gospodarstvo

ZBOG NOVOG VRTOGLAVOG POVEĆANJA CIJENA: Gradonačelnik Mufić sugrađanima izrazio suosjećanje ali i pokazao glavnog “krivca” – jednu stranku


Oglasi

VRBOVSKO – Za novo enormno povećanje cijena odvoza smeća u Vrbovskom kriv je, ni manje ni više, nego – SDP. Naravno ne onaj vrboščanski nego županijski i riječki.  Izjavio je to na jučerašnjoj tiskovnoj, pred odabranim novinarima, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, a sve donosi današnji Novi list te prenosi gradska službena stranica.  

Sigurno povećanje za 70%

Naime, na toj tiskovnoj koju je održao s prvim ženama Komunalca, Mufić je najavio sigurno povećanje cijena odvoza smeća za 70 % u Vrbovskom a razlog tome je opet isti – jer je za toliko svoju cijenu usluge, od idućeg mjeseca, podigao Županijski centar Marišćina. No Mufić usput za poskupljenje i detektira pravog krivca a to su, kaže, SDP-ovi čelnici iz Županije, Grada Rijeke i Općine Viškovo koji su vlasnici Trgovačkog društva Marišćina.

Ako Grad preuzme troškove onda odustaje od ulaganja u razvoj

U svom istupu Mufić izražava i svoje suosjećanje sa sugrađanima koji, kaže, već plaćaju preveliku cijenu no da je s druge strane u pitanju opstojnost lokalnog komunalnog poduzeća. Uz sve to taj domino efekt, Marišćina, Komunalac, korisnik, čak što više prelit će se i na proračun i direktno utjecati na razvoj Grada jer kako kaže Mufić, teoretski postoji mogućnost da te troškove preuzme Grad ali onda u tom slučaju odustajemo od ulaganja u razvoj.

Ono što ne primjećuje u Komonalcu itekako vidi u Marišćini

Ono što Mufić ne primjećuje u Komunalcu itekako primjećuje u Marišćini. Tako je vrlo zanimljiv njegov zaključak – Trgovačko društvo Marišćina jednostavno odluči podići cijene a mi kao korisnici to moramo prihvatiti. Ako oni stvaraju gubitke, zašto se to ne rješava unutar tog Društva, izjavio je Mufić u Novom listu.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, Gorske novosti

%d blogeri kao ovaj: