kultura i zabava

HOMOFOBNI ISPAD VIJEĆNIKA JEZDIĆA: SDP osuđuje, SDSS šuti a primitivci se natječu tko će ostaviti ružniji komentar


Oglasi

VRBOVSKO – Dejan Jezdić, dopredsjednik Mjesnog odbora Moravice, fokus vrboščanske javnosti skrenuo je na sebe nakon sramotnog homofobnog ispada o čemu smo pisali danas.

Od Jezdića nikakve reakcije

I dok od Jezdića nismo dobili nikakvu reakciju a pitali smo ga da li je on autor spornog teksta, stoji li i dalje iza stavova izrečenih u komentaru te ima li potrebu za isprikom, upite smo danas poslali i strankama SDP-u i SDSS-u s čije koalicijske liste je Jezdić i ušao u Mjesni odbor. Pitali smo ih koji je njihov stav o ovom slučaju te da li će Dejan Jezdić dobiti političke sankcije za svoje ponašanje i koje, a odgovor smo za sada dobili samo od SDP-a.

SDP najoštrije osuđuje stavove gospodina Jezdića

Njihov čelnik Petar Mamula napisao je – Najoštrije osuđujemo stavove gospodina Jezdića upućene pripadnicima LGBT zajednice. Naglašavamo da gospodin Jezdić nije član SDP-a, a na koalicijskoj listi za člana MO Moravice je izabran kao nestranački kandidat. Očekujemo javnu ispriku za objavljene stavove, dok o statusu gospodina Jezdića u MO Moravice kao SDP nismo u mogućnosti odlučivati, stoji u odgovoru SDP-a Vrbovsko.

Ništa o sankcijama članu Mjesnog odbora

Ista pitanja postavili smo i predsjedniku MO Moravice Milanu Mamuli koji je kratko odgovorio da navedeni komentar Jezdića nije stav njega kao predsjednika MO Moravice, niti je stav MO Moravice, ali ništa nije kazao da li će kao čelnik MO-a pokrenuti sankcije zbog govora mržnje, nedostojanstvenog i neprofesionalnog ponašanja člana i njegova zamjenika.

SDSS šuti a Jezdićevi fanovi divljaju po Facebooku

I dok se dio političkih aktera ograđuje i osuđuje Jezdićev homofobni ispad, dio, i to onaj iz SDSS-a, još šuti, Jezdić na društvenoj mreži Facebook dobija  same lajkove i podršku. Njegovi “podržavatelji” jednostavno se natječu tko će ostaviti uvredljiviji, gnjusniji i primtivniji komentar. Tako jedan piše -“… homoseksualci i transvestiti potiču ubojstva nerođene djece ili perverznjaštvo da se uvede u škole i obrazovne krugove…nitko ne pokušava zaustavit…”, drugi mu se pridružuje i mudro predlaže “ …sve te sotone treba izolovati iz ovog društva a ne davati im prostora u medijima…” treći bistro zaključuje “Kakve parade “ponosa” motike metle i lopat u ruke.nek budu od koristi…” a jedan pametnjaković čak dijeli i medicinske savjete “Ko god misli suprotno od Dejan Jezdić trebao bi potražiti lječničku pomoć“. Sve komentare možete pratiti OVDJE.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, Photo by Stanley Dai on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: