gospodarstvo

APEL MJESNOG ODBORA GRADU I ŽUPANIJI: Zaštitite i valorizirajte našu industrijsku baštinu vezanu uz željeznicu


Stara željeznička zgrada nekada…

MORAVICE – Mjesni odbor Moravice pokreće inicijativu zaštite i valorizacije industrijske baštine vezanu uz željeznicu u svom kraju. Javnim putem poziva sve nadležne institucije, a na prvom mjestu Grad Vrbovsko da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se ona zaštitila i dobila novu gospodarsko-turističku namjenu koju i zaslužuje.

Nije ispravan put

Smatramo da nedavno rušenje stare željezničke zgrade nije ispravan put ka razvoju našega mjesta, već je nakon kuglane, koja je ostavljena da propadne, nastavak uništavanja tradicije i potencijala za razvoj mjesta u budućnosti, istaknuto je u priopćenju MO Moravice koje od nadležnih očekuje da se stupi u kontakt sa Hrvatskim željeznicama i njihovim kompanijama koje upravljaju svom željezničkom infrastrukturom u Moravicama te da se jasno odredi i dogovori koji dijelovi infrastrukture imaju gospodarsku namjenu u budućnosti, a koji se smatraju neperspektivnima.

Inicijativa mještana da Moravice dobiju Muzej željeznice

Moravice i danas imaju gotovo svu infrastrukturu potrebnu za pokretanje parnih lokomotiva, kao i tehničku radionu za njihovu obnovu a već je odavno poznata i stara inicijativa mještana da Moravice dobiju Muzej željeznice koja je već godinama upisana i u Plan rada MO Moravice, ističu u MO-u Moravice koji ključnim institucijama za pomoć u njihovoj inicijativi smatraju Grad Vrbovsko i Primorsko-goransku županiju.

Zaštita industrijske baštine i putem fondova Europske unije

Sigurni smo da svojim političkim i stručnim kapacitetima mogu osigurati da se naša industrijska baština zaštiti te putem fondova Europske unije kvalitetno valorizira na dobrobit svih građana Moravica, cijelog Grada Vrbovskog te Primorsko-goranske županije, stoji u priopćenju MO Moravice.

… i danas

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio MO Moravice

1 comment on “APEL MJESNOG ODBORA GRADU I ŽUPANIJI: Zaštitite i valorizirajte našu industrijsku baštinu vezanu uz željeznicu

 1. Alan Ford

  Samo vi prozivajte grad , eto Mufica i ekipe taj čas s dva bagera i kamionom iz Komunalca .
  Oni su experti za očuvanje i zaštitu kulturnog dobra.
  Očiti primjer kakvi su experti pokazali su na zidinama stare pilane u Kamačniku.
  A znaju oni to kvalitetno i naplatiti , milionček -dva i stvar riješena .
  “Idemo delat “ rekao bi Milan ( ne mislim na Vukelica ) nego na Mufićeveg prijatelja iz metropole.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: