gospodarstvo

OVO VEĆ VIŠE I NIJE NEKO IZNENAĐENJE: Komunalac napušta još jedna visokorangirana zaposlenica


Oglasi

VRBOVSKO – Iz vrboščanske gradske tvrtke odlazi još jedna visokorangirana zaposlenica. Nakon nedavne ostavke dugogodišnje direktorice Voda Vrbovsko Nikoline Mamule sada odlazi Milica Kovačević i to iz Komunalca gdje je obnašala funkciju voditeljice Odjela financija i računovodstva.

Kovačević potvrđuje ostavku i navodi razloge

Do saznanja o novim kadrovskim rošadama u gradskom poduzeću došli smo preko Zavoda za zapošljavanje gdje je objavljen natječaj za voditeljicu tog Odjela. Tragom toga obratili smo se još uvijek aktualnoj voditeljici Kovačević i upitali je o razlozima ostavke te da li s tom ostavkom odlazi samo s  funkcije ili iz tvrtke. U odgovoru Kovačević potvrđuje svoju ostavku te kao razloge navodi privatne okolnosti zbog kojih ne samo da odlazi iz Komunalca nego i iz Vrbovskog i to na novo radno mjesto.

Karijera uključivala i direktorsko mjesto (ali vrlo kratko)

Milica Kovačević (lijevo) na direktorskoj poziciji u Komunalcu u prosincu 2014. Desno gradonačelnik Dražen Mufić.

Kovačević je tako ušla u niz zaposlenica koje ne samo da odlaze iz gradskih tvrtki nego i Vrbovskog gdje su ambiciozno započele svoje poslovne karijere. Inače ta karijera Milice Kovačević u Komunalcu obilježena je i funkcijom direktorice, no vrlo kratkog vijeka. Naime, po odlasku Nine Vinski prve direktorice “novog” Komunalca pod patronatom gradonačelnika Dražena Mufića, Kovačević je 30. prosinca 2014. godine preuzela direktorsku funkciju u Komunalcu i to sa dužnosti voditeljice financijskog odjela u Komunalcu i Vodama Vrbovsko. Na toj direktorskoj fotelji Kovačević se zadržala tek nešto više od tri mjeseca.

Ostavila trag i u politici

Nakon tog vrlo kratkog direktorovanja podnosi neopozivu ostavku a na taj potez se Kovačević odlučila, kako je tada obrazložila, jer se želi baviti pripremama projekata za EU fondove. Odlazak Kovačević iz Komunalca ali i Vrbovskog osim na ekonomiju ostaviti će trag i na gradskoj političkoj sceni. Njen zadnji jači politički angažman bio je u vrboščanskoj organizaciji Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića (osnovane u prosincu 2018. ) gdje je imala važnu funkciju članice Odbora stranke. 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, arhiva Gorske novosti

%d blogeri kao ovaj: