kultura i zabava

VELIKA FOTOGALERIJA: U Gorskom kotaru održan četverodnevni ljetni susret bogoslova


Oglasi

GORSKI KOTAR – Krajem prošlog tjedna u Gorskom kotaru održan je ljetni susret riječkih bogoslova. Kako javljaju iz Riječke nadbiskupije, na četverodnevnom susretu u Gorskom kotaru tijekom kojih su se upoznali sa životom goranskih župa sudjelovali su riječki bogoslovi, zajedno s riječkim nadbiskupom koadjutorom mons. Matom Uzinićem, rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ vlč. Mario Gerićem i rektorom Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu vlč. Đulianom Trdićem, stoji u objavi Riječke nadbiskupije.

Prvi dan

Gostovanje bogoslova započelo je susretom u Bogoslovnom sjemeništu, nakon čega su posjetili Župu sv. Ivana Kristitelja u Delnicama gdje ih je dočekao župnik vlč. Tadija Tomkić a potom su obišli i Župu sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi, gdje su im dobrodošlicu pripremili župni upravitelj župa Kupske doline vlč. Josip Tomić i župljani. Tom prigodom obišli su Interpretacijski centar „Putevima Frankopana“ te pohodili Župu Plešce u kojoj se održao susret i druženje sa župnom zajednicom Župe Presvetog Trojstva. Prvi dan posjeta obišli su i Župu Kuželj, i završili ga dolaskom i smještajem u župnom domu Župe sv. Antuna Padovanskog u Čabru u kojemu im je domaćinstvo pružio vlč. Hrvoje Mandić a u župnoj kapeli slavili su sv. Misu koju je predvodio mons. Uzinić.

Oglasi

Osobni susret i razgovor s nadbiskupom Uzinićem

U nastavku boravka u Gorskom kotaru, bogoslovi su imali priliku za osobni susret i razgovor s nadbiskupom Uzinićem nakon kojega su zajedno posjetili župe Tršće, Prezid i Etno kuću u Prezidu. Bili su i u obilasku i Župe Gerovo u kojoj ih je dočekao vlč. Ivan Marković, upravitelj svetišta Majke Božje Karmelske na Svetog Gori u čijem okrilju se toga dana održalo hodočašće župljana župa Kupske doline, a u organizaciji Župe Plešci, te su se bogoslovi, zajedno s riječkim nadbiskupom koadjutorom, pješice iz mjesta Plešci uputili u to marijansko svetište i tamo slavili sv. Misu koju je također predvodio mons. Uzinić. Tijekom tog hodočašća posjetili su Palčevu šišu, posjedničku kuću rodbine Čop, spomenik kulture na granici Hrvatske i Slovenije, kao i župe Turke i Zamost u kojima su posjetili staru pilanu Malinarić i Selankin mlin. Posljednjeg dana boravka na ljetnom susretu u Gorskom kotaru, bogoslovi Riječke nadbiskupije su u različitim župnim zajednicama posvjedočili svoje duhovno zvanje i zahvalili Goranima na gostoprimstvu, stoji u objavi Riječke nadbiskupije.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO : Župa Presvetog Trojstva – Plešce

 

%d blogeri kao ovaj: