politika

PRIJEDLOG KOJI ĆE ZASIGURNO UZBURKATI I ŠIRU JAVNOST: Pokojni kontroverzni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić postaje počasni građanin Vrbovskog?


Pokojni Milan Bandić postaje počasni građanin Vrbovskog?

VRBOVSKO – Preminuli gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posthumno postaje počasnim građaninom Grada Vrbovskog. Prijedlog je to gradske Komisije za dodjelu priznanja podnesen Gradskom vijeću koje će se sastati idući tjedan. Kako stoji u materijalima za sjednicu Gradskog vijeća na sam dan održavanja sjednice gradske Komisije za dodjelu priznanja a van roka za dostavu prijedloga stigao je prijedlog da se Milan Bandić koji je samo dan prije preminuo posthumno proglasi počasnim građaninom. Nema pojašnjenja od koga je prijedlog stigao no stoji obrazloženje da ga se počasnim građaninom proglasi za doprinos ugledu i napretku Grada Vrbovskog. Vrbovsko će tako biti prvi grad u Hrvatskoj koji će zagrebačkom gradonačelniku posthumno odati počast s najvećom gradskom nagradom. Počasnim građaninom prozvat će trenutno najkontraverzniju pokojnu osobu u Hrvatskoj – Milana Bandića – čovjeka koji je bio višegodišnji zagrebački gradonačelnik ali i čovjek skandala i afera te bivši Uskokov optuženik u nizu kaznenih procesa.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

13 comments on “PRIJEDLOG KOJI ĆE ZASIGURNO UZBURKATI I ŠIRU JAVNOST: Pokojni kontroverzni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić postaje počasni građanin Vrbovskog?

 1. Samo opako

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 2. Čovjeka koji ima 280 kaznenih prijava, protiv njega se vodilo nekoliko sudskih procesa zbog korupcijskih afera koji je u Hrvatskoj sinonim za korupciju, nepotizam i lopovluk, proglasiti posthumno za počasnog građanina Vrbovskog. To govori sve o onima koji ga predlažu, kakvi su, što su i kako shvaćaju politiku. Za to postoji samo jedna riječ. Sramota. Sram vas bilo, u čije ime ga predlažete. Ako vam je On inspiracija u životu i ideal pravog političara i poštenjačine onda to sve govori o vama kakvi ste ljudi, time ste se okarakterizirali. Predlažem vam da osnujete odbor za zaštitu lika i djela druga Milana Bandića. Sreća njegova što je umro, inače bi kad tad završio u zatvoru. Danas čitam koliko je samo nekretnina imao, kako je dijelio poslove i mešetario sa gradskim zemljištem i imovinom grada Zagreba. Pokojnog čovjeka predlagati za počasnog građanina, pa ima li kraja apsurdima u Hrvatskoj. Iskreno se nadam da će vas zbog ovakvih budalaština nakon izbora građani Vrbovskog smjestiti tamo gdje i spadate, u ropotarnicu povijesti, drugo niste ni zaslužili. Da je pravna država poštivala svoje zakone, Bandić bi odavno bio politički mrtav, a možda bi još i bio živ, ali i u zatvoru.

 3. Alan Ford

  Nadam se da je ovo neka šala .

 4. Lutkica

  Podržavam inicijativu da se proglasi počasnim građaninom. Treba gledati sa aspekta Grada Vrbovskog i koliko je značio za ovaj Grad. Zamislite, gradonačelnik najvećeg i glavnog hrvatskog grada toliko je puta našao vremena za Vrbovsko. Pitam vas koliko je puta u Vrbovskom bio npr. Obersnel ili neki drugi poznatiji gradonačelnik? Milan Bandić bio je i ostat će najbolji gradonačelnik Zagreba. Svi drugi će nastojati biti blijede kopije, ali takvu energiju i volju za radom neće imati nitko. Bravo za prijedlog!

  • Gor(s)ki

   točno tako
   Svi koji osporavaju ovu nominaciju neka se ZAPITAJU U KAKVOJ DRŽAVI ŽIVIMO, ali i TKO JE OMOGUĆIO/GLASOVAO ZA TAKOVU DRŽAVU.
   Možda je točno SVE za što ga se je optuživalo ali da NAKON VIŠE OD 10 god od prve AFERE,NAŠA PRAVNA DRŽAVA nije sposobna dokazati KRIMEN–onda to govori NE SAMO O PRAVOSUĐU nego o SVIMA NAMA koji omogućujemo GLASOVANJEM da cjelokupni DRŽAVNI APARAT BUDE KAKAV JE.
   Zato je ispravna predložena nominacija i ako bude potvrđena BITI ĆE POTVRĐENA od tijela KOJI SU “SVI” Vrbovšćani izglasali na DEMOKRATSKIM IZBORIMA

  • Lutkica na koncu(marioneta). Treba jasno uspostaviti kriterije po kojima netko zaslužuje postati počasni Građanin grada Vrbovskog. Ako ne znate uspostaviti kriterije onda pogledajte kako su to riješili drugi gradovi u Hrvatskoj. Kada se ti kriteriji postave, onda treba preispitati da li ih ta osoba ispunjava, odnosno da li je zaslužio tu titulu. Sada argumentirano odgovori koje su zasluge pok. Bandića da mu naš grad dodijeli tu titulu. Ja ne znam niti jednu dobru stvar koju je učinio za Vrbovsko. Ne znači da ako ja ne znam da ih nema, možda ja nisam upućen. Dužnost predlagatelja je da objasni zbog čega Bandić zaslužuje tu počast, da ne bi bilo prijepora. Znam da je jednom došao po glasove kada je vodio predsjedničku kampanju, a drugi puta kada je osnivao ogranak svoje stranke. Ako su to razlozi za takove počasti onda je to jadno da jadnije ne može biti. Ja mislim da je jedini razlog da ga predlažete je taj što je umro, jer da je živ ne bi ga se niti sjetili. Svaki dan čitam o načinu njegovog koruptivnog vladanja u Zagrebu, i vjerujem da mu ni najgora mafija nije ni do koljena. Sramota za Hrvatsku državu da se je tim koruptivnim načinom vladanja toliko dugo održao na vlasti. Krivo je ovo jalovo i korumpirano pravosuđe koje je sve te godine štitilo tu korupcijsku hobotnicu, ali i sami građani koji su na izborima nagrađivali takvu osobu. Tako nam je to kada su ljudi neupućeni i nezainteresirani za ono što im određuje kvalitetu života. Nadam se da taj apsurdni prijedlog ne će niti doći na dnevni red, a ako i dođe da će gradski vijećnici glasovati po savjesti, a ne po nečijem diktatu. Imate ovih dana priliku pročitati sve o Njemu i njegovoj samovolji vladanja u Zagrebu pa razmislite, a ako se odlučite da ga proglasite počasnim građaninom baš me zanima kako će te mu to uručiti na Mirogoju.

   • gubecmatijabeg

    Moja ti baba ide stalno po druženjima društva Gorana pogotovo onih u Zagrebu i oduševljena je sa pricama o g. Bandiću , kako je samo bio dobar i uvijek spreman pomoći, i onda čitam što ti Juda pišeš i nikako da se otmem dojmu da si jako isfrustriran, toliko pisati a ništa ne reći.

 5. ANTIMON

  Bravo Lutkice, pitam se, dali ovi što su se slikali sa njim isto daje palac dolje sada i snebivaju se nad ovim prijedlogom,i oni koji su pod svaku cijenu tražili neku VEZU i riješenje SVOG problema u Zagrebu sad se prave kao da ne znaju tko im je riješio preglede kod doktora, kazne, i sl. ajde ne prenemažite se.Čovjek nije optužen i podržavam prijedlog. Stvarno a tko je taj Oben..obersnel a o KOmadini isto samo puno čitamo ja ga još vidio nisam.

 6. Bandiću u Beslanu ulica, u Vrbovskom počasni građanin.
  Onda Mufanu u Zagrebu ulica, a Prodanu nagrada za životno djelo i počasni građanin.

 7. Mali Bandić

  Uopće ne sumnjam da će Vrbovštanski mali Bandić predložiti pokojnog gradonačelnika Zagreba za počasnog građanina Vrbovskog .
  On će to učiniti iz sebi osobno dobro poznatih razloga 💶 .
  Ipak je ovo njegova prčija od sela pa može šta hoće .

 8. Gubecmatijabeg;
  Ne znam kako si došao do zaključka da tako pišem zbog svojih osobnih frustracija. Kažeš da toliko pišem a ništa ne kažem. Pa valjda si nešto uspio shvatiti iz moga pisanja zašto sam protiv te inicijative. Jednostavno smatram da taj čovjek nije zaslužio titulu počasnog građanina grada Vrbovskog. Po kojim kriterijima? Što je On to kapitalno donio Vrbovskom i Vrbovštanima. Pa daj objelodani to, vidim da ti znaš nešto o tome, to ne bi trebala biti neka velika misterija. Kako vidim tebi je jedini i dovoljan argument to što ga je obožavala tvoja Baba. Jebala te tvoja Baba. Imoja baba je obožavala Antu Pavelića, da i njemu zato damo titulu počasnog građanina grada Vrbovskog. Samo zbog toga. Kakva moja frustracija, pa nije Bandić meni nikakva konkurencija bio, nije mene pobijedio na izborima i onda sam ja ljut na njega. Jednostavno nije mi se dopadao njegov način vladanja u Zagrebu, kako je olako prisvajao nekretnine, na stotine podignutih kaznenih prijava protiv njega, njegovo nekulturno ophođenje sa novinarima, pomoću kupljenih zastupnika držao većinu vladajućim u saboru, a oni njemu za uzvrat davali podršku i održavali ga na vlasti u Zagrebu. Štoviše, smatram da zbog sudskih procesa protiv njega i 280 kaznenih prijava nije zaslužio da mu na sahranu dođe nitko iz aktualne vlasti, a kamoli premijer i predsjednik sabora. Tu su se trebali ugledati na predsjednika Milanovića. Ovi koji su došli samo pokazuju koliko poštuju pravnu državu i mjere stožera protiv korone. Za njih zakon ne postoji. To je jedini razlog zašto sam protiv, a ako mu i dodjele tu titulu, ne brini se za mene, neću se živ požderati. Jedino bi volio da mu ti osobno uručiš tu plaketu počasnog građanina ako je dobije.

  • Gor(s)ki

   nisam dijelio sa pokojnim Bandićem gotovo ništa osim možda vjerske pripadnosti
   ali
   ponovno NEMA NITI JEDNU PRESUDU
   o Milanoviću (usput i ja sam za njega glasovao) koji “je išao na “prejedanje” da se RIBA NE BACI” govori podatak da tog istog Bandića nije “izbacio-izašao” iz SDPa radi AFERA već kada se je drznuo biti konkurent Josipoviću.
   I pokojni Račan mu je oprostio,(ali što je još gore i NAŠE PRAVOSUĐE) ne samo saobraćajnu nesreću u pijanom stanju, već veliki krimen POKUŠAJA POTPLAĆIVANJA POLICAJCA koji je isto odbio i koliko se sjećam zbog toga su mu natovarili suspenziju.
   Da je Bandić tada bio kažnjen gotovo SIGURNO NE BI IMAO “velike” AFERE za koje su ga poslije sumnjičili i možda BI STVARNO bio VELIKI GRADONAČELNIK bez zadrške

 9. Hadezeovac

  Baš me intersira kako će na gradskom vijeću glasati gradonačelnikovi politroni iz HDZ a .

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: