ŽTŠ Moravice nakon ljetnog upisnog roka, među tri goranske srednje škole, ima najveći broj upisanih učenika popunivši gotovo sve svoje smjerove što je 70 postotno ispunjene upisnog plana

MORAVICE – Na ovogodišnjim upisima srednja Željezničko-tehnička škola Moravice potukla je svu goransku konkurenciju! Nakon ljetnog upisnog roka, među tri goranske srednje škole ima najveći broj upisanih učenika i to 44 popunivši gotovo sve svoje smjerove osim ekonomije u kojoj je još malo mjesta a što je 70 postotno ispunjene upisnog plana.

Najpopularnija i najpoželjnija srednja škola u Gorskom kotaru

 Među novim srednjoškolcima tako se ŽTŠ Moravice sa svojim kvalitetnim obrazovnim programom, uvjetima u školi te aktivnostima pokazala najpopularnijom i najpoželjnijom srednjom školom u Gorskom kotaru u odnosu na delničku srednju koju je odabrao 31 novi srednjoškolac te čabarsku u koju se upisalo samo sedam novih učenika.

Ravnatelj ŽTŠ-e Borivoj Dokmanović, dipl. ing

Besplatni udžbenici, zaštitna oprema i mjesečna naknada

Za smjer CNC operater, učenicima su osigurani besplatni udžbenici, zaštitna oprema i mjesečna naknada 200.00 kn iz donacije zaklade Gene Haas a tehničarima tablet uređaj. Također naši učenici sudjeluju u projektu Erasmus+ (ove godine učenici CNC operateri i ekonomisti su mjesec dana obavljali praktičnu nastavu u španjolskim  tvrtkama u Zaragozi) a u planu je i iduće godine sudjelovati u tom programu. Isto tako u pregovorima smo sa tvrtkom Palfinger za suradnju koja bi bila u obliku stipendija za operatere i mehatroničare te održavanje praktične nastave u Lehgau u Austriji, gdje bi osim samih radnih procesa učenici upoznali i radnu filozofiju tvrtke. Uz sve to učenicima iz udaljenijih krajeva omogućen je smještaj u Učeničkom domu a tu je i goranska autobusna linija Vrbovsko – Ravna Gora – Moravice koju je osigurao Grad Vrbovsko, kazao je ravnatelj ŽTŠ-e.

Odlična promidžba Željezničko-tehničke škole Moravice

Dokmanović koji najbolji upisni rezultat na razini goranskih škola pripisuje i odličnoj promidžbi škole. Budući da su što se tiče novih tehnologija slobodna mjesta u prvom upisom krugu popunjena poslan je prijedlog resornom ministarstvu za proširenjem upisnih mjesta za drugi upisni krug u tim zanimanjima, dodao je Dokmanović ističući kako već ima dobre najave za taj jesenski upisni rok koji će se održati 2. rujna od 8 do 14 sati.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: ŽTŠ Moravice