politika

DARIO JURIČAN POZNATI HRVATSKI FILMAŠ VRBOVŠČANSKOM GRADONAČELNIKU NAPISAO “LJUBAVNO PISMO”: Predlažem da osim počasne titule odeš i korak dalje pa da na ulazu u obližnji kanjon Kamačnik staviš bistu Milana Bandića


Dario Juričan

VRBOVSKO – Dario Juričan, hrvatski redatelj, filmski producent, scenarist i političar javnosti poznat kao predsjednički kandidat i autor dokumentarnih filmova Gazda, Gazda:Početak i Kumek o kontrovernim ličnostima iz politike I gospodarstva odlučio je napisati pismo vrbovščanskom gradonačelniku Draženu Mufiću. Juričana je na to ponukao Mufićev angažman da se pokojnog Milana Bandića, bivšeg gradonačelnika Zagreba proglasi počasnim građaninom Vrbovskog. Pismo Juričana gradonačelniku Vrbovskog Mufiću prenosimo u cijelosti:

LJUBAVNO PISMO GRADONAČELNIKU VRBOVSKOG DRAŽENU MUFIĆU KOJI JE PREDLOŽIO REZAČA ETIKETA ZA POČASNOG GRAĐANINA

Čitam ja tako, dragi moj gradonačelniče Mufiću, kako si predložio Milana Bandića aka Rezač etiketa za počasnog građanina Vrbovskog, a što je Gradsko vijeće prihvatilo sa 12 od 17 glasova.

E pa ja ti, moj genije Mufiću, od srca čestitam!

Vidim da su te promptno napale dežurne medijske hijene pa si ti, lukavče, odmah poslao retorički odheb:

„Da li je bilo nekih loših stvari oko Bandića? Ne znam.“

Imaš ti pravo moj Mufiću, najbolje je u životu biti blago retardiran. Kad netko počne baljezgati o nepravdi, kriminalu, korupciji, optužnicama ili – da pojednostavim – političkom smeću, samo se treba popišat po svemu tome s jednim odlučnim: Ne znam.

Kao onda kad te Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pitalo kako si, majstore, obrtu vlastite supruge potpisivao narudžbenice za nabavu klupa, koševa i pepeljara, te prijevoz ukrasnog raslinja i tako trošio gradske pare, pa te Povjerenstvo novčano kaznilo, a potvrdio je to i Upravni sud, ja sam vidio projekciju tvoje izjave:

“Da li je bilo nekih loših stvari oko poslovanja s mojom ženom? Ne znam.”

Nego da se ja vratim na tvoje, moj genije Mufiću, objašnjenje zašto je Rezač etiketa dobio počast u Vrbovskom:

“Za doprinos ugledu i napretku Grada Vrbovskog: Grad je za igralište dobio kosilicu, došlo je i 200 kubika komposta te rasvjeta za Božić…”

Da ponovim: Rezač je poslao kosilicu, kompost i rasvjetu i to po običaju muljajući preko Zagrebačkog holdinga, jer tvog Vrbovskog nema u Aktima gradonačelnika niti Glasniku Grada Zagreba. I time je pridonjeo ugledu i napretku Vrbovskog.

Evo još ću jednom, polako, moj Mufiću: kosilica… kompost.. rasvjeta… za doprinos ugledu i napretku Grada Vrbovskog.

Ali najdraža priča mi je o gradskoj tvrtki Komunalac kojom ti indirektno dirigiraš i koja je nedavno „odlučila“ da će usluge poskupiti za 150 posto. Srećom, tome si se usprotivio, ni manje ni više nego ti moj Mufiću i tu pojavu sa svojim suradnicima oštro osudio.

Koji bandićoliki show, dragi moj Mufiću. Dobar si ti učenik, vidim ja svetački potencijal u tebe. Možeš mi vjerovati, svecima se bavim već godinama.

Nego, znaš onu floskulu kako imamo lijepu zemlja, a uspijemo sve zasrati?

E vidiš, moj Mufiću, to je priča baš o tebi.

I zato ti predlažem da osim počasne titule odeš i korak dalje pa da na ulazu u obližnji kanjon Kamačnik staviš bistu Milana Bandića i na njoj natpis:

„Da li je bilo loših stvari oko njega? Ne znamo.

Znamo da je zahebo Uskok, konkurenciju i otišao kao najveći hebač!“

Dario Juričan, gradonačelnik svemira

P.S.

Čestitam i genijima iz Gradskog vijeća (HDZ-ovcima, SDP-ovcima i svima ostalim mufićevcima aka kandidatima grupe birača) koji su, zbog kosilice, za počasnog građanina izglasali tipa iz Uskokovih optužnica koji je prije uhićenja u vlastitom stanu dao rezat Fendi etikete s namještaja:

Jasna Božić, dipl.oec. (kandidatkinja grupe birača) – predsjednica

Marijan Tkalčević, dipl.ing. (HDZ) – potpredsjednik

Ilija Vignjević (PGS) – potpredsjednik

Davor Tkalčević, ing. aeroteh. (kandidat grupe birača)

Maja Žuteg, dipl.iur. (kandidatkinja grupe birača)

Denis Barković (kandidat grupe birača)

Ranko Vuković (kandidat grupe birača)

Boris Gudac (kandidat grupe birača)

Mirjana Dokmanović (kandidatkinja grupe birača)

Marijan Rački (SDP)

Anton Burić, prof. (SDP)

Pavao Babić (HDZ)

Dražen Mufić (sjedi, lijevo) na sjednici koja je uzburkala cijelu hrvatsku javnost i medije

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Facebook.com/Gorske novosti

8 comments on “DARIO JURIČAN POZNATI HRVATSKI FILMAŠ VRBOVŠČANSKOM GRADONAČELNIKU NAPISAO “LJUBAVNO PISMO”: Predlažem da osim počasne titule odeš i korak dalje pa da na ulazu u obližnji kanjon Kamačnik staviš bistu Milana Bandića

 1. E moj Dario da nam je barem više takvih kao Ti, bili bi sto puta bolja država, a ovako smo to što jesmo, baruština i tumor u srcu Europe.

 2. Pijetao Dražen

  U sridu !!!
  A ima toga još ohoho !!!
  Mogao bi Mufan konačno doživjeti i to šta sanja cijeli život da je rame uz rame pokojnom Milanu .
  Puno je sličnosti ?!?!?!?!

 3. gubecmatijabeg

  Šalim se, odavno je izumro običaj da se šalju i primaju ljubavna pisma i ovo je stvarno gesta koja će me
  ponukati da npr. Judi pošaljem jedno takvo.

 4. gubecmatijabeg

  Uostalom, odricem se komentiranja i čitanja laži na ovom jadnom portalu, tko te šljivi, oceš li objaviti ili nećeš, Juda je uvijek spreman za laprdati
  gubecmatijabeg odlazi u povijest

  • Gubecmatijabeg;
   Ne boji se, nećeš ti u povijest, da bi otišao u povijest moraš nešto veliko napraviti. Onda ćeš biti povijesna ličnost. A ovako, mislim da ćeš se samo malo pritajiti a onda vaskrsnuti, kao onaj vampir Savo Savanović iz onog starog filma. Možda je i dobro da koju godinu odležiš, pa kad vaskrsneš da nam svima pokažeš zube, one prave vampirske. Onda ćeš biti mnogo uvjerljivij i pun samopouzdanja.

 5. Tako je bravo Juričan prijedlog ti je oko biste za 10,a ostalo ti je sve laprdarij.Malo manje gledati u tu veliku čašu i bit ćeš ti ok.

 6. Na vrhuncu smo popularnosti.

 7. Čika Ilija

  Eto županija svake godine dva , tri miliončića u poduzetnike GK , a drug Mufić u Komunalac !!!
  Samo je pitanje dokle Mufiću ?

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: