kultura i zabava

PRVI DAN NAJVEĆEG DOGAĐANJA U GORSKOM KOTARU: Bundevijada okupila više od 60 izlagače uz nastup brojnih glazbenih i plesnih izvođača


Oglasi

VRBOVSKO – Vrbovsko je danas bilo očekivano glavno izletničko mjesto u Gorskom kotaru. Prvi dan vikenda bio je i prvi dan najvećeg goranskog sajma domaćih proizvoda, tradicionalne hrane i običaja, najposjećenije dvodnevne manifestacije Gorskog kotara Bundevijade.

Preko 60 štandova

Na gradskoj Tržnici Vrbovsko, na XVII. Bundevijadi, na preko 60 štandova izlagača iz raznih krajeva Hrvatske nudili su se domaći i eko proizvodi i zanatske rukotvorine, degustirale slane i slatke delicije od buće a na pozornici su se smjenjivali glazbeni i plesni izvođači koji su dodatno začinili tu sajmenu atmosferu.

Izuzetno zadovoljni odazivom

Prije samog otvorenja Tatjana Kušić stručni suradnik za turizam Grada Vrbovskog i glavna organizatorica manifestacije, kazala je kako je izuzetno zadovoljna odazivom prije svega izlagača koji su se i ove godine unatoč pandemiji a i lošem vremenu odazvali u velikom broju. Njihova brojnost i raznovrsnost ponude garantira i veliku posjetu manfestacije i Vrbovskog a što je uz promociju baštine glavni motiv Bundevijade, kazala je Kušić uputivši i zahvalu svim izvođačima koji će nastupiti na pozornici, kroz dva dana održavanja.

Oglasi

Prva Bundevijada bez osnivača Ramadanija

Kušić se prisjetila i inicjatora manifestacije, najvećeg lokalnog proizvođača bundeva pokojnog Ganija Ramadanija te kazala kako je ovo prva Bundevijada bez njega te da će ga uvijek pamtiti kao začetnika ove njihove lijepe priče.

Bundevijadu svečano otvorio gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić

Kratkim pozdravnim riječima Bundevijadu je i svečano otvorio gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić. – Zadovoljstvo mi je otvoriti XVII. Bundevijadu i posebna mi je čast da se okupio ovoliki broj izlagača i izvođača bez obzira na uvjete pandemije a i lošeg vremena. Slobodno možemo reći da je naša Bundevijada nadrasla i ovakvo loše vrijeme, kazao je Mufić te se još jednom zahvalio svima koji sudjeluju a posebno vjernim posjetiteljima koji dolaskom podržavaju vrboščansku jesensku manifestaciju.

Kulturno-zabavni program

Uslijedio je zatim kulturno – zabavni program koji je kratkim koncertom otvorio mladi pjevač Antonio Krištofić uz klavirsku pratnju, nakon kojeg je nastupila sekcija dvorskih plesova KUD-a Frankopan iz Severina na Kupi a u nastavku se održala revija Puhačkih orkestara na kojoj su se predstavili Ravna Gora, Fužine, Delnice, Čabr, Ogulin i naravno Vrbovsko.

Oglasi

Izbor naj štanda i naj specijaliteta

Uz domaće proizvode OPG-ova i obrta u prodaji je bio i vrboščanski krumpir koji je uzgojio Grad Vrbovsko u dolini Kupe a održala su se i natjecanja za izbor naj štanda i naj specijaliteta od buće koji su se i degustirali.

Gastro ponuda

U sklopu programa manifestacije posjetiteljima je tijekom dva dana na raspolaganju  gastro ponuda specijaliteta od bundeva i na drugim lokacijama i ugostiteljskim objektima i to u nezaobilaznom i najposjećenijem goranskom izletištu Kamačnik, Fast foodu Nina, severinskim restoranima Rim i Mali raj te na OPG-u Kate Dekor.

Bundevijada se održava i sutra

U svakom slučaju Bundevijada se održava i sutra pa ako niste svakako navratite. Uz iste izlagače u revijalnom programu nastupiti će brojni KUD-ovi a održat će se i druga zanimljiva natjecanja te slatka iznenađenja.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: