Primorsko goranska županija

ZA SUBVENCIONIRANJE LINIJSKOG JAVNOG PRIJEVOZA: Goranima na raspolaganju više od dva milijuna kuna a tu je još i dodatni – milijun!


Oglasi

GORSKI KOTAR – Za subvencioniranje županijskog linijskog javnog prijevoza Gorskom kotaru i Općini Vinodolskoj u županijskom proračunu na raspolaganju je 2,5 milijuna kuna a tu je još i dodatnih milijun kuna za održavanje cesta, najavio je to zamjenik župana Vojko Braut na današnjoj tiskovnoj konfereniciji u Županiji. Sredstva u iznosu od 2,5 milijuna kuna namijenjena subvencioniranju usluga županijskog linijskog javnog cestovnog prijevoza putnika na raspolaganju su jedinicama lokalne samouprave s područja Gorskog kotara i Općini Vinodolska a iznos je to koji je rebalansom proračuna povećan s dosadašnjih 450 tisuća kuna, kazao je Brauta ističući kako je većina goranskih načelnika i gradonačelnika pozdravila takvu odluku. – Cilj Županije je olakšati financijske napore JLS-ova kako bile bolje međusobno povezane, kao i sa Rijekom i Zagrebom te premostiti razdoblje do postavljanja pune usluge financiranja javnog linijskog prijevoza na što i dalje utječe niz nejasnoća u primjeni Zakona i Uredbe.

Oglasi

U resornom ministarstvu održani su sastanci, a odgovori na pojedina pitanja još se očekuju“, rekao je zamjenik Braut te istaknuo da je cjelokupna koncepcija od strane PGŽ-a postavljena, izrađene su tri studije i predviđene održiva i minimalna mreža linija. Trošak minimalne mreže linija, po izračunima prije povećanja cijena energenata, iznosi devet milijuna kuna, što predstavlja opterećenje za županijski proračun, ali stalo nam je do Gorskog kotar, svjesni smo situacije i da JLS-ovi moraju biti povezani“, rekao je zamjenik Braut i podsjetio kako Primorsko-goranska županija s 10 milijuna kuna već subvencionira i prijevoz otočana te s 10 milijuna kuna prijevoz učenika. Uz 2,5 milijuna kuna za županijski linijski javni prijevoz, gradovima i općinama s područja Gorskog kotara i Općini Vinodolskoj na raspolaganju je i milijun kuna za pomoć u održavanju javnih i nerazvrstanih cesta, a iznos je također povećan rebalansom proračuna sa 450 tisuća kuna, istaknuto je na današnjoj županijskoj tiskovnoj konferenciji.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: