crna kronika

VELIKA FOTOGALERIJA I NOVE INFORMACIJE O POPLAVI: Bujice, odroni, poplavljene i zatvorene ceste – a kiša i dalje pada!


Oglasi

GORSKI KOTAR – Na terenu smo od jutra. Dobra vijest je ta šta je rijeka Kupa pala sigurno za 0.5m te se očekuje daljnje smanjenje rijeke. Nadamo se da će nam danas vrijeme ići na ruku!, napisali su jutros delnički vatrogasci koji su drugi dan uz ostale operativne službe na terenu zahvaćenom velikim poplavama uz dolinu Kupe u Gorskom kotaru.

Bujice izazvale odrone na ceste a popustila je i oborinska odvodnja

Tijekom jučerašnjeg dana jaka kiša i nevrijeme pogodilo je Gorski kotar i Kupa se izlila iz svog korita. Uz obalu Kupe poplavljene su ceste, voda je ušla u dvorišta kuća, bujice su izazvale odrone na ceste a popustila je i oborinska odvodnja. Teško stanje poplavljenog područja uz Kupu u Gorskom kotaru i danas je neizvjesno jer kiša ne staje.

Zatvorene ceste

Prema jutrošnjoj obavijesti HAK-a  zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su županijska cesta na dionici Brod na Kupi – Brod Moravice, lokalna cesta Blaževci-Zapeć a dionica Brod na Kupi-Hrvatsko zatvorena je zbog odrona. Vodostaj Kupe na mjernoj stanici Hrvatsko jutros u 9 sati iznosio je 315 cm I označen je za izvanrednu mjeru. Preko 4 metra sa oznakom izvanrednog stanja je vodostaj Kupe u selu Kupa a u Zapeću na području Grada Vrbovskog jutros je izmjeren vodostaj rijeke od preko 5 metara do kojih je narastao još jučer u poslijepodnevnim satima.

Oglasi

Poplavljena područja jučer je obišla i gradonačelnica Mihelčić

Prema jučerašnjoj obavijesti Nacionalnog parka Risnjak cesta Podgrič – Kupari je zatvorena te se upozoravaju svi da ne kreću prema izvoru Kupe dok se vremenska situacija ne stabilizira i saniraju pristupni putovi. Poplavljena područja, najteže zahvaćenog delničkog kraja uz Kupu jučer je obišla je gradonačelnica Katarina Mihelčić i napisala – Danas na području Grada Delnica priroda pokazuje svoju ćud. Ugrožena su naselja uz Kupu, dio kuća je već pod vodom, padaline ne prestaju. U Lučicama i Delnicama oborinska odvodnja je na izmaku snaga i jedva guta ove padaline.

Zbog visine Kupe pritoci se sve više izlijevaju i vraćaju

Operativne snage su na terenu, vatrogasci ispumpavaju i rade na području Lučica, Crnog Luga i u Brodu. Crveni križ, HGSS i ostale operativne službe su u pripravnosti. Zbog visine Kupe pritoci se sve više izlijevaju i vraćaju što donosi podzemne vode i zato su vatrogasci intervenirali u Kaštelu i isključili struju. Voda je danas odnijela dijelove nekoliko naših cesta. Često na području Požara, Podgore i Turki imamo popravke nakon kiše, a sutra ćemo tek vidjeti što će uopće od njih ostati. Svi smo na terenu i dajemo sve od sebe. Hvala svim dežurnim službama na svemu što čine. Sada još samo da se i nebo smiluje, objavila je na svom profilu delnička gradonačelnica Mihelčić tijekom jučerašnjeg obilaska poplavljenog područja Kupske doline.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Facebook.com

%d blogeri kao ovaj: