crna kronika

PRIJELOMNA VIJEST: Sve zaštitne maske su podijeljene – sutra stiže nova količina!


VRBOVSKO – Grad Vrbovsko danas je na svim frekventnijim mjestima (trgovine, pekarnice, centri Mjesnih odbor)  putem svojih djelatnika i službi vršio podjelu zaštitnih maski građanima. Ukupno je podijeljeno 1.200 zaštitnih maski što je uključivalo  i podjelu maski  djelatnicima opskrbe, vatrogascima te svim gradskim službama.

Prvi krug podjele maski

Riječ je o prvom krugu podjele maski  i  vrlo je važno da građani  uzmu u obzir kako je u ovom trenutku prioritetno osigurati da svako kućanstvo dobije po jednu masku. Stoga apeliramo na sve građane da pokažu strpljivost i poštuju istaknuto pravilo. Maske su za višekratnu uporabu što znači da su perive i mogu se iskuhavati.

Odluka  o obveznom nošenju zaštitne maske

Od danas u ponoć na snagu stupa Odluka  o obveznom nošenju zaštitne maske za lice prilikom ulaska u bilo koji javni prostor (trgovine, pekarnice, banke , apoteke) na području Grada Vrbovskog. Cijelu odluku pogledajte OVDJE.

Nova pošiljka

Grad Vrbovsko intenzivno radi na nabavci nove pošiljke zaštitnih maski, te se njihova isporuka očekuje u poslijepodnevnim satima. Ukoliko maske sukladno planiranom stignu  njihova podjela će se građanima na istim lokacijama (po  istim djelatnicima) vršiti  u utorak (24. ožujka) od 9,00 sati.

Međutim, ukoliko naručene maske ne bi bile isporučene  u Grad Vrbovsko sukladno planiranom terminu,  podjela će se vršiti odmah po njihovom dolasku, a prema već gore istaknutom pravilu.

Interventna mjera

Iz Grada navode kako su građani obvezni sami za sebe i svoje kućanstvo osigurati  dodatne zaštitne maske, te mole građane da ovaj postupak Grada Vrbovskog shvate isključivo kao interventnu mjeru kojom  Grad doprinosi u suzbijanju širenja koronvirusa.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio Grad Vrbovsko

8 comments on “PRIJELOMNA VIJEST: Sve zaštitne maske su podijeljene – sutra stiže nova količina!

 1. 1200 maski nestalo za sat vremena,nekome 20 komada nekome ništa,tko je kontrlirao podjelu maski,nitko gdje je tih 1200 ljudi,u Vrbovskom ih je u jutro do podne bilo 200 vani

 2. Zvonko

  Eto, u Ravnoj Gori nemamo tih problema. Nema maski, nema nepravde. Općinari na čelu s načelnikom zaključani u mišjoj rupi, briga njih za maske i za raju….

 3. Gor(s)ki

  jedino nisu djelili ispred ambulanti,niti njihovim djelatnicama

 4. Gospodin sa slike ispred gavranovica na vrbovskom je dosao u po jos jednu masku u dobru

 5. Pa šta trgovine nisu dužne svojim dijelatnicima osigurati maske. Po ovome ih ima ispod pulta koliko želiš. Nekome sve a nekome ništa. Ko je tu lud. Kad je toliki broj maski u pitanju zašto ne dostavljaju na svaku adresu po jednu, kao sto netko reče kao račune….

 6. renata

  nekako ne vjerujem da su svi u mogucnosti doci po njih na punktove. a opet cemu nam sluze komunalni djelatnici…kad znaju nositi racune po kucama nek izvole biti korisni i tako i maske dostaviti ljudima kuci i dati im onoliko koliko ima clanova kucanstva. ovako neko pokupi nekoliko maski koje vjerojatno nece ni upotrijebiti a neko ne dobije niti tu jednu. malo fali bolje organizacije i emptije medu ljudima

 7. gomirje u srcu

  Trebalo je dijeliti po modelu gospodina Vukelića, koji je sa dva svoja pobočnika, u nečije ime u nedelju djelio maske i pakete, pri tome kršeći preporuke Kriznog stožera RH, i Grada Vrbovskog da se ostaje kod kuće i da svedemo kontakte na što moguću manju mjeru. Ti su vjerovatno jutros bili prvi pred trgovinama da bi uzeli još koju masku. Poštivanje institucija od predsjednika. Ali su sigurno imali jasne kriterije, Maske samo članovima
  njihove stranke. Svi smo zajedno u ovome,i zajedno možemo ovo pobijediti.

 8. Covid 19

  Duja ( gomirje u srcu ) daj se Mufanu dublje malo zavuci .

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: