politika

HSP TRAŽI HITNU SJEDNICU ZBOG GORUĆEG PROBLEMA: Domaći liječnici završavaju studij medicine no niti jedan ne ostaje raditi u svom gradu


Oglasi

DELNICE – Problemi u zdravstvenoj zaštiti na području grada Delnica ali i cijelog Gorskog kotara vezani uz nedostatak zdravstvenih djelatnika tema je koja se mora što hitnije naći u fokusu javnosti i stoga zahtjevamo tematsku sjednicu Gradskog vijeća.

Gradonačelnica izjavila da je problem „GORUĆI” – no ništa nije poduzeto

Zahtjev je to podružnice HSP-a Delnice upućen gradskoj vlasti u Delnicama. Kako stoji u priopćenju delničkog HSP-a, gradonačelnica koja je obećala još u prosincu prošle godine održati tematsku sjednicu o tome gorućem problemu do danas obećanje nije ispunila. – Na sjednici Gradskog vijeća 30.12.2021. godine gradski vijećnik HSP-a Damir Rajčić zahtijevao je tematsku sjednicu na temu zdravstvene zaštite na području grada Delnica i Gorskog kotara.  Gradonačelnica je tada izjavila da je problem „GORUĆI” te obećala da će se tematska sjednica održati u prvom tromjesečju 2022. godine no ni do današnjeg dana ista nije održana, ističu u HSP-u.

Izuzetno je važno zadržati zdravstvene djelatnike

U zadnjih pet godina, naglašavaju HSP-ovci, tri mlada liječnika završila su studij medicine no niti jedan nije ostao raditi u svom gradu što je samo po sebi i stručni ali i demografski propust našeg Grada. Izuzetno je važno zadržati zdravstvene djelatnike koji bi uvelike pridonijeli kvaliteti naših života u Delnicama, a time bi i poboljšali lošu demografsku sliku našeg grada, smatraju delnički HSP-ovci te naglašavaju da ih brine neaktivnost gradonačelnice i vladajuće liste „Volimo Delnice” oko te važne teme za sadašnjost i budućnost Delnica. – Nama pravašima dosta je ispraznih obećanja i najava te tražimo konkretne akcije i postupke.

Unaprijediti kvalitetu života svih naših sugrađanki i sugrađana

Smatramo da se tematska sjednica mora održati kako bi zajedničkim radom i suradnjom svih političkih aktera na delničkoj političkoj sceni našli adekvatna rješenja kojima ćemo unaprijediti kvalitetu života svih naših sugrađanki i sugrađana, poručuju u svom priopćenju iz podružnice HSP-a Delnice.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, Photo by Sasun Bughdaryan on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: