sport i školstvo

NEKI OD NAPUTAKA GORANSKIM ŠKOLAMA I UČENIČKIM DOMOVIMA: Obavezna fizička distanca ili zaštitne maske, praktična nastava u školama a svi izleti se otkazuju


Sastanak županijskih predstavnika i epidemiologa

GORSKI KOTAR – Zaštitne maske koriste se u slučaju nemogućnosti osiguranja fizičke distance od 1.5 do 2 metra, praktična nastava u srednjim strukovnim školama održavat će se većinom u školama, a gdje to ne bude moguće, bit će organizirana u radionicama pod epidemiološkim uvjetima propisanim za tu djelatnost, izleti se svi do daljnjega otkazuju a ista je preporuka i za maturalna putovanja, neki su od naputaka danih ravnateljima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova s područja Primorsko-goranske županije na sastanku s pročelnicom Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Editom Stilin i glavni epidemiologom Dobricom Rončevićem. Sastanak je bila prilika da ravnatelji škola riješe sve nedoumice oko implementacije naputaka i preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja te dobiju konkretne odgovore na za njih važna pitanja vezana uz provedbu nastave u kontekstu aktualnih protuepidemijskih mjera. Tako je između ostalog tog prilikom pojašnjeno i postupanje u slučaju sumnje na zarazu virusom COVID-19 u školama, organiziranje produženog boravka te iznimnih situacija organiziranja on-line nastave. Glavni epidemiolog PGŽ-e Rončević izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim komunikacijom i suradnjom među institucijama koja je rezultirala očuvanjem dobre epidemiološke situacije u županiji u odnosu na ostatak zemlje a pročelnica Stilin podsjetila kako je Primorsko-goranska županija školama osigurala zaštitne maske, dezinficijense i beskontaktne toplomjere te iskazala uvjerenje kako će svojim dugogodišnjim iskustvom škole u Primorsko-goranskoj županiji siguno uspješno odgovoriti i na ovaj izazov.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr

1 comment on “NEKI OD NAPUTAKA GORANSKIM ŠKOLAMA I UČENIČKIM DOMOVIMA: Obavezna fizička distanca ili zaštitne maske, praktična nastava u školama a svi izleti se otkazuju

  1. Gor(s)ki

    Prestanimo djeci krasti djetinstvo, igru, mladost. Djeca treba da se druže,igraju,zaljubljuju….Do pred neki dan smo ih tjerali od mobitela,TVa da se igraju a sada sve u suprotnom smjeru.Kako će sve to utjecati na njihovu psihu ?NEMOJMO EKSPERIMENTIRATI NA NJIMA.Oni su NAJMANJE ugrožena skupina.
    Odrasli u skladu sa svojim godinama, trebaju se odgovorno ponašati i što je osoba iskusnija MORA se SVE VIŠE PRIDRŽAVATI mjera socijalne distance….

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: