politika

APSOLUTNA DOMINACIJA HDZ-A U GORSKOM KOTARU: Osvojili 6 goranskih samuprava – pet općina i Vrbovsko


Izborno mjesto na Senjskom u Vrbovskom

GORSKI KOTAR – Na danas održanim izborima za zastupnike u Hrvatski sabor u Gorskom kotaru najbolji rezultat ostvario je HDZ. On je pobjedio u Ravnoj Gori (49,68%), Skradu (45,92), Vrbovskom (42,32%), Mrkoplju (42,12%), Lokvama (42,15%) i Brod Moravicama (42,14%).

Restart koalicija predvođena SDP-om pobjedila je u Čabru (42,60%), Delnicama (39,88%) i Fužinama (36,13%). Treća stranka po snazi u Gorskom kotaru je Domovinski pokret koji je  ostvario 11,06% u Mrkoplju, 9,01% u Vrbovskom, 6,42% u Delnicama te 6,08% u Fužinama.

Od ostalih stranaka u Gorskom kotaru prag su prešli samo Laburisti (12,16%) i Možemo (6,44%) u Fužinam a Most (9,07%) i Živi zid (5,72%) u Čabru. Izbore je obilježila izuzetno mala izlaznost pa je tako u Čabru izašlo najmanje, samo 37,91% birača dok je njih najviše glasalo u Lokvama – 52,54%.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

4 comments on “APSOLUTNA DOMINACIJA HDZ-A U GORSKOM KOTARU: Osvojili 6 goranskih samuprava – pet općina i Vrbovsko

 1. Gorski

  Jel nam to propao SDP?? Nije valjda, a toliko su “brinuli” o nama.. 🙂 Sad ste na državnoj razni odradili što treba, a sad je vrijeme i na lokalnoj da ih zbrišemo sa lica zemlje!!!!

  • Ne brini se ti za SDP, socijaldemokracija nije propala nigdje u Europi pa ne će niti u Hrvatskoj. Oporaviti će se ljevica do slijedećih izbora. Najvažnije je da tvoj hasanbegović, zekanović, glasnović, sačić pa culej i slična im proustaška bratija neće partipicirati u vlasti. Ovaj puta HDZ će imati pristojne i uljuđene koalicijske partnere. Gorski da se imalo razumiješ u politiku znao bi da je za demokraciju najvažnije da vladajući imaju pravu i jaku opoziciju. Ti bi bio najsretniji da ova vlast nema opoziciju, i ti bi je dekretom zabranio. Odi u Sjevernu Koreju ili u Bjelorusiju, tamo je jednoumlje. U tebi obitava mali Staljin. Vjerovatno si u Vrbovskom neka lopina pa si uvjeren da si pod plaštom HDZ-a najsigurniji. Šokirao te Bandićev rezultat i njegov neslavni završetak u politici. Još malo pa će u svemu biti bivši, osim u Remetincu. Ovi njegovi u Vrbovskom su se raspali, više ih nigdje nema. Predugo su i trajali, cijelu zimu i proljeće. Nakon korone, potresa u Zagrebu i pobjede HDZ-a iskreno se nadam da je to svo zlo što nas je pogodilo ove godine. Ne znam što nam se još loše može dogoditi, još jedino kakav komet da nas pogodi, a onda svejedno, kraj će biti brži.

 2. Knez Trpimir

  Tiho šume polja, na na na na
  Ljeto je došlo u kraj moj,
  To je nova radost moja,
  Nosim je u srcu svom.
  Na, na, na, na, …..

  Tu ste nekad cvijeće brali,
  Koristili tuđi trud,
  A mi ko ovce svoju mladost dali,
  čuvali partije tok.

  (Ali mi smo došli pameti,
  Razbistrili smo svoj um iii
  sad vas više nigdje nema,
  a neće vas više ni bit,
  pa kažemo)
  Doviđenja i ne plači,
  Rasti cvijete neubrani moj.
  Neću doći.
  Na, na, na, na ……
  Doviđenja i ne plači,
  Neradu je došao kraj,
  Neću doći,
  Na, na, na, na …..

  Tu ste nekad tajne krili
  Niste čuli nas,
  Tu ste našu vodu pili,
  A sad vam je došao kraj.

  Doviđenja i ne plači…

 3. Zvonko

  Ne veselim se baš niti ovima sad na vlasti. Nisu niti oni svetice, naprotiv.Evo za primjer, HDZ-ova vlast u Ravnoj Gori dogovorila gradnju dječjeg vrtića, potrošila ni manje ni više nego rekordnih 15 milijuna kuna, ali su od silnog ”uzbuđenja” zaboravili napraviti dimnjak na istom objektu. Pa u Gorskom kotaru dimnjak i nije neka stvar nužno potrebna, naročito na objektu koji košta 15 milijuna kuna, zar ne? A što se tiče SDP-a, kakvi su članovi nije ni čudo da su prošli kako su prošli.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: