gospodarstvo

ČITATELJ ZGROŽEN IZGLEDOM ŠETNICE UZ KUPU: Europa financirala a Vrbovsko ne može ni travu pokositi – sve je zapušteno i dijelom demolirano


Oglasi

SEVERIN NA KUPI – Izgled jedne od nedavno uređene i razvikane šetnice uz Kupu, neugodno je iznenadio jednog izletnika. Zaprepastila ga je zapuštenost i demoliranost sadržaja šetnice Riblje-Lesci u Severinu na Kupi na području grada Vrbovskog.

Projekt sufinanciran iz EU

Revoltirani izletnik a naš čitatelj, stoga nam se obratio i poslao svoja neugodna zapažanja koja je potkrijepio i fotografijama a na reakciju su ga, kako piše, posebno ponukale činjenice da se radi o projektu sufinanciranom iz EU fondova i pogotovo jer ovih dana Grad prijeti svojim sugrađanima visokim novčanim kaznama za neodržavanje zelenih površina.

Danas većina sadržaja  zapuštena i demolirana

Tako piše da je u nedjeljnoj šetnji šetnicom Riblje-Lesci dolinom Kupe ostao nemalo iznenađen kako je zapuštena i dijelom demolirana. – Prije nekoliko godina gradonačelnik se pohvalio projektom uređenja i izgradnje dodatnih sadržaja šetnice no koliko je vidljivo sve je uveliko zapušteno. Projekt je prije nekoliko godina sufinanciran od strane EU da bi danas većina sadržaja bila zapuštena i demolirana.

Oglasi

Grad onima koji ne održavaju okućnice i poljoprivredna zemljišta kaznama

Sam grad prijeti žiteljima koji ne održavaju okućnice i poljoprivredna zemljišta novčanim kaznama dok pak oni ne održavaju svoje, stoji u pismu našeg čitatelja, izletnika čija je nedjeljna šetnja šetnicom Riblje-Lesci završila potpunim razočarenjem.

Investicija od 483.856 kuna u sklopu slovensko-hrvatskog EU projekta

Inače, šetnica na dionici Riblje –Lesci od 2,2 km dio je uređenja 14 km dugih šetnica uz Kupu Grada Vrbovskog te jedna od pet lokacija na kojoj su prošlog ljeta izvedeni radovi izgradnje i montaže opreme namijenjene tzv. infotočkama. Pohvalio se time prošle godine gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić ističući kako se radi o investiciji od 483.856 kuna realiziranoj u sklopu slovensko-hrvatskog EU projekta »Carnivora Dinarica«, koji se financira u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio čitatelj /podaci poznati u redakciji

%d blogeri kao ovaj: