sport i školstvo

VELIKA FOTOGALERIJA: Pogledajte gdje su sve za sam kraj školske godine putovali vrboščanski učenici


Oglasi

VRBOVSKO – Pred sam kraj školske godine vrboščanski osnovci proveli su se na brojnim školskim izletima, gdje su uživali u druženju i obilascima kulturno-turističkih lokacija.

Obišli  i domaći teren

Uz posjet Varaždinu, Rijeci, Ogulinu i Krku obišli su i domaći teren te bili u naseljima Lukovdol i Međedi. Tako su u Lukovdolu, Muzej Ivana Gorana Kovačića posjetili učenici 2. razreda iz Vrbovskog gdje su uz stručno vodstvo saznali više o životu i radu velikog hrvatskog pjesnika Gorana čije ime nosi njihova škola. Do zaselka Međedi u Moravicama pješice su išli učenici, polaznici izvannastavne aktivnosti Vježbom do zdravlja. Tamo su obišli staru tisu koja je zaštićeni spomenik prirode od 1965. godine. O tisi su saznali kako je mjerenjima utvrđeno da ima godišnji prirast debla od 0.49 cm te da stablo usprkos nekoliko oštećenja nastalih udarom groma izgleda dobro. Putem su uočili i neobične crne kutije za koje su saznali da su mamci za potkornjaka – štetnika koji uzrokuje propadanje šuma a svoj pješački izlet zasladili su šumskim jagodama.

Oglasi

Varaždin i Rijeka

U Varaždin i obilazak dvorca Trakoščan išli su na zajednički izlet učenici 5. i 6. razreda škola Vrbovsko, Severin na Kupi i Moravice dok su u Rijeku otputovali učenici 7. i 8. razreda u okviru terenske nastave iz fizike. Tamo su posjetili Astronomski centar u Rijeci – prvi i jedini astronomski centar u Hrvatskoj koji objedinjuje zvjezdarnicu i digitalni planetarij. Saznali su da je Planetarij opremljen modernom digitalnom tehnologijom koja se sastoji od pet projektora, od kojih svaki prikazuje jedan dio neba te ih projicira na svodu planetarija a poslije uvodnog predavanja pogledali su edukativni film te prezentaciju Sunčevog sustava. Nakon Astronomskog centra posjetili su Trsat i obišli Trsatsku gradinu.

Oglasi

U Ogulinu na Festivalu bajki

Oni najmlađi, vrboščanski prvašići bili su u Ogulinu na Festivalu bajki. Uz nezaobilazno bojanje kose i oslikavanje lica, pogledali su predstavu Dobro se dobrim vraća i mjuzikl Mi o vuku te sudjelovali na radionici izrade zmajeva. Uz posjet Festivalu bajki, vožnja vlakom na izlet u Ogulin za mnoge je bilo prvo iskustvo pa su i u tome uživali svi zajedno.

Krk i Jablan

Na terenskoj nastavi na otoku Krku uživali su učenici 3. i 4. razreda. Posjetili su plantažu smilja, spilju Biserujka te akvarij na otoku Krku a svakako nisu propustili okupati se u moru i prošetati gradom. Uz izletničke pohode završetak školske godine u Područnoj školi Jablan tradicionalno su obilježili završnom priredbom. U dvorištu škole pred roditeljskom publikom učenici su izveli igrokaz pod nazivom Priče iz čarobne jablanske šume.

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO : Facebook/OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko

%d blogeri kao ovaj: