gospodarstvo

VRBOVŠČANSKA BAJKA ZA ODRASLE: “Dobri” gradonačelnik spriječio “zli” Komunalac da cijenu odvoza smeća povisi za nevjerojatnih 150%


Tome se usprotivio, ni manje ni više, nego sam gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić. Istaknuo je tom prilikom Mufić da razumije da to Komunalac radi zbog ekonomske održivosti no to ne dopušta jer bi to povećanje uzrokovalo veliki financijski udar na građane

Sâm gradonačelnik Dražen Mufić spriječio je enormno povećanje cijene odvoza smeća

VRBOVSKO – Bio jednom jedan dobri gradonačelnik. U gradu u kojem je stolovao bio je i jedan zločesti Komunalac koji mu je stalno zadavao glavobolje. Jednog dana zločesti Komunalac odlučio je biti još zločestiji i svoje cijene za odvoz smeća dignuti u nebo. No dobri je gradonačelnik tu opasnu namjeru spriječio…

Uprizorenje bajke na sjednici  Vijeća potrošača Grada Vrbovskog

Iako se ovo čini kao bajka to ipak nije jer se to stvarno i dogodilo i to u Gradu Vrbovskom. Da ta bajkovita priča ne bi bila i neispričana organizirano je njeno uprizorenje koje se odigralo na vjerojatno prvoj sjednici  Vijeća potrošača Grada Vrbovskog a onda je to i objavljeno na službenim stranicama grada.

Po prvi puta traži se odobrenje Vijeća potrošača

Po prvi puta u povijesti Grada Vrbovskog, vrbovščanski Komunalac podnosi  Zahtjev za prethodnu suglasnost na cjenik i povećanje cijena za odvoz otpada i to vrbovščanskom Vijeću potrošaća. Kako stoji u zahtjevu Komunalac je primoran cijene odvoza smeća dignuti za čak 150 posto jer cijene svojih usluge diže i Županijski centra za gospodarenje otpadom „Marišćina“. 

Gradonačelnik to osuđuje  – povećanje bi uzrokovalo veliki financijski udar na građane

Tome se usprotivio, ni manje ni više, nego sam gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić. Istaknuo je tom prilikom Mufić da razumije da to Komunalac radi zbog ekonomske održivosti no to ne dopušta jer bi to povećanje uzrokovalo veliki financijski udar na građane. Za Mufića je nedopustivo da građani Vrbovskog plaćaju najveću cijenu prikupljanja i zbrinjavanja otpada a koja proizlazi iz povećanja cijene zbrinjavanja otpada na ŽCGO „Marišćina“ te to sa svojim suradnicima oštro osuđuje.

Razliku u cijeni opet će platiti građani – ovaj puta iz proračuna

Kako bi realizirao svoju spasiteljsku ulogu prema sugrađanima Mufić je naravno ponudio i rješenje po kome će se ponovno zagrabiti u gradski proračun iz kojeg će se do kraja godine podmirivati povećanje cijene sukladno novom cjeniku ŽCGO „Marišćina“. I na kraju kako stoji u objavi na službenim stranicama grada – Nakon izlaganja Gradonačelnika Dražena Mufića, Vijeće za zaštitu potrošača nije imalo potrebu raspravljati o navedenoj temi, obzirom da je takav stav istog prihvaćen.

Novčana infuzija za održavanje na životu

Tako je završila predstava u kojoj je u Gradu Vrbovskom pobjedilo dobro. Građani  bar na neko vrijeme mogu odahnuti od poskupljenja a sretni su i u Komunalcu. Od sada će na mjesečnoj bazi  dobijati financijsku injekciju novčane infuzije za održavanje na životu.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

3 comments on “VRBOVŠČANSKA BAJKA ZA ODRASLE: “Dobri” gradonačelnik spriječio “zli” Komunalac da cijenu odvoza smeća povisi za nevjerojatnih 150%

  1. Gor(s)ki

    Igre bez granica…..

  2. Već kad moramo plaćati ŽCGO „Marišćina“……… Nije mi jasao čemu onda 75 zaposlenih u vrbovštanskom holdingu. Nije valjda da ćemo na kraju imati po zaposlenika holdinga na jedno domaćinstvo?!

  3. Alan Ford

    Ovaj igrokaz ne gutaju više niti male bebe , dajte teletabise !!!

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: