gospodarstvo

APEL MJESNOG ODBORA MORAVICE: Natjerajte vlasnika da sanira i održava okoliš objekta – ugrožena je sigurnost mještana


MORAVICE – Zapuštene i urušene zgrade stolarije pogona Polke u Moravicama već više od dvije godine u sferi su interesa moravičkog Mjesnog odbora ali ne i komunalnih službi Grada Vrbovskog.

Ugrožena sigurnost mještana

Naime, iz Mjesnog odbora Moravice već godinama ukazuju nadležnima na to zapušteno industrijsko zdanje u vlasništvu HŽ infrastrukutre dodatno narušeno olujnim nevremenom prije više od dvije godine koje ne samo da nagrđuje okoliš nego kod jačeg nevremena ugrožava sigurnost mještana.

Pomaka nema

No usprkos nizu dopisa od kojih je zadnji upućen 18. prosinca ove godine prema Odsjeku za komunalni sustav Grada Vrbovskog pomaka nema te, kako ističe predsjednik MO Moravice Milan Vukelić a povezućujući slučaj prepuštenog pogona Polke i slučaj nedavnog rušenja skretničkog bloka 2(oba su vlasništvo HŽ infrastrukture) cijela ova situacija ostavlja dojam da postoje dvostruki kriteriji. 

Teško je onda govoriti o ravnomjernom razvoju

Kod rušenja skretničkog bloka 2 za koji smo se zalagali da se barem pokuša valorizirati, prijavi na fondove EU i uz pomoć partnera pokuša urediti kao jedan od postava budućeg Muzeja željeznice, upravo po lijepom i pozitivnom receptu uređenja Kuće Mance, odsjek za komunalni sustav Grada Vrbovskog je izdao naredbu o rušenju, podsjeća Vukelić. U ovome slučaju, gdje Mjesni odbor moli za pomoć kako bi se natjeralo vlasnika da sanira i održava okoliš objekta, već dulje vrijeme nema nikakvoga pomaka, niti naredbe niti odgovora nadležnih. Teško je onda govoriti o ravnomjernom razvoju kada se ruši ono što predstavlja potencijal, a ostavlja u prostoru ono što ga nagrđuje i ugrožava okoliš i ljude koji žive i prolaze u blizini, naglašava predsjednik MO Moravice Vukelić kojem to, kako kaže, nažalost govori da je  struka u gradskim službama sputana, što nije dobro.

Apel motivirati nadležne

Imamo zaista vrlo kvalitetne i stručne ljude u službama Grada i treba im omogućiti da rade svoj posao u skladu sa zakonima i pravilima struke, ističe u apelu predsjednik MO Moravice Vukelić na kojeg se nadovezao njegov zamjenik Dejan Jezdić koji kaže da se nada će njihov apel motivirati nadležne da urade svoje te narede vlasniku saniranje štete na što upozoravaju i što mole već više od dvije godine.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio MO Moravice

3 comments on “APEL MJESNOG ODBORA MORAVICE: Natjerajte vlasnika da sanira i održava okoliš objekta – ugrožena je sigurnost mještana

 1. Gor(s)ki

  Prema naznakama iz grada i gradonačelnika:
  POSTATI ĆETE OPĆINA
  pa ćete onda to sanirati

 2. ANTIMON

  Velike ugroze za mještane,?? možda, ne znam, ali nije vas briga ni za potrese ni coronu, sakupljajte pomoc ako ne znate kud sa sobom, prozivke su vam bitne, da blatite ljude koji rade, mislim da ste svi vi jedan HŽ, koliko vas samo tamo radi a sada i njih prozivate, dosadni ste više.

 3. Aurelije29

  Neka MO Moravice organizira zbor građana i tamo pozove vlasnika HŽ Infrastrukturu, bar oni znaju kako se to radi.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: