su multikulturalnost, dvojezičnost, skladaju pjesme o voljenome selu… Dakle u par riječi lider im je strojovođa koji skoro pa ne zna pisati, a o govoru da ne pričamo, kolega mu je vjerodostojni Jovan koji je promjenio 64 stranke i ući će u 65-tu sad kad bude morao zaposliti kćer, vodi ih vidoviti Milan kojega uglavnom zanimaju table na zgradama i dnevnice u mjesnom odboru ili ne znam kako se ono zove “Zbor građana”… Fokus i zanimacija su im uglavnom lokalne političke podvale, malo vode, malo smeća i tjeranje velike srpske politike, a što je najgore od tih istih Srba ne dobiju ništa.. Skloni su svi zajedno županu i dožupanu od kojih također ne mogu dobiti ništa..
  Fokus života su i tzv. “partizanske zabave” po mjesnom odboru čim se vrednuju veoma za život važne antifašističke vrijednosti..
  A od redovnih životnih problema ništa.. Struja i voda nisu bitni, cesta još manje.. Uređenje mjesta još manje.. Rješavanje problema Chromosa još manje.. Iseljavanje mladih ljudi još manje.. I da ne nabrajam dalje… Znači da jednog dana i osvoje nekakvu vlast, mi smo ovdje mrtvi do kraja!!!!!!!!!

 6. Ti isti mjesni političari niti imaju znanja, niti imaju zakonske moći nešto mjenjati i odlučivati. Oni imaju ideje koje treba odobriti “gradonačelnik”! Da li se slažem sa njihovom politikom? Apsolutno NE! Slažem se da postoje daleko važnije stvari od kontejnera. Samo te važnije stvari ne mogu rješavati mjesni “političari”. Uvijek ima usijanih glava koji guraju nekakvu nacionalnu ideologiju tipa velikosrpstva, ili velikohrvatstva. Takvi najćešće nestanu kad dođe do gužve. Mada mi ovo odokativno izgleda da se za Moravice ništa ne poduzima upravo zbog većinskog srpskog stanovništva. Zanemarivati sva okolna mjesta da bi se jednom sve dalo……… Na ovoliki broj stanovnika to vodi sve u propast. Sa takvom politikom Vrbovsko ne samo da će biti obrisano sa popisa “gradova”, nego neće moći biti ni općina za 10ak godina. Zašto “gradonačelnik” pod navodnicima? Pa zato što Vrbovsko nema nijedno obilježje “grada” osim mogućnosti izmanipuliranog zakona da se naziva “gradom”.

  • u “belem kraju” -Severin Lukovdol,Jadrć Osojnik,Zdihovo itd. skoro pa nema srpskog stanovništa ,pa isto nije apsolutno ništa urađeno,zato nemojte potezati odmah za manjinama jer vam to služi kao izgovor ili ucjena da vam se nešto da,ako čemo kome se više daje onda “belem kraju se ne daje ništa jer je slavni gradonačelnik izjavio da i neće dobiti ništa jer je dobio najmanje glasova iz “belega kraja” pa je nedavno i nelegalno smijenio Božovića iz Severina jer nije dizao ruku kako je on htio

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: