gospodarstvo

NAKON 121 MILIJUNA U ČETIRI GODINE: Županija kroz svoju upravu za ceste ove godine ulože u Gorski kotar gotovo 30 milijuna kuna


ŽUPANIJA – Nakon što je kroz protekle četiri godine uložila više od 121 milijun kuna, u ceste na području Gorskog kotara, Primorsko-goranska županija kroz svoju Županijsku upravu za ceste ove godine uložit će gotovo 30 milijuna kuna.

Osam investicija

U planu je realizacija osam investicija vrijednosti 13,5 milijuna kuna (s PDV-om) te 15 milijuna kuna za redovno održavanje goranskih cesta, stoji u priopćenju PGŽ-e o ulaganjima u cestovnu infrastrukturu Gorskog kotara u 2021. godini.

Planirani radovi u ovoj godini

Kako ističu u Županij, planirani radovi u ovoj godini uključuju sanaciju gornjeg ustroja mosta Blaževci u Gradu Vrbovskom, ceste ŽC 5030 Platak, uređenje raskrižja Ulice I. G. Kovačića, Riječke ulice i Ulice Kosa u Općini Ravna Gora, sanaciju ceste, oborinske odvodnje i pločnika od spoja D3 prema naselju Lučice u Gradu Delnicama, kolnika i oborinske odvodnje u Općini Mrkopalj, kolnika u Gradu Čabru, ceste LC 58031 u Općini Ravna Gora, te sanaciju mosta Mlinari u Gradu Vrbovskom.

Izrada projektne dokumentacije

U Županiji naglašavaju i kako je ostvarena i investicija od 750 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za pripremu planova održavanja cesta u 2022. godini koja uključuje izradu glavnog projekta s ishođenjem građevinske dozvole za rekonstrukciju mosta Pirovište u Općini Fužine, izvedbeni projekt sanacije kolnika i oborinske odvodnje ŽC 5034 u Gradu Vrbovskom, sanacije kolnika ŽC 5034 u Općina Ravna Gora, proširenja ceste ŽC 5068 Vrata skidanjem i stabilizacijom stijenskog zasjeka u Općini Fužine, idejni projekt sanacije ceste LC 58112 NP Risnjak s izgradnjom nogostupa, te izvedbeni projekt sanacije cesta LC 58113 Petehovac, LC 58118 Pirovište u Općini Fužine i LC 58027 Bukov Vrh u Općini Skrad.

PGŽ-a vodi računa i o održavanju cesta u zimskim uvjetima

U županijskom priopćenju o ulaganjima u goransku cestovnu infratrukturu  stoji naglasak kako Županijska uprava za ceste PGŽ-a vodi računa i o održavanju cesta u zimskim uvjetima pri čemu su zimska služba, nabavka soli i održavanje kolnika financijski i prioritetno najznačajniji.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: