politika

VRBOŠČANSKI SDP SE PITA: Gdje su otišli milijuni kuna gradskog novca kojima je kupljena drvna industrija koja je predana privatnom investitoru koji je otišao u stečaj?


Oglasi

VRBOVSKO – Dizanje kredita zbog projekta koji ne rješavaju goruće probleme u gospodarstvu, katastrofalno loše polugodišnje izvršenje Proračuna Grada, najskuplja voda i odvoz otpada u županiji i šire, 360.000 kuna za gradonačelnikovu promidžbu te šutnja večine vijećnika i bespogovorno podržavanje svih gradonačelnikovih hirova pokazuje svu nelogičnost dosadašnjeg upravljanja Gradom te da se ne ide u dobrom smjeru.

SDP glasao za zaduženje

Da je ta situacija apsurdna, neodrživa i vrlo ozbiljna stav je vrboščanskog SDP-a koji iznosi njihov čelnik Petar Mamula u svom osvrtu na jučer održanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Vrbovskog. – Upravo održana sjednica Gradskog Vijeća Grada Vrbovskog pokazuje svu nelogičnost dosadašnjeg upravljanja Gradom, kao i svu opravdanost redovitih apela gradske oporbe na čelu sa SDP-om, kaže Mamula te pojašnjava. Naime, pored točaka o kojima su vijećnici imali priliku raspravljati a koje redovito dolaze na njihove klupe, kao što su primjerice Izmjene i dopune Prostornog plana Grada i Izvješće o radu dječjeg vrtića Bambi, neke druge točke opravdano pobuđuju pažnju javnosti. Jedna od navedenih je zasigurno i točka kojom se Grad kratkoročno zadužuje za 3 milijuna kuna radi održavanja likvidnosti vezano uz financiranje europskih projekata, ističe Mamula. Radi se o problemu u kojem su se našle jedinice lokalne samouprave koje na svom području provode veći broj projekata financiranih iz europskih fondova i koje zbog kašnjenja isplata iz državnog proračuna ne mogu dovršiti te projekte, kaže Mamula te ističe kako su vijećnici SDP-a glasali za zaduženje svjesni da bi neizglasavanje te točke dovelo do problema sa proračunskim sredstvima, odnosno do otežanog funkcioniranja Grada.

Oglasi

Situacija je apsurdna, neodrživa i vrlo ozbiljna

Međutim, ovom prilikom podsjećamo na problem na koji smo već ukazivali, a to je da projekti koji se provode i zbog kojih se Grad zadužuje ne doprinose rješavanju gorućih gradskih problema, a to su pad broja stanovnika i katastrofalno stanje u gospodarstvu, kaže Mamula te naglašava da je Grad Vrbovsko u periodu između dva popisa stanovništva, koje se poklapa sa vladavinom aktualne gradske vlasti, izgubio gotovo polovinu svojih građana, kao i da je najveći poslodavac i poslovni subjekt na području Grada zapravo gradski Komunalac koji troši novac, kojeg građani kojih je sve manje uplaćuju u gradski proračun. Situacija je apsurdna, neodrživa i vrlo ozbiljna, tvrdi Mamula te dodaje dok s jedne strane plaćamo najskuplju vodu i odvoz otpada u županiji i šire, dok se zadužujemo za uređenje svlačionica nogometnog kluba, kupujemo i uređujemo stare zgrade i obnavljamo ih, u isto to vrijeme gradsko čelništvo se uopće ne pita gdje su otišli milijuni kuna gradskog novca kojima je kupljena drvna industrija koja je predana privatnom investitoru koji je otišao u stečaj, a s njim i naši milijuni!

Grad godišnje izdvaja više od 360.000 kuna za Gradonačelnikovu promidžbu

To sve, ističe Mamula, omogućuju ljudi koji u Gradskom vijeću bez ikakvog pitanja podržavaju sve prijedloge odluka Gradonačelnika koje su se ovoga četvrtka donosile u novouređenoj gradskoj vijećnici, u blistavim gradskim dvorima čije je uređenje plaćeno novcem istih onih poreznih obveznika i građana Grada Vrbovskog kojih je iz godine u godinu sve manje. Tu šutnju i bespogovorno podržavanje svih Gradonačelnikovih hirova građani nažalost ne mogu vidjeti. Jer iako Grad godišnje izdvaja više od 360,000 kuna za Gradonačelnikovu promidžbu, gradska vlast ne omogućava da građani Grada uživo prate sjednice gradskog Vijeća, kako se ne bi vidjelo koji su to vijećnici koji zastupaju one koji su ih birali, a tko su oni koji primaju naknadu kako bi kimali glavom na sve Gradonačelnikove prijedloge. Godine lošeg upravljanja Vrbovsko su srozale na posljednje mjesto po razvijenosti u Primorsko goranskoj županiji, ali su ga u isto vrijeme dovele na prvo mjesto po cijeni koju njegovi građani plaćaju za komunalne usluge.

Oglasi

Upozoravali smo i upozoravati ćemo da je smjer kojim Vrbovsko ide loš

U Vrbovskom danas živi najmanji broj stanovnika od njegovog postanka, prisiljeni smo se zaduživati dok tuđa komunalna poduzeća žive od naših resursa, ubirući više od 500.000 kuna godišnje za prihvat posjetitelja u Kamačniku. Upravo zato su vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću glasali protiv Izvještaja o radu Gradonačelnika i protiv katastrofalno lošeg polugodišnjeg izvršenja Proračuna Grada. Upozoravali smo i upozoravati ćemo i dalje da je smjer kojim Vrbovsko ide loš, i da svakim danom odmičemo sve dalje od razvijenih sredina i postajemo mjesto u kojem je dobro samo onima koji slijepo vjeruju jednom čovjeku – Gradonačelniku najskupljeg i najnerazvijenijeg Grada u širem okruženju!, zaključuje čelnik SDP-a Vrbovsko Petar Mamula u svom osvrtu na jučer održanu sjednicu Gradskog vijeća.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, Gorske novosti

%d blogeri kao ovaj: