U SDP-u tvrde – nije nam dozvoljeno predstavljanje u MO Gomirje

VRBOVSKO – Vrbovščanski SDP i njihov čelnik Petar Mamula ponovno javno prozivaju gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića da nastavlja sa neprimjerenim i protuzakonitim postupcima te opstriranjem rada Mjesnih odbora.

Odbijanje davanja suglasnosti za održavanje sastanka

Nakon sudjelovanja u smjeni predsjednika mjesnog odbora Severin na Kupi, zbog održavanja sastanka sa predstavnicima političkih stranaka, gradonačelnik opstruira i rad mjesnog odbora Gomirje. Čini to odbijanjem davanja suglasnosti za održavanje sastanka s oporbenim čelnicima, sa argumentom da je takva praksa protivna pravilima rada mjesnih odbora, stoji u novom pripćenju SDP-a Vrbovsko.

Gomirskom odboru  zamjera se prevelika aktivnost?

Osim što nije jasno o kojim pravilima gradonačelnik govori, zabrana održavanja sastanka Mjesnog odbora u potpunoj je suprotnosti sa onim što se zamjeralo severinskom Mjesnom odboru. Dok je u severinskom slučaju zamjerka bila neaktivnost, u slučaju Gomirja je to izgleda prevelika aktivnost ili je možda ipak stvar u činjenici da Mjesnim odborima nije dozvoljeno razgovarati sa oporbom, smatraju u vrbovščanskom SDP-u te ističu da takav oblik nasilnog sprječavanja kritike gradske vlasti ipak nije i ne može utišati sve one koji politiku gradonačelnika javno i sve glasnije kritiziraju.

Takvi postupci i zastrašivanja neće zaustaviti SDP

To ne mogu spriječiti niti gradonačelnikovi kafanski sastanci sa mjesnim odborima, uz nezaobilazne odojke i gemišt, koji služe jedino tome da se po nebrojeni put ponove mantre o napretku Vrbovskog i uspješnosti gradskih razvojnih inicijativa, te da se rasprave potrebe Mjesnih odbora kada je Proračun Grada već izglasan, odlučni su u SDP-u Vrbovsko koji vrbovščanskom gradonačelniku poručuju da takvi postupci, praksa prijetnji i zastrašivanja neće zaustaviti njihovu namjeru da i dalje konstruktivno i kritički razgovaraju o najvećim problemima Grada Vrbovskog.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija