Primorsko goranska županija

ŽUPANIJSKA ULAGANJA U GORSKI KOTAR: Kroz deset godina za zdravstvo osigurano 12,5 milijuna kuna


Oglasi

GORSKI KOTAR – Nakon desetogodišnjeg razdoblja u Primorsko goranskoj županiji su zbrojili i javno objavili koliko se uložilo u zdravstvo Gorskog kotara.

Desetogodišnje razdoblje

Tako u PGŽ-i ističu da su za zdravstvo, u razdoblju od 2013.-2022. godine, na području Gorskog kotara osigurali 12,5 milijuna kuna. Kroz program decentraliziranih sredstava, osiguran je iznos od 7 milijuna kuna za nabavku tri vozila za hitnu medicinsku pomoć u Čabru, Vrbovskom i Delnicama ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna. Zatim za nabavku dva vozila hitne medicinske pomoći s pogonom 4×4, za Ispostave Delnice i Čabar – 800.000 kn, dva vozila za obavljanje redovne djelatnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u Ispostavi Delnice vrijednosti preko 100 tisuća kuna te vozilo hitne medicinske pomoći na standardni pogon (2×2) za Ispostavu Delnice – 320.000 kn, ističu u PGŽ-i.

Niz drugih ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu

Tijekom tog desetogodišnjeg razdoblja, podsjećaju u PGŽ-i, održavao se standard zdravstvene infrastrukture u Gorskom kotaru nizom drugih ulaganja, od izgradnje nadstrešnica za vozila hitne medicinske pomoći, uređivanja sanitarnih čvorova u ispostavama domova zdravlja, popravcima stolarija, krovova, nabavkama potrebnog namještaja te nabavkama medicinskih aparata, od respiratora do ultrazvučnih aparata i niza druge potrebne medicinske opreme, sveukupne vrijednosti preko milijun kuna a Županija je i 1,2 milijuna kuna uložila u nabavku digitalnog RTG aparata za Radiološku ordinaciju u Delnicama.

Programi iznad zakonskog standarda

Uz to, kroz programe iznad zakonskog standarda, osiguran je i iznos oko 5,5 milijuna kuna. Tim je sredstvima, ističu u Županiji, uređena prometnica oko Doma zdravlja PGŽ u Delnicama – 4,3 milijuna kuna te osiguran sanitetski prijevoz pacijenata u Gorskom kotaru čiji je cilj programa osiguranje dostupnosti prijevoza pacijenata s područja Gorskog kotara do najbližeg ugovornog subjekta HZZO-a. Za palijativnu zdravstvenu skrb u Gorskom kotaru i odlaske specijalista u Gorski kotar Županija je osigurala ukupno 3,4 milijuna kuna, javljaju iz PGŽ-e rezimirajući desetogodišnje ulaganje u goransko zdravstvo.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: