kultura i zabava

U ORGANIZACIJI MJESNOG ODBORA MORAVICE: Uređenje Mačjanskog jezera i prostora ispred zaštićenog stabla stare tise u Međedima


Nakon završetka ciklusa ljetnih radnih akcija planira se organizacija novih kao i do sada uz pomoć stanovnika jer želja im je urediti i druge lokacije u mjestu

MORAVICE – U organizaciji Mjesnog odbora Moravice održane su ljetne radne akcije uređenja Mačjanskog jezera te prostora ispred zaštićenog stabla stare tise u Međedima.

Ne postoje uređena jezera, vidikovci, staze, a nema niti informativnih ploča

Okoliš je akcijama pokošen i očišćen kako bi te već atraktivne  lokacije bile pristupačnije izletnicima i turistima koji posjećuju Moravice. Kao i cijeli grad Vrbovsko i Moravice posjećuje sve više turista no nažalost, kod nas ne postoje uređena jezera, vidikovci, staze, a nemamo niti informativnih ploča, kazao je predsjednik MO Moravice, Milan Vukelić, ističući kako njihova tri jezera žude za uređenjem a da je posebno nužno uložiti u obnovu brana koje su propusne.

Veće ulaganje u razvoj turističke infrastrukture u Moravicama

Vukelić dodaje da se nadaju da će radnim akcijama koje provode tijekom cijeloga dosadašnjega mandata uspjeti osim uređenja tih lokacija skrenuti pažnju odgovornima da krenu u veće ulaganje u razvoj turističke infrastrukture u Moravicama.

Osim ljepšega mjesta doprinjeli i razvoju turizma

Ljepote Moravica mogu poslužiti kao nadopuna turističke ponude Gorskog kotara i Grada Vrbovskog, posebice zaštićenog krajolika Kamačnik i prekrasne kupske doline, kaže Vukelić koji zbog toga očekuje daljnju pomoć Grada Vrbovskog, Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma i Primorsko-goranske županije kako bi zajedno osim ljepšega mjesta i doprinjeli razvoju turizma.

Želja im je urediti i druge lokacije u mjestu

Vukelićev zamjenik Dejan Jezdić najavio je da nakon završetka ciklusa ljetnih radnih akcija planiraju organizaciju novih kao i do sada uz pomoć stanovnika jer želja im je urediti i druge lokacije u mjestu. Jezdić je istaknuo da je do sada bilo šest radnih akcija nakon kojih se vidi da građani više i redovitije posjećuju uređene i očišćene lokacije.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio Milan Vukelić, MO Moravice

1 comment on “U ORGANIZACIJI MJESNOG ODBORA MORAVICE: Uređenje Mačjanskog jezera i prostora ispred zaštićenog stabla stare tise u Međedima

  1. mačjansko jezero 2020

    BRAVO DEČKI. TAKO SE TO RADI TO JE VAŠ PROGRAM, I PROJEKTI ZA MORAVICE I GRAD VRBOVSKO.ŠTO NUDITE GRAĐANIMA, RADNE AKCIJE, MOŽDA S.O.R.A. ILI O.R.A. ČELNICI PARTIJA IZ VRBOVSKOG UNIJA KVARNERA, SDP – 25 GODINA VLADATE ŽUPANIJOM IMATE ŽUPANA 3 ZAMJENIKA ŽUPANA SVU VLAST U ŽUPANIJI SLIKAJTE SE PRED SPORTSKOM DVORANOM U MORAVICAMA OBEĆAO ŽUPAN, ILI ISPRED CENTRA ZA MLADE U KOSANOVIĆIMA, ILI SRC RIBNJAK U GOMIRJU. iLI MOŽDA POKAŽITE KAKO STE REAGIRALI DOK JE VAŠA PARTIJA VLADALA DRŽAVOM KAD SU RASTURILI ŽELJEZNICU U MORAVICAMA, ILI KAD SU UKINULI BRDSKO – PLANINSKI ZAKON. BILO JE PST……. DA VAS NISMO ČULI. ILI KAKO JE IZGLEDALA SREDNJA ŠKOLA U MORAVICAMA DOK SU JE VODILI VAŠI KADROVI ZNATE KAKO, IŠLA JE PREMA KRAJU, A ŠTO STE VI RADILI ŠUTILI, NAŠI TO VODE. ALI DOBRO MALO POLAGANJA VIJENACA, MALO BELA ČAO, SLIKANJE SA DVA TRIMERA KOJOM MOTIKOM I EVO DVA MANDATA I TO JE TO SREĆOM. ALI KRAJ JE I U ŽUPANIJI NA SREĆU GRAĐANA ŽUPANIJE POGOTOVO VRBOVSKOG, NEMA VIŠE.
    NA KRAJU KOLIKO JE GRAĐANA BILO NA RADNOJ AKCIJI BAR SE UŠTEDILO NA MERANDID ILI NE, POZNAJUĆI KAPACITETE ČELNIŠTVA.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: