crna kronika

U PONEDJELJAK NA SVIM FREKVENTNIJIM MJESTIMA: Podjela maski koje će se obavezno morati nositi prilikom ulaska u javne prostorije


VRBOVSKO – Grad Vrbovsko će svim građanima koji izlaze na javna mjesta, vrše nabavku hrane, nabavku lijekova, nabavku ostalih stvari za sebe i svoje članove obitelji osigurati masku za lice.

Podjela na svim frekventnijim mjestima

Podjela maski za lice odvijati će se od strane Stožera civilne zaštite Grada Vrbovskog na svim frekventnijim mjestima (ispred trgovina, ispred pekarnice, ispred banke i sl.) i to u ponedjeljak (23. ožujka).

Obaveza nošenja maski i dezinfekcija ruku

Maske će se obavezno morati nositi prilikom ulaska u javne prostorije i ukoliko osoba nema masku, istoj se neće dozvoliti ulazak u prostorije o čemu će Stožer civilne zaštite Grada Vrbovskog donijeti posebnu odluku. Također je obaveza dezinficirati ruke prilikom ulaska u bilo koji javni prostor.

Svi vlasnici trgovina trebaju osigurati zaštitne jednokratne rukavice

Budući da je ovih dana velika potražnja za maskama i vrlo ih je teško dobiti u Stožeru čine sve da dođu do njih kako bi ih mogli podijeliti građanima. Također pozivaju i sve vlasnike trgovina, da osim dezinfekcije ruku, građanima osiguraju i zaštitne jednokratne rukavice i da zabrane ulazak svima onima koji na propisan način nisu zaštićeni.

Još jedan apel

U Stožeru civilne zaštite Grada Vrbovskog apeliraju na građane, da između sebe odrede po jednu osobu koja će vršiti nabavku za više sugrađana  jer na taj način smanjujemo i broj ljudi na javnim mjestima.

Ovim putem pozivamo sve građane da se maksimalno pridržavaju svih Odluka koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a koje je vrbovščanski Stožer objavio na web stranici Grada Vrbovskog kao i portalu Gorske novosti. Jedino tako moći ćemo smanjiti širenje ovog  virusa, zaštiti sebe i sve oko sebe. – Sada je potrebna maksimalna odgovornost i ozbiljnost svih nas zajedno – zaključuju u Stožeru.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Web, ilustracija

5 comments on “U PONEDJELJAK NA SVIM FREKVENTNIJIM MJESTIMA: Podjela maski koje će se obavezno morati nositi prilikom ulaska u javne prostorije

 1. Zvonko

  Eto šta je prava Općina koja brine za svoje sugrađane, a ne kao naša u Ravnoj Gori koja se zavukla u mišju rupu i zaključala sva vrata da ne bi netko njih priupitao. SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!

 2. Da Vrbovsko je organizirano u svim situacijama, od ledoloma, do vremena kad nas je pogodilo snježno nevrijeme, pa do vjetroloma.. COVID 19 je najgora stvar do sada, ali bravo za sugrađane i gradsku upravu koji su do sada odradili sve besprijekorno.. Sretno svima i čuvajte se i dalje u svojim domovima.. I neka i dalje ostane priča da nemamo nijednog oboljelog…

 3. A kako cemo mi koji sutra radimo u firmi Cedar na pilani

 4. Gor(s)ki

  nošenje maske–TO JE NELEGALNA ODLUKA
  krizni stožer RH nije donio takvu preporuku

 5. svi u volvu moraju imati sve vece obrti imaju maske inace nema posla

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: