kultura i zabava

DRUGI DAN VELIKE GORANSKE BUNDEVIJADE: Izabrane NAJ bundeve


Oglasi

VRBOVSKO – Unatoč neumornoj kiši i drugi dan XVII. Bundevijade najveće goranske eko-etno prodajne izložbe, manifestacija u Vrbovskom se uspješno nastavila.

Izabrana naj bundeva

Brojni pristigli posjetitelji uz raznovrsnu ponudu domaćih proizvoda imali su priliku uživati u bogatom kulturno-umjetničkom pogramu, zanimljivim natjecanjima i degustacijama bućinih specijaliteta. Centralni dio današnjeg programa bilo je vaganje najveće bundeve gdje je pobjedu odnio višegodišnji uzastopni pobjednik Stjepan Juričić iz Oštarija. Ove je godine Juričićeva velika buća imala jaku konkurenciju. U srazu sa također ogromnom Tina Pluta iz Slovenije, Juričićeva bundeva bila je teža 28,25 kilograma i sa punih 123 kilograma odnjela pobjedu.

Stjepan Juričić i njegova NAJ bundeva

Juričić ponosan na pobjedu

Nakon proglašenja i odnošenja još jedne pobjede na Bundevijadi Juričič nam je kazao kako je vrlo ponosan da je njegova buća opet i to četvrtu godinu za redom pobjednička. Prošle godine je, kaže, pobjedio sa bućom teškom 181.5 kilograma od čijeg sjemena je uzgojena ovogodišnja pobjednica. Ona je nešto lakša ali u odnosu na konkurenciju ipak je bila dovoljno teška za pobjedu istaknuo je zadovoljni Juričić koji se na svom obiteljskom gospodarstvu uzgojem buća bavi osam godina. Bilo je kaže ove godine na njivi dosta velikih buća od osamdesetak i devedeset kilograma no ova je bila najveća i kao takva odabrana za put u Vrbovsko, ističe Juričić iz Oštarija kazavši kako je po njegovom iskustvu jedna od tajni velikih buća kokošiji gnoj s kojim tretira nasad.

Oglasi

Brojni nastupi

Uz najveću bundevu birane su i najmanja i najinteresantnija a u oba slučaju to su bile bućice Tomislava Bosiljevca. U glazbenom programu drugog dana Bundevijade nastupili su Nacionalna zajednica Crnogoraca iz Rijeke, KUD Sveti Nikola iz Rijeke, Mješoviti pjevački zbor KUD-a Halubjan iz Viškova, Tamburaški orkestar KUD-a Zametski koren iz Rijeke, Mješoviti pjevački zbor Gimpl iz Ravne Gore i Pjevački zbor Lavanda iz Novigrada.

Pobjednici i pokrovitelji

Na natjecanjima iz predhodnog dana u izboru najštanda pobjedu je odnjela Udruga žena Senjsko, drugi je bio KUD Frankopan iz Severina na Kupi a treće mjesto je osvojio OPG Dragice Pavlović.

U izboru naj slatko i slano jelo od buće pobjednička je bila juha od bundeve Gastro Gale j.d.o.o. PD Hajdova Hiža, drugo mjesto je osvojila pita od bundeva Udruge žena Moravice a treće su bile Londoner šnite OPG-a Aurora Verice Sekabac. Organizaciju XVII. Bundevijade u Vrbovskom pomogli su pokrovitelji –  HTZ, HGK, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.

Oglasi
%d blogeri kao ovaj: