kultura i zabava

OTVORENJE DRUGE PO VELIČINI  ATLETSKE STAZE U ŽUPANIJI: Komadina: “Ovo je put da goranski kraj bude centar bazičnih priprema sportaša”


MRKOPALJ – Izgrađena je najveća atletska staza u Gorskom kotaru i druga po veličini u Primorsko-goranskoj županiji. Atletska staza u Mrkoplju najviša je u Hrvatskoj jer se nalazi na 825 metara nadmorske visine.

Više od pola sredstava osigurala Primorsko-goranska županija

Izgradnja staze koštala je 4,3 milijuna kuna, više od pola sredstava osigurala je PGŽ a taj kapitalni projekt Mrkoplja pomogli su i Ministarstvo turizma njegov Središnji državni ured za sport i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Oglasi

Prije atletske staze podržali smo i Nordijski centar i žičaru Čelimbašu

Na svečanosti upriličenoj za otvorenje staze župan Zlatko Komadina kazao je da je pomoć u izgradnji atletske staze u Mrkoplju nastavak ulaganja Županije u sportsku infrastrukturu Gorskog kotara. – Prije atletske staze podržali smo i Nordijski centar i žičaru Čelimbašu. Vrijednost ulaganja u Mrkopalj posljednjih godina iznosi pet milijuna kuna čime ostvarujemo plan da goranski kraj bude centar bazičnih priprema sportaša, ali i doprinesemo poboljšanju kvalitete života ovog kraja, istaknuo je župan Komadina na svečanom otvorenju staze.

Prvi sportski koraci na novoj stazi

Prve sportske korake napravili su učenici OŠ Mrkopalj, OŠ Lokve te atletičari AK Grobnik natjecanjem u tri discipline štafetno trčanje s preponama, skok u dalj i bacanje medicinke. Uz atletski stadion na Kantridi, staza u Mrkoplju jedina je kružna atletska staza s velikom brojem sadržaja – igralište za mali nogomet, rukomet, košarku, tenis, skok u dalj i vis, bacanje kugle i sprave za vježbanje.

Oglasi

Brojni gosti

Svečanosti u Mrkoplju među brojnim gostima nazočili su i resorna županijska pročelnica Sonja Šišić, pročelnik UO za regionalni razvoj Ljudevit Krpan, načelnik sektora za sport Ministarstva turizma i sporta Nikola Vučić te predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr

Oglasi
%d blogeri kao ovaj: