Vojin Božović

SEVERIN NA KUPI – Nakon što su ga prije tjedan dana tri od pet članova svrgnuli s čelne funkcije Mjesnog odbora Severin na Kupi, smijenjeni Vojin Božović poslao je priopćenje u kojem iznosi svoj osvrt o toj igri prijestolja. Kako Božović ističe za njega je taj čin bio prozirna namještaljka a razlozi za smjenu fabricirani.

Funkciju obnašao savjesno i u radu se zalagao za severinski kraj

Naglašava da je svoju funkciju obnašao savjesno i u radu se zalagao za severinski kraj svih pet puta koliko su mu građani Severina dali mandat u Vijeću mjesnog odbora a i svih tih puta bio i biran za predsjednika ta da je motiv njegove smjene što je javno ukazivao na maćehinski odnos aktualne vlasti prema tom kraju, na megalomansku i promašenu politiku gradonačelnika koja je devastirala to područje i u standardu i u ljudima.

Razriješen sam u maniri najgorih montiranih procesa

Priopćenje Vojina Božovića u cjelosti prenosimo : Razriješen sam u maniri najgorih montiranih procesa iz prošlih vremena. Razlozi koji se navode u Obavijesti o razrješenju na službenim stranicama Grada fabricirana su laž gradonačelnika Dražena Mufića.

Na sjednice nisu dolazili su upravo gradonačelnikovi vijećnici

Nije istina da nisam sazivao sjednice od dana konstituiranja  Vijeća, lipnja 2017. godine. One su sazivane i na njih su dolazili predstavnici Grada  Oni koji nisu dolazili su upravo gradonačelnikovi vijećnici. U jesen 2018. godine teško sam se razbolio i u bolnici proveo gotovo godinu dana te se još uvijek oporavljam.

Moj zamjenik  se kao politički konvertit  nagrađuje a njegovi se propusti prišivaju meni

O tome sam obavijestio i ključeve prostorija predao zamjeniku Janku Filipčiću koji je po svojoj funkciji preuzeo obveze predsjednika. Dakle, zadnjih godinu i pol dana sazivanje  sjednica je  u ovlasti mog zamjenika i on je odgovoran za (ne)rad Vijeća, no on se kao politički konvertit  nagrađuje, a njegovi se propusti prišivaju meni.

Moj “grijeh” je što sam javno ukazivao na maćehinski odnos aktualne vlasti prema ovom kraju

Žalosno je da se bolest koristi kao prilika za obračun s političkim neistomišljenicima.  Građani Severina su mi pet puta dali mandat vijećnika Vijeća mjesnog odbora, svih pet puta sam biran za predsjednika. Funkciju sam obnašao savjesno i u radu se zalagao za severinski kraj. Moj “grijeh” je što sam javno ukazivao na maćehinski odnos aktualne vlasti prema ovom kraju, na megalomansku i promašenu politiku gradonačelnika koja je devastirala  ovo područje i u standardu i u ljudima.

Neprimjereni sastanak u restoranu “Mali raj”

Također sam prozvao gradske vijećnike iz Severina koji su sramotno digli ruku protiv amandmana za obnovu severinske škole.  Direktni povod moje smjene je neodazivanje na “radni sastanak” vijeća mjesnih odbora Severina na Kupi, Plemenitaša, Lukovdola i Osojnika s gradonačelnikom u restoranu “Mali raj”. Smatrao sam neprimjerenim mjesto održavanja i činjenicu da  se na jelo i piće troši novac koji se mogao utrošiti za potrebe rada ovih vijeća.

Većina Vijeća mjesnih odbora na području grada uopće se ne sastaje

Također, kakav je smisao razgovora o sadržaju proračuna kada prije njegova donošenja nitko nije  pitao za mišljenje i prijedloge mjesne odbore?  No, očito je sastanak poslužio gradonačelniku da izigra volju birača Severina na Kupi tako da na šanku dobije ono što nije dobio na izborima – većinu u Vijeću. Koliko je prozirna ova namještaljka oko moje smjene govori činjenica da se većina Vijeća mjesnih odbora na području grada uopće ne sastaje, a da to gradonačelnika  nimalo ne zabrinjava jer njemu ona i nisu važna  već neprikosnovenost njegove vlasti. 

Moja smjena se slavila u kafiću

Nadam se da i proslava moje smjene, nakon krnje sjednice s 3 od 5 vijećnika,  u obližnjem kafiću nije bila na teret poreznih obveznika.

Zbog ove sramotne i beskrupulozne političke trgovine zaštitu svojih građanskih i političkih prava potražit ću kod Ministarstva uprave i Pučke  pravobraniteljice jer u institucije ovog grada ne vjerujem, stoji u priopćenju Vojina Božovića, smjenjenog predsjednika MO Severin na Kupi.

FOTO: Arhiva Gorske novosti