GRAD VRBOVSKO PITA LOVCE, ŠUMARE I LOVOZAKUPNIKE: Kako naša polja krumpira zaštititi od divljači?


VRBOVSKO – Grad Vrbovsko poslao je dopis kojim poziva lovačka društva, šumarije i lovozakupnike na  suradnju  kako bi se zasađeni usjevi krumpira u što većoj mjeri sačuvali od šteta koju može prouzročiti divljač.  U dopisu ih se podsjeća da je s prvim naznakama opće opasnosti vezane uz pandemiju koronavirusom osmišljen projekt koji mještane potiče na poljoprivrednu proizvodnju odnosno sjetvu i sadnju poljoprivrednih kultura. I sâm Grad pristupio je pripremi tla u dolini  rijeke Kupe gdje će putem vlastitih službi zasaditi dva  hektara površine krumpirom a poljoprivredni prinos biti će doniran za potrebe javne kuhinje, siromašnim građanima,  te plasiran kao prehrana u školama i vrtiću. Stoga su iz Grada pozivali lovačka društva, šumarije i lovozakupnike da se uključe i obavijestite koje su im mogućnosti zaštite usjeva od štete koju može prouzročiti divljač na poljoprivrednim površinama. Predlažete li opskrbljivanje građanstva zaštitnim trakama, čuvanje usjeva i nasada,  izgon divljači s ugroženog zemljišta,  uporaba mehaničkih, električnih i kemijskih zaštitnih sredstava, vidljivih plašila, smanjivanja broja divljači do brojnog stanja koje se može uzgajati u lovištu i slično pitaju se u Gradu očekujući odgovore i suradnju.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracijaKategorije:gospodarstvo

Oznake:, , ,

3 replies

  1. Neka lovci i sumari hrane životinje u šumi,a ne samo ubijati i švercati po primorskim restoranima.Treba ljeti kositi i speremati im sjeni saditi repu ,krumpir,tj.čičoku,pa divljač neče gladna ulaziti u usjeve građana.

  2. Pitat će uskoro Grad zlatice zašto jedu lišće! Do sada Grad nije bilo briga što divljač radi štetu građanima. Mufić a plemenjača?

    • ako lovci “gospodare lovištem” a lovište im je i moja zasađena njiva onda imaju i platiti svu štetu nastalu od divljači na mojoj njivi,pravno gledano,jasno ko dan

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: