crna kronika

PROTEKLIH TJEDANA BROJNI SUDARI S ŽIVOTINJAMA: Pred automobile istrčala srneća divljač, divlja svinja, ovca i zec!


Oglasi

GORSKI KOTAR – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklih tjedana zabilježena su 22 slučaja istrčavanja životinja na  kolnik i naleta na vozila. Većinom se radilo o srnećoj divljači ali dogodio se sudar s divljom svinjom, ovcom te u jednom slučaju i s divljim zecom.

Nije bilo ozljeđenih osoba

Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama diljem županije pa tako i na području Delnica i Vrbovskog. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 84.000 kuna. U cilju prevencije, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Odgovarnost sukladno Zakonu o sigurnosti prometa

U policiji podsjećaju da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima.(divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste).

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, Photo by Gary Bendig on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: