politika

NAKON SEVERINSKOG PRITISCI NA JOŠ JEDAN MJESNI ODBOR: Nije dopušten sastanak gomirskog Mjesnog odbora s oporbenim čelnicima


U SDP-u tvrde – nije nam dozvoljeno predstavljanje u MO Gomirje

VRBOVSKO – Vrbovščanski SDP i njihov čelnik Petar Mamula ponovno javno prozivaju gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića da nastavlja sa neprimjerenim i protuzakonitim postupcima te opstriranjem rada Mjesnih odbora.

Odbijanje davanja suglasnosti za održavanje sastanka

Nakon sudjelovanja u smjeni predsjednika mjesnog odbora Severin na Kupi, zbog održavanja sastanka sa predstavnicima političkih stranaka, gradonačelnik opstruira i rad mjesnog odbora Gomirje. Čini to odbijanjem davanja suglasnosti za održavanje sastanka s oporbenim čelnicima, sa argumentom da je takva praksa protivna pravilima rada mjesnih odbora, stoji u novom pripćenju SDP-a Vrbovsko.

Gomirskom odboru  zamjera se prevelika aktivnost?

Osim što nije jasno o kojim pravilima gradonačelnik govori, zabrana održavanja sastanka Mjesnog odbora u potpunoj je suprotnosti sa onim što se zamjeralo severinskom Mjesnom odboru. Dok je u severinskom slučaju zamjerka bila neaktivnost, u slučaju Gomirja je to izgleda prevelika aktivnost ili je možda ipak stvar u činjenici da Mjesnim odborima nije dozvoljeno razgovarati sa oporbom, smatraju u vrbovščanskom SDP-u te ističu da takav oblik nasilnog sprječavanja kritike gradske vlasti ipak nije i ne može utišati sve one koji politiku gradonačelnika javno i sve glasnije kritiziraju.

Takvi postupci i zastrašivanja neće zaustaviti SDP

To ne mogu spriječiti niti gradonačelnikovi kafanski sastanci sa mjesnim odborima, uz nezaobilazne odojke i gemišt, koji služe jedino tome da se po nebrojeni put ponove mantre o napretku Vrbovskog i uspješnosti gradskih razvojnih inicijativa, te da se rasprave potrebe Mjesnih odbora kada je Proračun Grada već izglasan, odlučni su u SDP-u Vrbovsko koji vrbovščanskom gradonačelniku poručuju da takvi postupci, praksa prijetnji i zastrašivanja neće zaustaviti njihovu namjeru da i dalje konstruktivno i kritički razgovaraju o najvećim problemima Grada Vrbovskog.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija

5 comments on “NAKON SEVERINSKOG PRITISCI NA JOŠ JEDAN MJESNI ODBOR: Nije dopušten sastanak gomirskog Mjesnog odbora s oporbenim čelnicima

 1. Ljudi moji, pročitajte malo zakone RH i vidjet cete da mjesne odbore ne mogu sazivati stranke i Petri Mamule već to rade predsjednici mjesnih odbora ili njihovi zamjenici. Pa ne može sdp prozivati gradonačelnika za svoj neuspjeh sazivanja nekakvog sastanka. Nije vam gospodo neradnici kriv gradonačelnik šta vam nitko nije došao na sastanak. I baš me zanima o čemu vi bi pričali na tom sastanku. Imate li neke nove projekte na pomolu? Kosanovići? Ribnjak? Pa da, dolaze izbori! Treba srati po drugima da bi sebe uzdigli! Borite se za sebe i svoju guzicu! Boli vas briga šta će biti sa razvitkom ovog kraja! Kad ste predložili i napravili neki projekt za ovaj grad???? Mislim da ste vi najveći problem Grada Vrbovskog i vaš predsjednik kojemu će teško biti maknuti se sa plaće od barem 15000 kn, službenog auta i naslikavanja po tuđim projektima! Jedini koji ovdje nezakonito rade ste VI!!!!

 2. Imaju ovi projekte, čirilica, čirilična tabla, čirilično pismo, slučajna država, Srbija u srcu, Dobar život bez rada… 🙂 🙂 🙂

 3. Severinac

  👏👏👏👏

 4. Pa neka se sastaju. Tko im može zabraniti da se najdu u nekoj birtiji ili prostoriji, makar privatno i da sastanće. Nismo u Sj. Koreji da će biti optuženi za protunarodnu djelatnost. Čini mi se da veći odjek ima ova tobožnja zabrana nego što bi imali zaključci njihova sastanka.
  Da imaju što pametno za reći već bi se sastali i izdali neko priopćenje Zato drugovi smislite nešto pametno i pred javnost. Vjerujte nitko vas neće hapsiti.

 5. abc123

  Petar

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: