Primorsko goranska županija

SUFINANCIRA SE 7 PROJEKATA ZA 6 GORANSKIH OPĆINA I GRADOVA – Vrbovsko županijskim novcima nabavlja ratrak i montira pokretnu traku


Oglasi

ŽUPANIJA – Od ukupno planiranih 1,5 milijuna kuna iz županijskog proračuna a u okviru Fonda za Gorski kotar, do sada je raspoređeno milijun kuna.

Sredstva odobrena  za sedam projekata

Sredstva su odobrena za sufinanciranje sedam projekata šest goranskih gradova i općina – Vrbovskog, Čabra, Delnica te Fužina, Skrada i Lokvi. Očekuju se još prijave od preostale tri jedinice lokalne samuorave kojima će se rasporediti preostala sredstva na nekom od narednih kolegija župana, najavio je to zamjenik župana Petar Mamula na redovitoj županijskoj konferenciji za novinare.

Razvoj mreže sanjkališta u Gorskom kotaru

Prihvatljive su bile sve aktivnosti vezane za izgradnju ili obnovu zgrada javne namjene, a odobreni projekti, među ostalim, uključuju izgradnju tržnice u Delnicama, uređenje edukativne staze „Lepenica“ te Doma kulture u Plešcima, pojasnio je Mamula te naglasio da je dodatnih 1,5 milijuna kuna Goranima dodijeljeno  u okviru programa „Razvoj mreže sanjkališta u Gorskom kotaru“.

Vrbovsko županijskim novcima nabavlja ratrak i montira pokretnu traku

S iznosima od 750 tisuća kuna, Općini Fužine sufinancirat će se nabava i montaža pokretne trake za Sanjkalište “Plasa” a Gradu Vrbovsko nabava ratraka te nabava i montaža pokretne trake na sanjkalištu u naselju Vujnovići. Prijavitelju čiji projekt nije bio odabran i sufinanciran na temelju javnog poziva u prethodnoj godini, omogućeno je pravo prednosti u tekućoj.

U pet godina u Gorski kotar uloženo 205 milijuna kuna

Na taj način se omogućava sufinanciranje onih prijavitelja koji zbog redoslijeda zaprimanja prijava nisu bili odabrani, istaknuo je dožupan Mamula te dodao kako je Primorsko-goranska županija u posljednjih pet godina usmjerila 205 milijuna kuna u Gorski kotar, što je u granicama mogućeg za PGŽ te ukazao na potrebu jače državne potpore tom području.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: