politika

REAKCIJA SDSS-A NA ISTUP VRBOŠČANSKOG GRADONAČELNIKA: Bezrazložno prozivanje jednog naroda pospješuje proces iseljavanja, etiketira i stvara osjećaj nemira


Oglasi

VRBOVSKO – SDSS Grada Vrbovskog regirao je na jučerašnji istup gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića o rezultatima popisa stanovništva, objavljen u Novom listu

U Vrbovskom su se prijavljivali i oni koji nisu tu živjeli

U svom reagiranju SDSS-ovci se posebno osvrću na izjavu gradonačelnika u kojoj on ističe da je problem područja Grada Vrbovskog u bliskoj prošlosti bila manipulacija s brojem stanovnika jer su se iz raznih razloga tu prijavljivali i oni koji tu nisu živjeli, od pripadnika srpske nacionalnosti pa do raznih poduzetnika koje su privlačile porezne pogodnosti.

Svi pripadnici jednog naroda  povezuje se s tzv. manipulacijama

Tako u priopćenju vrboščanskog  SDSS-a stoji – Izjava gradonačelnika u kojoj u istoj rečenici povezuje tzv. manipulacije s brojem stanovnika i bez ikakvog dodatnog objašnjenja spominje sve pripadnike srpske nacionalnosti smatramo krajnje neumjesnim i štetnim po cjelokupnu srpsku zajednicu, ali i međuljudske odnose na prostoru Grada Vrbovskog. Žao nam je da se olako i očito bez pretjeranog razmišljanja i relevantnih podataka ističu svi pripadnici jednog naroda te ih se povezuje sa tzv. manipulacijama oko broja stanovnika.

Oglasi

Srbi mirno žive zajedno sa svim svojim susjedima…

Srbi na području Gorskog kotara i Grada Vrbovskog od svoga doseljavanja prije više od 400 godina, mirno žive zajedno sa svim svojim susjedima bili oni pripadnici većinskog hrvatskog naroda ili pripadnici drugih naroda.

… i sve češće se iseljavaju jednako kao i svi stanovnici našega Grada

Sve češće se i odseljavaju jednako kao i svi stanovnici našega Grada jer ih na to prisiljavaju jednaki razlozi. Neravnomjeran razvoj, manjak investicija, visoki troškovi života i cijene osnovnih komunalnih usluga kao i nedostatak kvalitetnih radnih mjesta jednako poražavajuće utječu na sve naše sugrađane. Ne postoje relevantni podaci da pripadnici srpske etničke zajednice zbog bilo kojih razloga sudjeluju u tzv. manipulacijama sa brojem stanovnika ili da je njihov udio u stanovništvu Grada Vrbovskog na bilo koji način korigiran lažnim prijavama boravka ili bilo kakvim drugim nelegalnim aktivnostima.

Oglasi

Bezrazložno prozivanje svih pripadnika jednog naroda

Bolna činjenica jest da u našem Gradu i Srba i Hrvata i svih ostalih dobrih i vrijednih ljudi svakim danom ima sve manje. Rezultate za to možemo potražiti kako na državnoj, jednako i na županijskoj i gradskoj razini. Bezrazložno prozivanje svih pripadnika jednog naroda, bez ikakvog daljnjeg obrazloženja od strane gradonačelnika, bilo ono slučajno ili namjerno, pospješuje proces iseljavanja, etiketira srpsku zajednicu i stvara osjećaj nemira.

Raditi na smanjenju očitog neravnomjernog razvoja kojemu svjedočimo

Stoga ovim putem želimo istaknuti da samo zajedničkim radom na dobrobit svih naših građana i slanjem uključujućih i promišljenih poruka, radom na smanjenju očitog neravnomjernog razvoja kojemu svjedočimo u Gradu Vrbovskom i isticanjem primjera dobre prakse zajedničkoga života Srba i Hrvata, na našem području možemo pokušati preokrenuti negativne demografske i ekonomske trendove, istaknuto je u priopćenju Gradska organizacija SDSS-a koji potpisuju Đorđe Busić, predsjednik stranke i zamjenik gradonačelnika, Dejan Jakšić, županijski i gradski vijećnik, Ilija Trbović, gradski vijećnik te Milan Vukelić, predsjednik Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: