gospodarstvo

OSIGURALA PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA: Učenicima besplatne zaštitne maske – školama beskontaktni toplomjeri i dezinficijensi


Županija je zatražila skraćenje nastavnog sata na 40 minuta kako bi se produljila stanka između smjena i tako omogućila dezinfekcija škole.

Župan Zlatko Komadina i pročelnica Edita Stilin

GORSKI KOTAR – Roditelji goranskih učenika ne moraju brinuti o troškovima kupnje zaštitnih maski za školu. Kako goranskim tako i svim učenicima i zaposlenim u školama i učeničkim domovima kojima je osnivač Primorsko-goranska županija osigurane su besplatne zaštite maske.

Nabavljeni i beskontaktni toplomjeri i dezinficijensi

Uz zaštitne maske za škole na području Županije nabavljeni su i beskontaktni toplomjeri i dezinficijensi za što je u županijskom proračunu osigurano  oko pola milijuna kuna. O nabavci zaštitne opreme za 18.600 učenika te 3.207 zaposlenika u školama i učeničkim domovima, izvjestio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji župan Zlatko Komadina dodajući da je Županija u dogovoru s ravnateljima, odradila pripreme za početak nove školske godine ne čekajući odluke resornog ministarstva koje za ponedjeljak najavljuje očitovanje stručnog povjerenstva o mjerama i organizaciji nastave u okolnostima epidemije.

Set provedivih epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, tom prilikom naglasila je da je s ravnateljima škola kojima je PGŽ osnivač dogovoren set provedivih epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa pa se nabavljaju maskice, sapuni, papirnati ručnici, toplomjeri i viziri za praktičnu nastavu u srednjim školama.

Županija zatražila skraćenje nastavnog sata

Stilin je istaknula i da je Županija zatražila skraćenje nastavnog sata na 40 minuta kako bi se produljila stanka između smjena i tako omogućila dezinfekcija škole te dodala da je u PGŽ-i 1700 učenika putnika, u 11 školskih kombija prevozi se oko 200 učenika a četiri tisuće srednjoškolaca koristi javni prijevoz i svi oni morat će nositi zaštitne maske.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: