gospodarstvo

JESEN STIGLA SVI NATJEČAJI ZAVRŠILI A VRIJEDNOST PREPOLOVLJENA: Grad šuti o (ne)prodaji zgrade a stanari sanjaju svoje kućice, stanove i njivice


Zgrada u ulici Ivana Gorana Kovačića 6 – u Gradu šute da li je peta prodaja bila (ne)uspješna

VRBOVSKO – Ovih dana istekao je i posljednji, peti natječaj za prodaju gradske zgrade u ulici Ivana Gorana Kovačića 6 u Vrbovskom. S obzirom da je prošao i rok za sastanak Povjerenstva koji otvara ponude, pokušali smo saznati je li se zgrada prodala, kome je prodana, za koju namjenu i ono najvažnije gdje će se smjestiti njeni stanari.

Šutnja u Gradu

No u Gradu Vrbovskom zavladao je svojevrsni zakon šutnje. Najprije smo upit poslali pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela Marini Tonković, ujedno i članici Povjerenstva za odabir ponuda, koja ni nakon 24 sata nije ništa odgovorila. Zatim smo ju telefonski kontaktirali na što nam je odgovorila da je upit proslijedila gradonačelniku Draženu Mufiću i članu Povjerenstva Petru Vujnoviću opravdavajući ih da vjerojatno nisu stigli odgovoriti zbog posla.

Neizvjesnost stanara trajati će do kraja mjeseca

Ubrzo nakon toga od pročelnice Tonković stigao je i mail u kojem stoji da će informacija o prodaji zgrade biti tek na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća i to 29. listopada kada će gradonačelnik prvi puta javno govoriti o tome te nam predlaža da pričekamo do tada. Dakle o svojoj neizvjesnoj sudbini preseljenja, 12 stanara te zgrade treba još pričekati kraj mjeseca da se gradonačelnik udostoji i najprije ne te stanare nego Gradsko vijeće obavijesti što će, kako će i kuda će sa njima.

Dati im stanove ili kupiti kuće da obrađuju neku njivicu

Velika je nepoznanica tim stanarima hoće li zimu koja dolazi dočekati u svojim domovima odnosno gdje će ih se smjestiti ako je zgrada prodana. Upravo to je i najveći problem jer prema dosadašnjim izjavama gradonačelnik ni sam ne zna kuda će sa njima. – Smatram da bi ljudima koji trenutno u njoj žive, a lošijeg su imovnog stanja, bilo bolje kupiti dvije kuće i vidjeti da li Grad Vrbovsko ima još neke raspoložive stanove i da imaju prostor za obraditi neku njivicu i sl, bila je gradonačenikova izjava prilikom rasprave na Gradskom vijeću o Odluci o prodaji zgrade.

Hotel s 3 ili 4 zvjezdice

Inače, na prodaju višestambene zgrade u kojoj živi 12 stanara gradonačelnik se odlučio nakon usmenog razgovora s potencijalnim investitorom koji ju je namjeravao kupiti zajedno sa susjednom privatnom kućom te ih urediti za svoje potrebe odnosno kako je tada objašnjavao gradonačelnik hotel s 3 ili 4 zvjezdice.

Nakon pet natječaja cijena zgrade je pala na 501 tisuću kuna

 Krajem svibnja odluku odobrava Gradsko vijeće i kreću natječaji s početnom cijenom od 901 tisuću kuna što je i procjenjena vrijednost zgrade. Nakon do sada objavljenih pet natječaja cijena zgrade je pala na 501 tisuću kuna što je prema Odluci o prodaji  vrijednost ispod koje ne smije biti prodana.

Ako bude trebalo dodati novac za smještaj stanara – dodati ćemo

U svakom slučaju dobiveni novac ostvaren prodajom zgrade neće biti dostatan za zbrinjavanje stanara a što priznaje i sam gradonačelnik koji kaže – Da li ćemo mi moći osigurati smještaj za 6 stanara za iste novce, nisam siguran, ako bude trebalo dati više, dati ćemo i više, što je njegov već dobro poznati odnos prema novcu poreznih obveznika.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti

%d blogeri kao ovaj: