politika

GOSTUJU MESIĆ, PUPOVAC, MUFIĆ…. Prvi donosimo sve o obilježavanju 30. godišnjice “Dogovora o održanju mira u Gorskom kotaru“


Oglasi

VRBOVSKO – Danas je u Vrbovskom u organizaciji Srpskog narodnog vijeća u suradnji sa SKD Prosvjetom, obilježena 30. godišnjica  “Dogovora o održanju mira u Gorskom kotaru“. U sklopu cjelodnevnog programa u Domu kulture u Vrbovskom održan je okrugli stol na temu obljetnice a na kojem su govorili Milorad Pupovac, SNV, Stjepan Mesić, predsjednik RH (2000.-2010.), Siniša Tatalović i Čedomir Višnjić, SKD Prosvjeta, Nada Glad, novinarka, publicistkinja i mirovna aktivistkinja, Željko Bartulović, s Pravnog fakulteta u Rijeci i Jean – Claude Concolato, bivši UN – ov diplomat. Moderator okruglog stola bio je Nikola Vukobratović, Arhiv Srba u Hrvatskoj.

Oglasi

Okruglom stolu nazočili su brojni gosti među kojima zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, dogradonačelnik Vrbovskog Đorđe Busić, gradski vijećnik Saša Burić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog Milan Vukelić.  U nastavku programa obilježavanja obljetnice održat će se Svečana akademija na kojoj se  očekuje dolazak predstavnika Vlade i Županije. Na završnici svečanosti u umjetničkom programu nastupit će kulturnu folklorna društva iz Bobote i Rijeke, te mješoviti pjevački zbor GIMPL iz Ravne Gore.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: