VRBOVSKO – Jučer je veći broj radnika Pilane Vrbovsko, tvrtke Cedar dobilo otkaz. Neki od otpuštenih odmah su nam se obratili uzmenireni i revoltirani tom odlukom poslodavca koji im je, kažu, bez ikakve najave podjelio otkaze.

Od poslodavca nemaju nikakvih informacija o tome što se događa

Istiću da je u firmi situacija neizvjesna jer proizvodnje nema već mjesecima a od poslodavca nemaju nikakvih informacija o tome što se događa i zbog čega je samo dio radnika otpušten. O valu otpuštanja radnika od vlasnika tvrtke Cedar Darka Prodana još uvijek nismo dobili nikakav odgovor no zato je promtno reagirao gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Nije razumno otpuštanje radnika ukoliko ne odlaze svojom voljom

Na naš jučerašnji upit kako komentira otpuštanje radnika Mufić je vrlo brzo odgovorio da o tome nema nikakvu informaciju no koju će provjeriti no da ima saznanja da će u Pilani Vrbocsko krenuti nastavak investicije a time i proizvodnja pa mu, kaže, nije razumno otpuštanje radnika ukoliko ne odlaze svojom voljom za sigurnijim ili bolje plaćenim poslovima.

Otpušteno 19 radnika

Kako je i najavio tijekom današnjeg dana Mufić je provjerio o čemu se radi i od samog vlasnika dobio informaciju da je otpušteno 19 a ne 24 radnika i to onih kojima je istekao ugovoro o radu. Isto tako, kazao je Mufić, Prodan mu je potvrdio da se uskoro kreće u nastavak investicije i pokretanje proizvodnje te da će se svi ti ljudi moći vratiti na posao.

Mufić: Razumijem radnike no razumijem i poslodavca

Ja razumijem radnike zbog neizvjesnosti u kojoj su sada no razumijem i poslodavca koji radnicima nije produžio ugovore jer nema proizvodnje, kazao je Mufić. Inače, prije četiri mjeseca Grad Vrbovsko je po hitnom postupku donio mjere za pomoć radnicima pilane Cedar koji tada tri mjeseca nisu primili plaću.

Dosadašnja pomoć radnicima

Za njih 130 Grad je podjelio bonove za hranu, davadesetak ih je dobilo kokoši a bila im je osigurana i pomoć u plaćanju režija te jednokratna novčana pomoć sve kako bi preživjeli krizu u koju ih je doveo poslodavac neisplatom plaća.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti