gospodarstvo

PRIHVAĆANJEM AMANDMANA U ŽUPANIJSKOM PRORAČUNU: Za dva vrboščanska projekta osigurano 750 tisuća kuna


ŽUPANIJA – U županijskom proračunu za iduću godinu, za dva vrboščanska projekta osigurano je 750 tisuća kuna. Iznos od 500 tisuća kuna ide za izgradnju jaslica a preostali za vrboščansko reciklažno dvorište. Konkretna financijska potpora Županije za dva projekta Grada Vrbovskog osigurana je kroz  amandmane i to jedine usvojene od čak 8 pristiglih. To se dogodilo pri drugom pokušaju usvajanja županijskog proračuna nakon prošli tjedan neuspjelog održavanja županijske Skupštine zbog nedostatka kvoruma. Novac za vrboščanske projekte osiguran je skidanjem  iznosa s proračunske stavke za nastavak kapitalnog projekta Platka. Podsjetimo, ovo je već druga godina da Grad Vrbovsko ostvaruje financijsku pomoć Županije kroz amandmane. Prošle godine tako je dobijena pomoć u iznosu od 400 tisuća kuna za izgradnju javne rasvjete i elektroničke kabelske kanalizacije zahvaljujući amandmanu vijećnika županijske Skupštine, gradonačelnika Delnica Ivica Knežević.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracija

10 comments on “PRIHVAĆANJEM AMANDMANA U ŽUPANIJSKOM PRORAČUNU: Za dva vrboščanska projekta osigurano 750 tisuća kuna

 1. Tuga i Buga

  Tako je! Ništa ne ide glatko! Da se Vrbovščani i pravi gorani ne bore za svoje, ne bi dobili ni jedne jedine lipe!!! Da pojasnimo! Nije naša PGŽ toliko dobra srca već je usvojila amandman i dala nešto Vrbovskom jer inače proračun za 2021. godinu ne bi bio prihvaćen!
  Nije ovaj novac zasluga onih koji si to najčešće i pripisuju i koji su čak i iz ovog kraja, već pravih gorana, pravih ljubitelja Gorskog kotara i Vrbovskog koji imaju puno prepreka i koji novac očito mogu dobiti samo na ovaj način, odnosno pod prijetnjom da se ne donese proračun PGŽ-a.

 2. Znači, ako sam ja dobro shvatio, naša županija i naš dožupan ne bi ništa dali Vrbovskom (a skoro ni cijelom Gorskom kotaru) da nema nezavisnih kandidata u Vrbovskom i okolici koji se bore da i taj Gorski kotar i to Vrbovsko dođe ili još uvijek ostane na karti Primorsko-goranske županije!

 3. Gubec Matija Beg

  Vidiš kako lijepo, malo prijetiš županiji da im proračun neće proć i vidi vraga evo love za jaslice. Inače baš bi njih bilo briga kuda će naša djeca i kako je nama živjeti ovdje! Kako stat na kraj toj partiji?!! Gorski kotar je uvijek zadnja rupa na svirali.

 4. Gorski

  Što će vam Županija, Mufić je dovukao 200 milijuna kn u Vrbovsko u dva mandata, ako tome dodamo privatnog investitora Cedra koji će ponovno stati na noge to je 700 milijuna kuna.. Znači ovi petljanci sa 750 tisuća kuna nisu vrijedni spomena.. Kakvi amandmani, neka im Grad Vrbovsko pokloni te novce za domjenke i putovanja. Ionako samo jedu, piju i slikaju se okolo.. I ako još bacimo matematiku Mufić ima 3 mandata do penzije.. To znači priječi će milijardu, a toliko iznosi županijski proračun.. Znači Županija će uskoro k nama po lovu… 🙂 🙂

 5. Još kada sjednu novci od srušenog zida u Kamačniku, pa od gljiva iz tunela, pa od skijališta, centra za turizam koji nam je obečan, reanimiranog sljemena koje samo što ne proradi, biti če veselja. Prometova zgrada je pametna investicija, lovački dom, Mancetova kuća na senskom, stiže lova i još samo da se pošteno raspodjeli, svakom vrboštanu nešto, a ne samo jednom sve.

 6. Drug Đuro

  Živio Drug Komadina !!!
  On je i u mandatima preje.. Mufana 🤣
  Nemojte “Gorskom” zamjeriti njega zadnjih dana pere temperatura i nema okusa niti mirisa .
  Vidite da bunca o silnim milionima kao da “Monopol” igra s djecom .
  “Gorski” tj Mufane odi Kneževiću barem kavu platiti šta ti je ugurao te amandmane jer po tebi ništa .
  P.S.
  Kakva 3 mandata ?
  Misliš u Lopači ?

 7. Župan Mufić

  Čitam danas Mufić se misli kandidirati za župana !
  Nisam liječnik pa neznam da li su i razna lupetanja simptomi Corone ili me više podsjeća na onog Hodaka iz Saborskog šta se znao namazati bunike.
  Ili je Corona ili bunika

  • Meni se nekako čini da bi Mufić i na buniki više napravio za svoj grad, pa zašto onda ne i za cijelu županiju? Samo smo mi svi očito navikli mrzit svoje!

 8. Nije baš da mrzimo svoje, prava je istina da za svoje znamo kakvi su, pa se nadamo da su drugi bolji, a u stvari manje više svi su isti. Najbolji rejting imaju oni o kojima ništa ne znamo, a kada saznamo onda nas razočaraju.
  Možda bi za nas bilo najbolje da se imena svih kandidata stave u bubanj, pa kao u lotu, ako nam se posreći dobro, a ako ne nadajmo se da će biti više sreće drugi puta. Sami nismo sposobni odabrati prave ljude, a baš ni nemamo neki izbor. Zna se koja vrsta ljudi se kandidira. Politika im je sredstvo da ostvare svoje ciljeve i zadovolje svoje megalomanske apetite, mi smo samo naivci koji se nadaju boljem i tako je to godinama. E da
  smo bar ostali u Austro-Ugarskoj, bar bi znali što je pravna država. ZNA SE ni korona nije najgore što nam se dogodilo. Prošlo je trideset godina i još idemo nizbrdo, do kada?

 9. Župan

  kada budem župan onda ću sa kamionima od Mariščine voziti svinjske polovice sebi i prijateljima sada mogu samo sebi jer su gradski kamiončići mali i moram još ipaziti da ga pijani ne razbiju pa da od reprezntacije grad mora platit popravak

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: