politika

SEVERINSKI VIJEĆNIK BOŽOVIĆ O SVOJOJ SMJENI: Građani Severina pet puta su mi dali mandat i svih pet puta biran sam za predsjednika a razriješen sam u maniri najgorih montiranih procesa


Vojin Božović

SEVERIN NA KUPI – Nakon što su ga prije tjedan dana tri od pet članova svrgnuli s čelne funkcije Mjesnog odbora Severin na Kupi, smijenjeni Vojin Božović poslao je priopćenje u kojem iznosi svoj osvrt o toj igri prijestolja. Kako Božović ističe za njega je taj čin bio prozirna namještaljka a razlozi za smjenu fabricirani.

Funkciju obnašao savjesno i u radu se zalagao za severinski kraj

Naglašava da je svoju funkciju obnašao savjesno i u radu se zalagao za severinski kraj svih pet puta koliko su mu građani Severina dali mandat u Vijeću mjesnog odbora a i svih tih puta bio i biran za predsjednika ta da je motiv njegove smjene što je javno ukazivao na maćehinski odnos aktualne vlasti prema tom kraju, na megalomansku i promašenu politiku gradonačelnika koja je devastirala to područje i u standardu i u ljudima.

Razriješen sam u maniri najgorih montiranih procesa

Priopćenje Vojina Božovića u cjelosti prenosimo : Razriješen sam u maniri najgorih montiranih procesa iz prošlih vremena. Razlozi koji se navode u Obavijesti o razrješenju na službenim stranicama Grada fabricirana su laž gradonačelnika Dražena Mufića.

Na sjednice nisu dolazili su upravo gradonačelnikovi vijećnici

Nije istina da nisam sazivao sjednice od dana konstituiranja  Vijeća, lipnja 2017. godine. One su sazivane i na njih su dolazili predstavnici Grada  Oni koji nisu dolazili su upravo gradonačelnikovi vijećnici. U jesen 2018. godine teško sam se razbolio i u bolnici proveo gotovo godinu dana te se još uvijek oporavljam.

Moj zamjenik  se kao politički konvertit  nagrađuje a njegovi se propusti prišivaju meni

O tome sam obavijestio i ključeve prostorija predao zamjeniku Janku Filipčiću koji je po svojoj funkciji preuzeo obveze predsjednika. Dakle, zadnjih godinu i pol dana sazivanje  sjednica je  u ovlasti mog zamjenika i on je odgovoran za (ne)rad Vijeća, no on se kao politički konvertit  nagrađuje, a njegovi se propusti prišivaju meni.

Moj “grijeh” je što sam javno ukazivao na maćehinski odnos aktualne vlasti prema ovom kraju

Žalosno je da se bolest koristi kao prilika za obračun s političkim neistomišljenicima.  Građani Severina su mi pet puta dali mandat vijećnika Vijeća mjesnog odbora, svih pet puta sam biran za predsjednika. Funkciju sam obnašao savjesno i u radu se zalagao za severinski kraj. Moj “grijeh” je što sam javno ukazivao na maćehinski odnos aktualne vlasti prema ovom kraju, na megalomansku i promašenu politiku gradonačelnika koja je devastirala  ovo područje i u standardu i u ljudima.

Neprimjereni sastanak u restoranu “Mali raj”

Također sam prozvao gradske vijećnike iz Severina koji su sramotno digli ruku protiv amandmana za obnovu severinske škole.  Direktni povod moje smjene je neodazivanje na “radni sastanak” vijeća mjesnih odbora Severina na Kupi, Plemenitaša, Lukovdola i Osojnika s gradonačelnikom u restoranu “Mali raj”. Smatrao sam neprimjerenim mjesto održavanja i činjenicu da  se na jelo i piće troši novac koji se mogao utrošiti za potrebe rada ovih vijeća.

Većina Vijeća mjesnih odbora na području grada uopće se ne sastaje

Također, kakav je smisao razgovora o sadržaju proračuna kada prije njegova donošenja nitko nije  pitao za mišljenje i prijedloge mjesne odbore?  No, očito je sastanak poslužio gradonačelniku da izigra volju birača Severina na Kupi tako da na šanku dobije ono što nije dobio na izborima – većinu u Vijeću. Koliko je prozirna ova namještaljka oko moje smjene govori činjenica da se većina Vijeća mjesnih odbora na području grada uopće ne sastaje, a da to gradonačelnika  nimalo ne zabrinjava jer njemu ona i nisu važna  već neprikosnovenost njegove vlasti. 

Moja smjena se slavila u kafiću

Nadam se da i proslava moje smjene, nakon krnje sjednice s 3 od 5 vijećnika,  u obližnjem kafiću nije bila na teret poreznih obveznika.

Zbog ove sramotne i beskrupulozne političke trgovine zaštitu svojih građanskih i političkih prava potražit ću kod Ministarstva uprave i Pučke  pravobraniteljice jer u institucije ovog grada ne vjerujem, stoji u priopćenju Vojina Božovića, smjenjenog predsjednika MO Severin na Kupi.

FOTO: Arhiva Gorske novosti

13 comments on “SEVERINSKI VIJEĆNIK BOŽOVIĆ O SVOJOJ SMJENI: Građani Severina pet puta su mi dali mandat i svih pet puta biran sam za predsjednika a razriješen sam u maniri najgorih montiranih procesa

 1. Prvo. Savjesti uopce nema,misli samo na sebe
  Drugo.Sve sta je obecao ziteljima ovog severinskog kraja nije ispunio,osim dijelio piliće i jeftino vino.
  Trece.Ovaj kraj je devastiran za vrijeme vladavine njegove partije i njemu slicnih
  Cetvrto.Nije izabran 5 puta,nego 3puta,znaci opet neistina
  Peto.Smijenjen je zbog ne sazivanja mijesnog odbora i samovolje,jednostavno,tri glasa za smjenu i ostala dva clana nisu se udostojila pojaviti,
  Sesto.Zahvaljujuci sadasnjem gradonačelniku,u ovaj nas mjesni odbor pocelo se ulagati,obnavljati vodovodna mreza,uredjivati poznato kupaliste,asvaltiraju se dotrajale ceste u ovim malim goranskim selima,postavila se nova led rasvjeta,uredila cesta prema drugom kupalistu Riblje,obnovljeno djecje i nogometno igraliste.Da li da jos nabrajam bivši seoski odborniče ili da nastavim.Jednom riječju,sram Vas bilo.Sta god da se napravi Vama ne valja,Vama je bolje kada sve propada i kada sirite tu svoju demagogiju neistina.
  Jos jednom Vam kazem,otidjite u ropotarnicu povijesti i pustite mlade da nesto naprave za ovaj kraj,jer Vama su vrhunac pilići i mlatiti praznu slamu

  • prvo:tko vjeruje da je smijenjen zbog nesazivanja sjednica-gluposti za malu djecu
   drugo: nabrojao si što je izgrađeno,pa sve nabrojano je izgrađeno za vrijeme njegovog mandata
   treće:očito smeta tebi i bahatom gradonačelniku jer nije dizao ruku kako je on htio
   četvrto:koji su to mladi koji žele njegovo mjesto,možda oni koji sami u životu nisu ništa učinili već su im dali roditelji i koji dane provode u Miki Mausu
   peto,predloži osobu koja je sposobna da kvalitetno zastupa severinski narod imenom i prezimenom i imat če moj glas

   • Severinac

    E moja vagica,od njega mozes dobiti samo hrpu laznih obecanja,a taj covijek sta god da napravi za severinski kraj samo kritizira.Ne brini,niti za bilo sta kaj se napravilo nije digao ruku nego samo pljuvao po tome,a ti i dalje daj podrsku obicnom demagogu

 2. Severinac

  😁😁😁😁

 3. Gorski

  E moj Vojine, nisu te izabrali 5 puta nego 3… I sad si LA PA PA.. Mjesni odbor koji se ne sastaje to je smiješno… Napiši građanima koliko željeza i cementa si maknuo za izgradnju DRVENE POZORNICE u Severinu… 🙂 🙂 Dakle neka ljudi pročitaju, drvena pozornica od cementa i željeza… Zvuči malo nenormalno??? Fasade, igralište, uređenje škole, traženje rješenja za dvorac, kupalište, asfaltiranje… Vojo nešto ti od toga smeta??? Reci građanima što?? Jel tim ljudima u Severinu već navrh glave tvoga lupetanja i demagogije?? Lijepa je ona slika sa onim zaštitnicima iz SDP-a ali koga god su oni spašavali taj je nestao i propao.. I zato srećo neka ti bude sretna politička mirovina, puno zdravlja, sreće i odmora i daj nas više stvarno pusti na miru!!!!!!

 4. Severinac

  Najednom ozdravio

 5. Panika! Očito je danas bio hitni sastanak u gradu ili nekoj birtiji i uhljebi dobili zadatak braniti lik i dijelo velikog vođe. Čak se i sam vođa oglasio iza aliasa gorski. Preturale se arhive. Pozornica je kikiriki i tu je nešto barem izgrađeno za razliku od milijuna zamračenih u Bijelu kosu, rušenje ruševina u Kamacniku, svlačionicu teniskog klupa…

 6. Gorski

  E da, krece ubrzo uredenje teniske svlacionice… Opet problem.. Ali krece i uredenje zgrade nogometnog kluba… Tesko opet.. A onda uredenje centra grada… Ajme.. A onda centar za posjetitelje.. Ajoj… Vojin i drugovi ce krepati od zavisti!!!

 7. Prije par dana gradonačelnik je održao radni sastanak s Vijećem mjesnog odbora Gomirje. Vjerojatno u Erosu. Predsjednica tog vijeca je bankarica Đurđa. Budući da ova ima problema sa zakonom, ni ovo vijece se nije baš često sastajalo. Gle čuda, Mufanu to nimalo ne smeta!

 8. Istina

  Vojine stvarno nam je žao zbog teške bolesti.. Želimo Vam što skorije ozdravljenje i da Vam nakon ove naslovnice i komentara ne otkaže srce… Možda da pitate župana Komadinu da vam sredi toplice.. Naime postoji vjerodostojna informacija da je jedan od vlasnika toplica u Banja Vručici u BIH… Vjerujem da će ova informacija biti zanimljiva i povjerenstvu za sukob interesa.. Pitanje je da li je to u imovinskoj kartici naveo.. A nije to ni loše, sad će drugovi iz SDPa i slučajne države moći na besplatni kupanac… Ako niste prestari, možda i Vas uzmu.. Ja Vam od srca želim da dobijetre besplatni toplice, jer rijetko koji penzioner si može tako nešto priuštiti.. Uzdravlje..

  • Kad znaš sve, reci je li istina da je Mufan kupio stan u Zagrebu? Neki kažu i dva, no sigurno pretjeruju. Ako je, je li to naveo u imovinskoj kartici?

 9. Gorski

  Nazovi Mufana pa ga pitaj… Ako ima dva stana u Zg to je odlicno.. Koliko radi on i njegova familija generacijama, malo i ima..

 10. Gorski

  A mozes nazvati i pcelara u gruntovnicu on ce ti dati tocne podatke!!!

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: