crna kronika

MLADI, GLADNI I UPLAŠENI: Vrbovsko opsjedaju čak tri medvjeda – no nema razloga za brigu


Oglasi

VRBOVSKO – Već tjedan dana vrboščanskim ulica noću šeće medvjed. Preplašeni mještani svakodnevno prenose priče gdje je sve viđen a čak je i fotografiran i to u samom središtu Vrbovskog na ulici kod starog hotela u Dobri.

Sinoć posebno živo u ulici Senjsko

Preko dana nije vidljiv no čim se noć spusti njegovo kretanje i glasanje je čujnije i samim tim mnogima zastrašujuće. Tako je sinoć bilo posebno živo u ulici Senjsko jer su se uz riku medvjeda mogli čuti i povici ljudi  koji su ga tako tjerali iz naselja prema šumi.

Lovačka patrolu po dojavi mještana kontrolira njegovo kretanje

Što se događa te da li su upoznati sa kretanjem medvjeda u naselju pitali smo predsjednika Lovačkog društva “Jelenski jarak” Igora Barabu. Baraba nam je kazao da su od prvog dana kada je uočen medvjed u ulici Dobra aktivirali lovačku patrolu koja po dojavi mještana kontrolira njegovo kretanje. Nemože se tu puno više napraviti, kaže Baraba, jer ističe nalazi se u naselju gdje se ne smije pucati i jedino što možemo ga bukom i vikom otjerati s mjesta gdje je uočen.

Oglasi

Radi se o čak tri medvjeda

No ističe Baraba nije samo jedan medvjed. Prema prijavama mještana s različitih lokacija utvrđeno je da se radi o čak tri medvjeda. Problem je, kaže Braba što je ovo, očito, specifična godina zbog koje u šumi nema hrane za medvjeda pa se spušta u naselje gdje se hrani kruškama i jabukama. Uz to problem je i što je sve više ne održavanih površina pa je šuma sve bliže kućama pa tako i životinje.

Medvjedi su mladi, gladni i uplašeni

Baraba ističe da se u sva tri slučaja radi o mladim medvjedima koji ne predstavljaju nikakvu opasnost jer su i sami preplašeni a u naselju su samo zbog hrane. Kako bi se ipak zadržalo divljač u šumi Lovačko društvo Jelenski jarak već tjedan dana donosi velike količine hrane na remize u lovištima.  Baraba umiruje mještane Vrbovskog da se ne boje te im savjetuje da u bilo koje doba nazovu lovnika Marijana Božića (0994616881) koji već tjedan dana sa organiziranim lovačkim patrolama obilazi područja gdje je medvjed primjećen kako bi ga se i otjeralo.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Facebook.com

Oglasi
%d blogeri kao ovaj: