VRBOVSKO – Grad Vrbovsko danas je na svim frekventnijim mjestima (trgovine, pekarnice, centri Mjesnih odbor)  putem svojih djelatnika i službi vršio podjelu zaštitnih maski građanima. Ukupno je podijeljeno 1.200 zaštitnih maski što je uključivalo  i podjelu maski  djelatnicima opskrbe, vatrogascima te svim gradskim službama.

Prvi krug podjele maski

Riječ je o prvom krugu podjele maski  i  vrlo je važno da građani  uzmu u obzir kako je u ovom trenutku prioritetno osigurati da svako kućanstvo dobije po jednu masku. Stoga apeliramo na sve građane da pokažu strpljivost i poštuju istaknuto pravilo. Maske su za višekratnu uporabu što znači da su perive i mogu se iskuhavati.

Odluka  o obveznom nošenju zaštitne maske

Od danas u ponoć na snagu stupa Odluka  o obveznom nošenju zaštitne maske za lice prilikom ulaska u bilo koji javni prostor (trgovine, pekarnice, banke , apoteke) na području Grada Vrbovskog. Cijelu odluku pogledajte OVDJE.

Nova pošiljka

Grad Vrbovsko intenzivno radi na nabavci nove pošiljke zaštitnih maski, te se njihova isporuka očekuje u poslijepodnevnim satima. Ukoliko maske sukladno planiranom stignu  njihova podjela će se građanima na istim lokacijama (po  istim djelatnicima) vršiti  u utorak (24. ožujka) od 9,00 sati.

Međutim, ukoliko naručene maske ne bi bile isporučene  u Grad Vrbovsko sukladno planiranom terminu,  podjela će se vršiti odmah po njihovom dolasku, a prema već gore istaknutom pravilu.

Interventna mjera

Iz Grada navode kako su građani obvezni sami za sebe i svoje kućanstvo osigurati  dodatne zaštitne maske, te mole građane da ovaj postupak Grada Vrbovskog shvate isključivo kao interventnu mjeru kojom  Grad doprinosi u suzbijanju širenja koronvirusa.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio Grad Vrbovsko