kultura i zabava

POLAGANJEM VIJENCA I PALJENJEM SVIJEĆA: U Moravicama obilježen Dan pobjede nad fašizmom


MORAVICE – Polaganjem vijenca i paljenjem svijeće u Moravicama je obilježen Dan pobjede nad fašizmom.  Na spomeniku palim borcima NOR-a i civilnim žrtvama fašističkog terora počast su odali zamjenik župana Petar Mamula s članovima Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog i Mjesnog odbora Moravice.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Preuzeto s pgz.hr

9 comments on “POLAGANJEM VIJENCA I PALJENJEM SVIJEĆA: U Moravicama obilježen Dan pobjede nad fašizmom

 1. Gorski

  Ima jedna stara latinska izreka: “Historia (est) magistra vitae “.. Dobro je znati povijest, no povijest stvaraju i ljudi koji zive u sadasnjosti.. Da sam na mjestu ovih modernih antifasista ciji je jedini smisao postojanja klecanje pred ovim spomenicima, pitao bih se sto ce povijest pisati o meni.. Po cemu cu ja biti zapisan u povijesti.. Ako se sve dosad ucinjeno zbroji, zakljucak je samo jedan PO NICEMU!!!

  • Gorski već kad si spomenuo vrlo poznatu poslovicu…… Pokušaj najprije shvatiti poslovicu; “Cum accusas alium propriam prius inspice vitam!” jer vidim da nisi shvatio što se želi reći sa time da je povijest učiteljica života…….ili da opet nabrajamo promašene projekte tvog vrhonaravnog vođe koje MI PLAĆAMO?!

 2. Medo Stedo

  Mufane ????????!!!!!!!

 3. Lidija

  Ostavimo povijest i prepucavanja, okenimo se buducnosti jer nije nam bas svjetla, i dvima ce nam biti bolje.

 4. Gorski

  Medo Stedo ti bi rado da je Mufan ali nije!!!! Vise srece drugi puta!!

 5. Sao, Mao i Hao

  Gdje je nestao čovjek? Počela je škola 😉

 6. Ja.bi htio znati tko tu koga.. Da li je ovo SDP, SDSS, skupina manijaka, antifasisti.. Gdje su Hrvati u Sdp u, da li se oni klanjaju ispred ovog spomenika?? Dal glasamo za SDP sa Srbima na celu ili sa Hrvatima?? Buricu daj se vise izjasni i reci nam zasto te nema niti na jednoj slici.. Jesu te ovi momci udaljili?? Sve objavljene slike ukazuju na diskriminaciju Hrvata u SDPu.. Ili se varam???

 7. Tuga i Buga

  Ovi na slici jedino znaju poštivati propisanu udaljenost :D, a drugo jesu li SDP ili SDSS, e to je već problem..

 8. Na ponos i diku

  Danas je 30 godina od neodigrane utakmice Dinama i zna se koga, pa palim svijeću…

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: