sport i školstvo

POMELI KONKURENCIJU: ŽTŠ Moravice – najpopularnija i najpoželjnija srednja škola u Gorskom kotaru


ŽTŠ Moravice nakon ljetnog upisnog roka, među tri goranske srednje škole, ima najveći broj upisanih učenika popunivši gotovo sve svoje smjerove što je 70 postotno ispunjene upisnog plana

MORAVICE – Na ovogodišnjim upisima srednja Željezničko-tehnička škola Moravice potukla je svu goransku konkurenciju! Nakon ljetnog upisnog roka, među tri goranske srednje škole ima najveći broj upisanih učenika i to 44 popunivši gotovo sve svoje smjerove osim ekonomije u kojoj je još malo mjesta a što je 70 postotno ispunjene upisnog plana.

Najpopularnija i najpoželjnija srednja škola u Gorskom kotaru

 Među novim srednjoškolcima tako se ŽTŠ Moravice sa svojim kvalitetnim obrazovnim programom, uvjetima u školi te aktivnostima pokazala najpopularnijom i najpoželjnijom srednjom školom u Gorskom kotaru u odnosu na delničku srednju koju je odabrao 31 novi srednjoškolac te čabarsku u koju se upisalo samo sedam novih učenika.

Ravnatelj ŽTŠ-e Borivoj Dokmanović, dipl. ing

Besplatni udžbenici, zaštitna oprema i mjesečna naknada

Za smjer CNC operater, učenicima su osigurani besplatni udžbenici, zaštitna oprema i mjesečna naknada 200.00 kn iz donacije zaklade Gene Haas a tehničarima tablet uređaj. Također naši učenici sudjeluju u projektu Erasmus+ (ove godine učenici CNC operateri i ekonomisti su mjesec dana obavljali praktičnu nastavu u španjolskim  tvrtkama u Zaragozi) a u planu je i iduće godine sudjelovati u tom programu. Isto tako u pregovorima smo sa tvrtkom Palfinger za suradnju koja bi bila u obliku stipendija za operatere i mehatroničare te održavanje praktične nastave u Lehgau u Austriji, gdje bi osim samih radnih procesa učenici upoznali i radnu filozofiju tvrtke. Uz sve to učenicima iz udaljenijih krajeva omogućen je smještaj u Učeničkom domu a tu je i goranska autobusna linija Vrbovsko – Ravna Gora – Moravice koju je osigurao Grad Vrbovsko, kazao je ravnatelj ŽTŠ-e.

Odlična promidžba Željezničko-tehničke škole Moravice

Dokmanović koji najbolji upisni rezultat na razini goranskih škola pripisuje i odličnoj promidžbi škole. Budući da su što se tiče novih tehnologija slobodna mjesta u prvom upisom krugu popunjena poslan je prijedlog resornom ministarstvu za proširenjem upisnih mjesta za drugi upisni krug u tim zanimanjima, dodao je Dokmanović ističući kako već ima dobre najave za taj jesenski upisni rok koji će se održati 2. rujna od 8 do 14 sati.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: ŽTŠ Moravice

6 comments on “POMELI KONKURENCIJU: ŽTŠ Moravice – najpopularnija i najpoželjnija srednja škola u Gorskom kotaru

 1. Samo opako

  Ako padaš u drugim školama, u Moravicama prolaziš zagarantirano

 2. Josip Koch

  Ništa bez pravog ravnatelja škole
  Bravo Boro…

 3. Gor(s)ki

  djelatnici škole se “BORE” za svakog učenika..BRAVO
  za razliku od ostali GK škola
  još kada bi se političari tako borili za svoje stanovništvo

 4. Gorski

  Ja vjerujem da je za uspjeh ove škole zaslužna Županija kojoj je to primarna djelatnost.. Ona je zajedno sa svojim poltrončičima “izgradila dvoranu”, “uredila sportsko igralište iza škole”, osigurala autobusnu liniju, dala stipendije … Puno uspjeha ravnatelju i svim djelatnicima škole u daljnjem radu!!!

 5. Gorski

  I ne mogu da ne napišem još ovo , bilo bi dobro da otvorite i fakultet, kako bi stručni kadrovi iz obrtničke komore imali gdje predavati!!! 🙂 🙂 🙂 Aj zdravo!!!

 6. Čika Ilija

  A konkurencije majke ti mile !!!
  Vjerovatno jer gradonačelnik plaća autobus da skuplja djecu po Gorskom kotaru pa ste pomeli konkurenciju , jer Boro zapamti ništa bez njega .
  Ipak te on stvorio !!!!

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: