gorska pisma (čitatelja)

GORSKA PISMA (ČITATELJA): Velikom goranskom Vitezu je teško – a kako i ne bi kada ga žele maknuti s političke scene!


Pismo viteza vitezu – Dražen Mufić (lijevo) i Mladen Marušić (desno)

VRBOVSKO – Uskrs. Slavljenje uskrsnuća našeg Spasitelja. Na Uskrsni ponedjeljak tradicionalni dolazak u Vrbovsko. Čelnici KŠR Mrežnice iz Duge Rese tradicionalno dolaze kod domaćina Mladena Marušića u Vrbovsko. Druženje, domjenak i ribolov na Dobri.

Zamjensku dozvolu ne može dobiti prof. Mladen Marušić

Da bi se mogao odvijati ribolov na Dobri potrebno je imati dozvolu. ŠRD Kamačnik i KŠR Mrežnica razmjenjuju svake godine zamjenske dozvole. Na zamjenskoj dozvoli tj. na listu papira sa imenima koju izdaje ŠRD Kamačnik za članove KŠR Mrežnice piše da zamjensku dozvolu ne može dobiti prof. Mladen Marušić jer ima mjesto stanovanja u Zagrebu.

Da li je to diskriminacija prema mjestu stanovanja?

Budući da je predsjednik ŠRD Kamačnika bio, ili još uvijek je, član HDZ-a, pitao bi novu predsjednicu HDZ-a u Vrbovskom g. Hlavač, da li je to diskriminacija prema mjestu stanovanja?. Također bih je pitao kako gleda na stanje u ŠRD Kamačniku, vezano za razvoj ribolovnog turizma u Vrbovskom.

Gradonačelniku Vrbovskog je teško – a kako i ne bi bilo kada ga žele maknuti sa političke scene

Iskreno, ne vjerujem da će mi odgovoriti putem komentara ovog članka u Gorskim novostima. Nisam član  političke stranke pa diskriminacija običnih građana kod nas, političare ne zanima. Na nedjeljnoj Svetoj misi na Uskrs vidio sam u Crkvi u Vrbovskom aktualnog Gradonačelnika g. Mufića. Pozdravili smo se. Vidio sam da mu je teško. A kako i ne bi bilo kada ga žele maknuti sa političke scene. Napadaju ga politički, sa svih strana. Koalicija Mufić-Tkalčević bila je dobra za Vrbovsko.

Cilj lokalnih izbora u Vrbovskom je smjena aktualnog Gradonačelnika

G.Tkalčević je smjenjen a sada žele smijeniti i g. Mufića. Gradonačelnik Mufić poremetio je bipolarnost političkog sustava u Hrvatskoj. Cilj lokalnih izbora u Vrbovskom nije poboljšanje života u Vrbovskom već smjena aktualnog Gradonačelnika g. Mufića.

Stara vlast ako dobije ponovno povjerene građana ne povećava poreze

Priča, da će se smanjiti naknada za odvoz smeča je smiješna. Nova vlast uvijek povećava poreze, prireze i komunalna davanja. Stara vlast, ako dobije ponovno povjerene građana, ne povećava poreze. U znak zahvalnosti biračima. To je osnovno pravilo u demokraciji. Smiješno mi je obećanje o novim radnim mjestima. Hoće li to biti zapošljavanje u spalionici smeča, koja bi se izgradila u Vrbovskom?

Jednim potezom pera anulirana je pobjeda radničke klase tijekom NOB-a

Još mi je smješnije kako se nova vlast misli održati. Hoće li umjesto Ivi Sanaderu nekada, gradska zemljišta biti darovana Miloradu Pupovcu danas? Uzrok svih problema u Vrbovskom je nametanje ortačkog kapitalizma Hrvatskoj bez da se narod išta pitalo. Jednim potezom pera anulirana je pobjeda radničke klase tijekom NOB-a.

Teško mi je gledati ovu neravnopravnu političku bitku

Pretvorbu, odnosno ortačku pljačku u Hrvatskoj najviše je osjetilo Vrbovsko. Devastirano i opljačkano je skoro sve. Ljudi, ranjeni i ogorčeni i stavili su metu na g. Mufića, iako  nije za to kriv. Po onoj narodnoj: „Neka visi Pedro“. Teško mi je gledati ovu neravnopravnu političku bitku kojoj je jedini cilj smijeniti aktualnog Gradonačelnika. Pok. Mladen Delić uzviknuo bi: „Pa ljudi, je li to moguće!“.

Dražene, hvala ti za sve što si učinio za Vrbovsko

Veliki goranski Vitez g. Mufić borit će se sam. Za svoje Vrbovsko, za svoje građane čiji su  interesi uvijek  bili ispred osobnog profita.  Ako ga obore želim završiti ovaj članak rečenicom: „ Dražene, hvala ti za sve što si učinio za Vrbovsko“.

AUTOR: Prof. savjetnik Mladen Marušić dipl.ing, Vitez inovatorstva Bruxelles 2011.
FOTO: Gorske novosti, ilustracija

Sva mišljenja, stavovi i zaključci izneseni od strane autora Gorskih pisama čitatelja su isključivo njihovi privatni i kao takvi ne predstavljaju mišljenja, stavove i zaključke portala gorskenovosti.net
Imate li i Vi misli koje želite podjeliti sa čitateljima Gorskih novosti pošaljite mail sa tekstom na gorskenovostinet@gmail.com sa naznakom za Gorska pisma (čitatelja) i ostavite svoje podatke i fotografiju.

15 comments on “GORSKA PISMA (ČITATELJA): Velikom goranskom Vitezu je teško – a kako i ne bi kada ga žele maknuti s političke scene!

 1. Hadezeovac

  Srećom njega se ne pita jer lako pisati iz Zagreba i ja bi mogao pamet soliti stanovnicima nekog drugog grada .
  Držite se vi gospodine svoga grada tek će tamo početi kosturi ispadati , a doći će i Vrbovsko na red e tek onda će Muficu ( Crnom Vitezu ) biti teško.

 2. Jel dosta ?

  Dragi Viteže,

  nisam siguran da s vode možeš dobro vidjeti što se događa u Vrbovskom zadnjih 12 godina koliko Dražen samostalno i bez savjeta upravlja ovim gradom koji nestaje. Možda si na vodi baš kada se diže maglica pa ti je zamućen pogled… mi koji ovdje pokušavamo preživjeti od svoga rada ne dijelimo tvoje mišljenje. Možebitne nepravilnosti i nezadovoljstvo trebaš riješavati djelovanjem unutar ribolovnog društva a ne izvana i HDZ ti s tim nema nikakve veze…vjeruj mi znam o čemu pričam.

  Pridružio bih se zahvalama za do sada učinjeno :

  1 .Peradarnjaci koji su prodani iz razloga da se ne stave u funkciju jer bi poremetili rad jednog ozbiljnog proizvođača jaja koji nikada neće preseliti svoju proizvodnju u Vrbovsko.

  2. Valiona prodana a do dana današnjeg nitko ništa napravio nije… niti neće jer nema kome.

  3. Lovački dom u centru kupio NAŠIM novcem da se napravi gradska knjižnica a na postojećoj kroz krovište curi po knjigama kiša.

  4. U Kamačnik , iz kojeg je izvlastio ribolovno, i Vujnoviće, investirao NAŠIH 3,8 miliona kuna i onda zbog nesposobnosti kadroviranja i upravljanja poklonio privatnom poduzetniku kojeg nije obavezao na zapošljavanje domaćih ljudi. Kažem poklonio jer kako argumantirano objasniti ljudima kako da se taj novac povrati u Vrbovsko kroz mjesećni najam od 10-ak tisuća kuna mjesećno ??? Za 40 godina lova je na nuli !

  5. Rasvjeta prilaznih cesta je prekrasna ali kome to neophodno treba , tko će to održavati i tko plaćati troškove kada nas svaki dan ima sve manje i manje.

  6. Zahvaljujem se za ograde koje je postavio prema Županiji, Državi, susjadnim općinama i gradovima tako da smo u svim nastupima samostalni i jedini pametni. Ostali su ionako budale i nemaju pojma o životu …

  7. Hvala za projekt sadnje krumpira kojim hranimo veći dio Hrvatske jer mi si to jedini možemo dozvoliti obzirom da imamo višak novaca u proračunu.

  8. Hvala za mudar odabir investitora koji je bez pokrića uletio na pilanu i sa stakleniom nogama odlučio se na ” mušku ” utakmicu s oponentima u svijetu pilanarstva.

  9. Hvala što je Grad Vrbovsko pretvorio u agenciju nekretninama jer nam lova curi na sve strane. Doduše u krivom smjeru ali što možemo.

  10. Hvala što kod odabira izvođača radova koje ne može napraviti Komunalac uvijek odabere nekog iz Zagreba jer ovi naši stalno nešto jarmaju i opterećeni su svojim obavezama.

  11. Hvala mu za sve uništene udruge građana s čijim novcem on raspolaže.

  12. Hvala mu na uništenom komuniciranju sa sportskim udrugama koje opstaju sam Spasitelj zna kako….

  13. Hvala mu unaprijed za ispunjena obećanja koja daje u Belom Kraju da će zaposliti sinove u Komunalcu na plaću od 8 000 kn jer nema smisla da naša djeca rade po bijelom svijetu. Doduše ne znam odakle novac … možda imamo neko povećanje komunalnih naknada za koje ne znamo ?

  14. Hvala mu što je odlučio deponirati smeće u neposrednoj blizini škole i vrtića. Uz toliku brigu za mlade vjerovatno ih uskoro neće biti pa nema niti problema.

  15. Hvala mu što je srušio zid u Kamačniku za ciglih 1,2 miliona naših kuna jer je to bilo presudno u opstanku ovog mjesta.

  16. Hvala mu što je odlučio prepustiti kanjon Kamačnik Lokvarki koje su za DVA vikenda povukle godišnju koncesijiu na ulaznicama i što taj novac neće više nikada doći u Vrbovsko.

  17. Hvala mu na Počasnom građaninu Milanu i svu medijsku pompu vezanu uz to jer bez njega nikada ne bismo mogli pokostiti igralište. Ipak nam je ON poklonio sve to što su građani Zagreba platili.

  Ukoliko se netko od čitatelja sjeti još nekog velebnog poteza Dražena pa neka samo u komentar stavi noticu. ….ja sam ovo na brzinu pa sam vjerovatno nešto preskočio.

  Uglavno….. zahvaljujem mu na svemu i molim ga da se sada malo odmori. Možda Vrbovsko ipak iznjedri neke ljude koji će živjeti s njima i razgovorom a ne dekretom dolaziti do rješenja problema i projekata koji ovome mjestu trebaju.

  U gradu rade ljudi koji su dovoljno pametni i sposobni da provedu volju većine u realizirane projekte koji bi bili po mjeri ove sredine. Valjda neće morati fotodokumentirano dokazivati svoju odanost na ovim izborima što je zakonom zabranjeno ?

  Odoh sada u Crkvu pomoliti se i za ribe i za nas koji smo preživjeli… za sada.
  Možda i ja sretnem Viteza na bijelom konju i kažem mu : Izdrži Dražene još mjesec dana, izdrži !

 3. Svaka cast.

 4. Drug Đuro

  Jel dosta ?

  Svaka ti je na mjestu i živa istina .

  I ja mislim da je bilo dosta takvog načina vođenja grada .

  • Fritaja

   Druže Đuro dobro jutro !

   Radili smo drugu smjenu jučer u Jelenskom Jarku pa nisam dospio sve popratiti. Bila je velika naruđba šampinjona pa smo morali zapeti ….. nego jesli li ti čuo da je Nissan Qashqai u međuvremenu promijenio vlasnika ?

   Najprije je napadana Nina…. ( Sjećaš se Nine ? Ona koja je počela pružati otpor pa je morala svoje znanje unovčiti u Irskoj ! E ta da ! ) …. da kupuje automobile koji previše koštaju i da je prozirna s tim namještanjem natječaja i da Komunalcu ne treba baš tako skupi auto a jadna se nije uspjela niti odvesti jedan krug. Dražen je auto jedva dočekao i kada se je ukazala prilika isti taj auto otkupio od Komunalca ???

   Ja tu ništa ne kužim ! Zašto se je za jedan te isti automobil plaćalo dva puta i trošio novac kojeg nema ?

 5. Gorski

  Nije dosta.. A sad ću ti napisati zašto..

  Pročitao sam svakakvih gluposti na ovom portalu ali ova sa peradnjacima fascinira.. Raspitaj se bolje što je investitor morao ispuniti da bi kokoši šetale po Jelovcu i koliko vremena treba da prođe krug zatvaranja EU novca.. Znači notorno lažeš.
  2. Lovački dom ruglo Vrbovskog kupio je novcem kako bi ga doveo u funkciju i vratio mu izgled kakav zaslužuje s obzirom da se vrboščanski ugostitelji nisu usudili podmetnuti leđa da ga vrate u izvornu funkciju..NAŠ NOVAC i novac vrbovščanskih poduzetnika… Bilo bi mi iznimno drago kad bi stvarno netko javno objavio kolike svote poreza vrboščanski poduzetnici uplaćuju Gradu.. Vjerujem da im je to mjesečno dostatno za plaćanje režija..
  3. KAMAČNIK dugogodišnje ruglo Vrbovskog koje je sada turistička atrakcija… Ugostitelji sramite se da ste zlatni rudnik ostavili purgeru koji vam se smije u facu i bere novac… I neka bere, ima potpuno pravo.. Da se u Kamačnik nije ulagalo, još danas bi gospođe sa velikim grudima plesale po stolovima na račun kako ti kažeš poreznih obveznika!!!
  4. Što se tiče rasvjete, ona manje inteligentnima ne treba, jer teško može upaliti lampicu na mozgu da shvate da je svjetlo tisućama godina civilizacijski doseg još od drevnih nam predaka iz pećine
  5. Što se tiče “ograda” imamo sramotnu županiju na čelu s našim dožupanom koje za ovaj kraj nisu prstom mrdnuli.. Mene je osobno sram što živim u toj županiji.. Na to više nije potrebno trošiti riječi.. Gradnja skijališta na moru, onemogućavanje centra u Kamačniku za mene je nacionalna sramota..
  6. Pilana, netko ju je napravio uložio 500 milijuna u nju, neće je nitko odnesti a vjerujem da će uskoro postati jako zanimljiva poduzetnicima koji će ju uspješno voditi..
  7. Izvođači se odabiru na javnom natječaju, većina ljudi zna što je to… Naravno domaći poduzetnici su uvijek prvi..
  8. Ljubav prema udrugama : napokon je netko napravio reda u sustavu, Crveni Križ je počeo umjesto 3 prasca peći jednoga za darivatelje krvi, čak vidim da nešto i rade pa se slikaju na društvenim mrežama da mi znamo da rade.. Ostale udruge koje su godinama trošile gradske novce kako je tko htio, to više ne mogu baš tako.. Čak je i oporbeni vijećnik nezavisne liste napustio sve udruge kad je nestalo love.. Zanimljivo??
  9. Problem smeća je Dražen riješio prvi u državi 5.000.000,00 kn za Cetin.. Neka nam draga Županija naplaćuje milijune za odvoz na Mariščinu. Da to je njihova tehnologija..
  10. Što se tiče Bandića to je fantastična reklama za Vrbovsko.. Ja vjerujem da ćemo ove godine ostvariti 30 posto više noćenja na području Grada zahvaljujući upravo Bandiću.. Cca milijun građana Zagreba ga je izabralo 6 puta, ako oni svi posjete Kamačnik i naše turističke sadržaje, bit ćemo naj HIT turistička destinacija u državi..
  I na kraju, želim svim političkim oponentima da se bore protiv ovog “tiranina” Dražena, očekuje ih dugi odmor u oporbi sljedeće 4 godine.. Malo medicine, malo meda, malo pašte i svima će nam bez takvih biti lakše.. Ajme čak se i rimuje..

  • Grad bez ljudi

   Izborne bajke Dražena Mufića… svi koji su imalo povjerovali u ovo neka se prošeću bilo kojim dijelom našeg grada i neka pogledaju oko sebe. Najveći gradonačelnikov uspjeh je Grad bez ljudi… posla nigdje osim za podobne u Komunalcu, ali zato svi koji ne rade imaju pregršt klupica na kojima mogu odmoriti.

   • Baba Vanga

    Ti i nisi otvorio oči, ja gledam i vidim nešto drugo, puno truda i rada je uloženo u naš grad, a čekamo samo snijeg u maju, pogotovo tamo 16 -og, smrznuti ćeš se i iduće 4 godine

   • Grad bez ljudi

    E moja Baba Vanga… uloženo je, uloženo… puno naših novaca za promašene projekte i tuđa bogaćenja. Tebi se nema što reći jer si od onih koji očito nikada neće shvatiti. Ili ne smiješ od Vođe?
    I šteta što ne razumiješ da se naš grad smrzava već 8 godina. Mnogi su smrznuti prošli u toplije krajeve, to ćeš vidjeti na popisu stanovništva ove godine. To je Mufićeva demografska politika, svaka mu čast.

 6. Čika Ilija

  Muficu ( Gorski ) ti si skroz profućkao !!

 7. Covid 19

  Mufana za gradonačelnika svemira !!!!
  🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  • Baba Vanga

   Ne može..on će ostati naš gradonačelnik a svemir neka Juričan nosi, najbolje za najbolje

  • Covid 19

   Juričan mu je ponudio da mu bude zamjenik , ali Mufic se drži one :
   Bolje prvi u selu nego zadnji u gradu tako da bi za župana prošao bos po trnju .
   U županiji nema toliko uhljeba kao u Komunalcu i gradu da moraju glasati za njega .

 8. borivoje

  Poštovani sugrađani,

  Izbori su prilika da svatko od nas preuzme odgovornost i da svoj glas, ne osobi, nego osobnom boljitku i uništenju našeg grada.

  U proteklih deset godina upravo smo to zajednički radili. Uništavali smo sliku Vrbovskog, promišljali projekte i vlastitim ih snagama pokopali.

  Vrbovsko se polako pretvara u grad kakav ne zaslužujemo. Grad koji nam ne nudi priliku za život, za rad, za ostanak, grad koji ne dostiže komunalni standard dostojan 21. stoljeća. Grad koji skrbi o potrebama svih svojih zaposlenika, gradskom upravom koja se ukorijenila , koja se ne zauzima za jednakost i pravičan odnos u razvoju, koja je spremna beskompromisno sve uništiti te zalagati se za takve ciljeve.

  Okolnosti su nas poučile dok se sami za nešto ne zauzmemo, ne možemo se osloniti na druge. Dok nismo počeli sami uništavati, do tada je Vrbovsko stagniralo. U protekla dva mandata napravili smo puno u tom negativnom smjeru. ostalo fffffffffuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

  Puno toga smo ,,napravili, no pred nama je još puno posla, još više planova kao i započetih i u propast osuđenih projekata za koje se nadam da ćemo ih zajedno realizirati. Gradska uprava sa mnom na čelu, uz vašu podršku dokazala je da ima viziju i još važnije da ima snagu i odlučnost mijenjati stvari nagore i zauzimati se za nepravedniji odnos prema nama Goranima i Gorskom kotaru.

  Vjerujem u vas, vjerujem da ćete prepoznati i odabrati ono što je najbolje za Vrbovsko. Vrijeme je za hrabrost i odvažnost, za ljude koji će se srčano boriti za zeleno srce Hrvatske. ha, ha , ha …
  .dajte nam Goli otok…
  I njega ćemo ,,unaprijediti”……

  valjda ste prepoznali ironiju u cijelom tekstu, dragi moji,,, pa dajete već jednom otvorite svi oči i bez oklijevanja poduzmimo nešto za naš grad…maknimo ove parazite iz grada….uhljebe,koji su biračko tjelo a mi ih hranimo, hranimo…

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: