politika

NAPOKON ZAVRŠEN DESETODNEVNI RAŠOMON?: Miro Laco primio plaketu kojom se Milan Bandić posthumno proglašava počasnim građaninom Vrbovskog


Miro Laco (lijevo), pok. Milan Bandić (u sredini) i Dražen Mufić (skroz desno)

VRBOVSKO – Predstojnik ureda gradonačelnika Zagreba, Miro Laco primio je plaketu pokojnog Milana Bandića za posthumno proglašenje počasnim građaninom Grada Vrbovskog.

Uz  uzvanike nazočili i – odabrani mediji

Tako je i formalno uručeno to najviše javno priznanje Vrbovskog koje je izazvalo kontraverze, kritike dijela oporbe i veliku medijsku pozornost u koju se uključio i dodatno potpirio najveći kritičar lika i djela pokojnog zagrebačkog gradonačelnika, hrvatski redatelj Dario Juričan koji je to danas i komentirao na svom službenom Facebook profilu.

Primopredaja plakete se dogodila na jednoj u nizu organiziranih svečanih podjela ovogodišnjih brojnih gradskih priznanja na kojoj su uz  uzvanike nazočili i pozvani i odabrani mediji – novinari predhodno nagrađeni za dobru suradnju s Gradom Vrbovsko.

Izostao redatelj Juričan…

Izostao je i redatelj Juričan jer gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić nije ispunio putem medija dano obećanje da će ga pozvati. Obećao je to Mufić kada mu je Juričan upao na prvi dio niza proslava ovogodišnjeg Dana Grada i obratio se okupljenima posebice članovima Gradskog vijeća koji su glasali za proglašenje počasnog građanina upoznavajući ih tko je bio Milan Bandić.

… ali i obitelj

Tada je Mufić izjavio da ga dolazak Juričana nije iznenadio jer ga je i osobno pozvao na proslavu Dana Grada i da će to ponovno učinit i za dodjelu priznanja predstavnicima obitelji Milana Bandića. Kao što je izostao Juričan izostali su i očekivani predstavnici obitelji Milana Bandića jer je plaketu preuzeo samo predstavnik Grada Zagreba kojem Vrbovsko nije nepoznato mjesto. Naime, Miro Laco posjetio je Vrbovsko i prije dvije godine prilikom osnivanja ogranka stranke Milana Bandića.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, Gorske novosti

%d blogeri kao ovaj: