crna kronika

ZDRUŽENOM POLICIJSKOM AKCIJOM: Uhvaćena četvorka koja je počinila devet kaznenih djela


VRBOVSKO – Vrbovščanski i ogulinski policajci te njihove kolege iz  Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana.  Sumnja se da je privedena četvorka starosti  23, 60, 64 i 20 godina počinila devet kaznenih djela i to nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te kaznenih djela teške krađe i prikrivanje.

Početak pada


Njihov pad počeo je  kada su vrbovščanski policajci zaustavili osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka te kod 23-godišnjeg putnika u spomenutom vozilu pronašli  pištolj marke Crvena zastava, prepravljeni plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i pedesetak komada streljiva. 

Mjenjao drangulije za oružje

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela mladac je priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je tijekom 2018. godine te u lipnju ove godine neovlašteno, u zamjenu za druge predmete (sat, ukrasne tanjure, pisaću mašinu) od 60-godišnjeg hrvatskog državljanina s područja Karlovačke županije,  nabavio vojnu poluautomatsku pušku i pištolj.

20-godišnjak prodao pušku

Također, je utvrđeno kako je 23-godišnjak navedenu  poluautomatsku pušku dao u posjed 20-godišnjem hrvatskom državljaninu koji ju je potom prodao 64-godišnjaku. Navedena poluautomatska puška je oduzeta, a u sklopu kriminalističkog istraživanja na širem području Vrbovskog i Ogulina obavljene su pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenih hrvatskih državljana, starosti 23 i 60 godina.

Oduzeto još oružja

Pretragama je pronađena  i oduzeta još jedna vojna poluautomatska puška s tri spremnika, više komada vojnog tromblonskog streljiva, veća količina raznih cijevi, spremnika i drugih dijelova vojnog oružja.

Prodao zvono iz kapelice


20-godišnjak se sumnjiči i za počinjene kaznenog djela teške krađe budući da je utvrđeno kako je 12. listopada iz kapelice na području Severina na Kupi otuđio brončano zvono te ga potom prodao 60-godišnjaku. Zbog sumnje da je kupio spomenuto zvono iako je znao da je pribavljeno kaznenim djelom 60-godišnjak je prijavljen i za kazneno djelo prikrivanja.

Brojne prijave


Uz to, po završetku kriminalističkog istraživanja 60-godišnjak je kazneno prijavljen za četiri, 23- godišnjak za tri, a preostala dvojica osumnjičenih za po jedno kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Pritvorena su dva osumnjičenika u dobi od 60 i 23 godine.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: PU Primorsko-goranska

%d blogeri kao ovaj: