politika

REAGIRANJE ZASTUPNIKA SDSS-A DEJANA JAKŠIĆA: Mufić nema niti volje niti želje za suradnjom – niti jednom riječju ni dopisom nikome se nije obratio na temu knjižnice


Oglasi

VRBOVSKO – Nakon, početkom prošlog mjeseca, medijske hajke na županijske vijećnike a posebice one s područja Grada Vrbovskog, oko nepodržavanja projekta izgradnje nove Gradske knjižnice u Vrbovskom, oglasio se jedan od prozvanih SDSS-ov županijski vijećnik koji je i predstavnik SDSS-a u Gradskom vijeću Grada Vrbovskog Dejan Jakšić.

Mufić nema niti volje niti želje za suradnjom

Nakon kratkog vremenskog odmaka od tih medijskih napisa uz izglasavanje rebalansa na županijskoj Skupštini Primorsko goranske županije,točnije od prozivanja pojedinih goranskih načelnika i gradonačelnika mene i kolegice iz SDSS-a koji smo podržali županov  prijedlog rebalansa proračuna, imam potrebu reagirati prema upućenim amandmanima gradonačelnika Mufića,te na pravu prirodu tih amandmana, stoji u uvodu priopćenja Jakšića koji u nastavku naglašava da je sam od početka svog angažmana u Županijskoj skupštini sa svojim kolegama nastojao pružiti ruku suradnje gradonačelniku Mufiću, ali, kaže, kod njega nažalost očito nije bilo volje niti želje za to.

Mufić se niti jednom riječju ni dopisom nije obratio županiji na temu knjižnice

Nakon tog uvoda Jakšić se osvrnuo na, kako kaže, mnogima nejasno odbijanje amandmana za uređenje gradske knjižnice u Vrbovskom od strane vladajuće većine u Skupštini. Odmah po dospijeću tog amandmana stručnim službama Skupštine, a to je bilo neposredno uoči same Skupštine, kod pročelnice Upravnog odjela za kulturu informirali smo se o problematici gradske knjižnice i na svoje iznenađenje saznali da se gradonačelnik niti jednom riječju ni dopisom nije obratio županiji na tu temu. Ni meni ni mojoj kolegici se također nije obratio sa upitom za pomoć oko financiranja knjižnice ,što bi bilo normalno za očekivati kada je riječ o zastupnicima sa područja grada Vrbovskog, ističe Jakšić uz opasku kako je politika relativno kompliciran proces u kojemu se nastoji doći do zajedničkih stajališta i kompromisa u korist javnog dobra,međutim za takvo nešto treba imati sugovornika.

Oglasi

Srbi i njihovi predstavnici oduvijek su znali zastupati svoje interese

Osvrnuo se Jakšić i na to što se slučaj sa amandmanom oko gradske knjižnice Vrbovsko dodatno problematizira i u kolumnama Novog lista, koje, kaže on, očito imaju za cilj stvoriti dodatni pritisak na mene i moju kolegicu  kada je riječ o našem angažmanu u županijskoj Skupštini. Na te napise mogu samo reći da su Srbi i njihovi predstavnici u Gradu Vrbovskom i Primorsko Goranskoj županiji oduvijek znali zastupati svoje interese.

Naš Grad i naša Županija najsvjetliji primjer života i odnosa Srba i Hrvata

Upravo zato se u gradskoj knjižnici Vrbovsko nalaze i knjige na ćirilici, upravo zato u njoj radi knjižničarka, kojoj nažalost za dnevno političke svrhe, danas broje krvna zrnca i upravo zato su naš Grad i naša Županija najsvjetliji primjer života i očuvanih odnosa Srba i Hrvata u cijeloj Zemlji. Svi mi imamo izborni legitimitet i na nama je da ga iskoristimo na najbolji mogući način kako bi smo unaprijedili položaj naših sugrađana, razlikujemo se samo u načinu kako shvaćamo taj posao, a ja ga vidim kroz suradnju i dijalog, zaključuje svoje priopćenje SDSS-ov županijski i vijećnik Grada Vrbovskog Dejan Jakšić.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, pgz.hr/Gorske novosti

%d blogeri kao ovaj: