kultura i zabava

ZA PJESMU “ČLOVEK, NOJ SE SABRAT”: Slavica Grgurić Pajnić osvojila treću nagradu


Pjesma Grgurić Pajnić nagrađena je u konkurenciji 70 pjesama 56 autora koji su sudjelovali na drugom književnom natječaju za kajkavski pjesnički izraz svih regija Hrvatske

Slavica Grgurić Pajnić

DELNICE – Na recitalu kajkavske poezije „Stara lipa“, Vrbovec 2020, pjesma „ Človek, noj se sabrat“ Delničanke Slavice Grgurić Pajnić osvojila je treću nagradu. Nagradu je primila na svečanosti proglašenja najuspješnijih pjesnika i promociji Zbornika kajkavskog recitala, održanoj u Dijanešu, rodnom selu vrbovečkog pjesnika Krunoslava Kutena.

Velika konkurencija

Pjesma Grgurić Pajnić nagrađena je u konkurenciji 70 pjesama 56 autora koji su sudjelovali na drugom književnom natječaju za kajkavski pjesnički izraz svih regija Hrvatske “Stara lipa”, Udruge “Osebunjek”. O osvojenoj nagradi za pjesmu „ Človek, noj se sabrat“na kajkavskom govornom području, idiom Brod Moravice, Grgurić Pajnić je istaknula – Bilo je ponosno nastupati na recitalu među istaknutim pjesnicima govornog područja kaj te predstaviti svoj kraj i dakako time skrenuti pažnju na goransko govorno područje jednog od idioma govora kaj.

Uz pjesmu i rječnik nepoznatih riječi

Uz pjesmu potrudila sam se i napravila rječnik nepoznatih riječi i dakako objašnjenje pjesničkog izričaja koji je u ovoj pjesmi duboko poučan uz nadu u čovjeka i njegovu promjenu,  u današnjem vremenu, na bolje, kako bi zapravo vrijednosti, od kojih smo nastali, u budućnosti imale smisao postojanja čovjeka, kazala je Grgurić Pajnić koja nije samo uspješna u sportu (najuspješnija goranska atletičarka među veteranima) nego svoj obol daje i kulturi govora dijalekta i njegova očuvanja te je kroz dvadesetak godina učesnica mnogih recitala a pjesme su joj objavljivane i recitirane na gotovo svim zbornicima kajkavskog ili drugog izričaja.

Uvijek sam prezentirala mjesto iz kojeg dolazim

Dobitnik sam mnogih nagrada što me veseli ali uvijek sam prezentirala mjesto iz kojeg dolazim, Gorski kotar i Grad Delnice te govorno područje kaj idiom Brod Moravice na što sam posebno ponosna, dodala je Grgurić Pajnić, ističući kako su njene pjesme pune emotivnih poruka , postojanja i uspomena.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupila Slavica Grgurić Pajnić

1 comment on “ZA PJESMU “ČLOVEK, NOJ SE SABRAT”: Slavica Grgurić Pajnić osvojila treću nagradu

  1. Gor(s)ki

    Bravo Slavice,
    uspješna sportska i pjesnička djelatnost
    BRAVO

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: