gorske novosti specijal

DALMATINCI MU ODUZELI POČASNU TITULU A ŠTO ČEKAJU GORANI?: Imaju li  vrboščanski političari snagu i volju  Milanu Bandiću oduzeti titulu počasnog građanina


Oglasi

VRBOVSKO – Općina Podgora, oduzela je titulu počasnog građanina pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, prenose današnji portali.

Titulu oduzimaju nakon osam godina

U Podgori su se odlučili na taj potez pa se postavlja pitanje hoće li i kada to učiniti i u Vrbovskom, gradu koji je jedini u Hrvatskoj Bandiću posthumno, prošle godine, dodijelio titulu počasnog građanina. Kako prenosi Jutarnji list nova vlast u Podgori nakon osam godina od dodijele (za života ) Milanu Bandiću oduzima titulu počasnog građanina i to na zahatjev Kluba SDP-a i vijećnika Zorana Radonića.

Iskazana čast nije zaslužena

Povod za dodijelu titule bilo im je poklonjeno vatrogasno vozilo a danas mu je oduzimaju uz obrazloženje da ”iskazana čast nije zaslužena s obzirom na dokazanu kriminalnu povijest i više od 250 kaznenih prijava protiv Milana Bandića i njegovih suradnika, čime se nanosi šteta ugledu općine, kao i samoj vrijednosti dodijeljene titule” piše Jutarnji list.

Milan Bandić na osnivanju svoje stranke u Vrbovskom (prosinac 2018.)

Vrbovskom poklonio kosilicu, kompost i travu

I dok su u Podgori došli do zaključka da im počasni građanin Bandić za poklonjeno vatrogasno vozilo ipak šteti ugledu i samoj vrijednosti titule u Vrbovskom titula počasnog građanina za poklonjenu kosilicu i dalje ostaje. Podsjetimo, titulu počasnog građanina Bandiću je Vrbovsko dodijelilo, prošle godine, posthumno samo par dana nakon njegove smrti u žiži skandala, afera i DORH-ovih optužbi protiv njega a zbog poklonjene kosilice, komposta, trave i činjenice da je usprkos prezaposlenosti uvijek imao vremena posjetiti Vrbovsko.

Prijedlog podržali i SDP-ovci

 Prijedlog je to bio Nezavisnih vijećnika tadašnjeg a i danas aktualnog gradonačelnika Dražena Mufića. Uz njegove Nezavisne vijećnike i to Jasnu Božić, dipl.oec. – predsjednicu Gradskog vijeća, Davora Tkalčevića, ing. aeroteh., Maju Žuteg, dipl.iur., Denisa Barkovića, Ranka Vukovića, Borisa Gudca i Mirjanu Dokmanović, glas za proglašenje Bandića počasnim građaninom dali su i HDZ-ovci  Marijan Tkalčević, dipl.ing. i Pavao Babić zatim PGS-ovac Ilija Vignjević te na opće iznenađenje i čak dva SDP-ova vijećnika Anton Burić, prof. i Marijan Rački.

Oglasi

Protiv bili Nezavisni vijećnici Dalibora Kratohvila

Jedini i to žustri protivnici dodijele tog velikog gradskog priznanja Bandiću bili su Nezavisni vijećnici liste Dalibora Kartohvila. Uz njega žestotko su se tome protivili njegovi vijećnici Nedeljko Kovačić i Damir Grgurić. Tada je Kratohvil ljutito i razočarano izjavio da ih može biti sram da jednom kriminalcu sa preko 200 krivičnih prijava daju nagradu za počasnog građanina a da je njega samog sram što je član Gradskog vijeća koje daje takvu nagradu Milanu Bandiću koji apsolutno ništa nije napravio niti dao za ovaj grad.

Sramotan prijedlog

Kovačić je tada prijedlog okarakterizirao sramotnim jer se jedan čovjek sa toliko optužnica DORH-a stavlja u isti rang sa stvarno zasluženim građanima Vrbovskog a Grgurić je istaknuo da je ljut jer čovjeka koji je bio u Remetincu, premrežen svim kriminalom i iza sebe ostavio afere proglašavamo počasnim građaninom.

Oglasi

Digli ruku za proglašenje Bandića počasnim građaninom

Protivljenje i istup nezavisnih vijećnika Dalibora Kratohvila nije nimalo poljuljalo stav onih koji su ipak digli ruku za proglašenje Bandića počasnim građaninom Vrbovskog. Za njih je bilo dovoljno obrazloženje gradonačelnika Mufića da je Bandić, kada je on bio predsjednik Nogometnog kluba Vrbovsko za igralište dao kosilicu, 200 kubika komposta a dobili su trave i trave. Bandić je Vrbovskom svojevremeno dao i rasvjetu za Božić, uvijek je imao pozitivan odnos i osebujan način rada i uz takav rad nam je uvijek stigao doći i obići nas, kazao je tada Mufić ističući to kao povod dodijele titule počasnog građanina Bandiću kojem je Vrbovsko jedino u Hrvatskoj to dodijelilo posthumno. Hoće li i kada u Vrbovskom biti te političke snage i volje kao što je pokazala Podgora ili će i dalje u Vrbovskom počasni građanin biti čovjek koji po drugima šteti ugledu i samoj vrijednosti titule?

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: