politika

SDP VRBOVSKO: Gradonačelnik Mufić na svoju promidžbu troši 364.000 kuna a odbija potpisati Ugovor o donaciji jedinom nezavisnom mediju na području Grada


Oglasi

VRBOVSKO – Nakon zadnjeg osvrta na kreditno zaduženje Grada, promašene projekte, katastrofalno izvršenje proračuna, SDP Vrbovskog u novom reagiranju komentira trošenje javnog novca na promidžbene aktivnosti Grada.

Kako to Gradonačelnik Mufić vlada Vrbovskom već više od desetljeća

U SDP- ovom priopćenju pod nazivom PROMIDŽBA GRADA – IMA SE MOŽE SE, koji potpisuje čelnik stranke Petar Mamula tako stoji – Pogled na Proračun Grada Vrbovskog, i onima koji nisu navikli čitati takve dokumente, otkriva puno o tome u kojem smjeru kao Grad idemo i kako to Gradonačelnik Mufić vlada Vrbovskom već više od desetljeća. Puno se toga može izdvojiti, ali za ovu priliku izdvojiti ću jednu posebno zanimljivu stavku koja više nego zorno prikazuje kakav je odnos Gradonačelnika prema javnim sredstvima poreznih obveznika Grada Vrbovskog.

Gradonačelnik odbija potpisati Ugovor o donaciji jedinom nezavisnom mediju na području Grada – portalu Gorske novosti

Radi se o sredstvima pod stavkom „Promidžba Grada Vrbovskog i informiranje“ na kojoj poziciji je za 2022.g. planiran iznos od 364.000 kuna. Stavka se dijeli na 53.000 kuna planiranih za sufinanciranje Goranskog Novog lista, 6.000 kuna za radijske emisije, 10.000 kuna za portal Gorske novosti, 60.000 kuna za Glasnik „Volim Vrbovsko“, 50.000 kuna za izradu monografije Grada Vrbovsko, 100.000 kuna za usluge promidžbe i informiranja, te 85.000 kuna za promidžbeni materijal i aktivnosti. Iako su neke od stavaka općenite i nije jasno čemu su namijenjene, ono što je znakovito je da Gradonačelnik unatoč tome što je osigurao sredstva u Proračunu, odbija potpisati Ugovor o donaciji jedinom nezavisnom mediju na području Grada portalu Gorske novosti, o čemu je vlasnica portala obavijestila oporbene stranke u gradskom vijeću Grada Vrbovskog

Oglasi

Jedini medij koji nije pod njegovim utjecajem

Odbijanje potpisivanja Ugovora o donaciji portalu u direktnoj je vezi sa činjenicom da je portal jedini medij u kojemu se mogu vidjeti kritički osvrti na aktivnosti Gradonačelnika, a to je nešto što Gradonačelnik ne može tolerirati, te se je odlučio na ovaj način obračunati sa neposlušnom urednicom portala, koji je zapravo jedini medij koji nije pod njegovim utjecajem.

Propagandni prostor unutar kojega Gradonačelnik veliča i hvali svoje „uspjehe“

 I radijske emisije, kao i Goranski novi list i glasnik „Volim Vrbovsko“ , pa i nedavno pokrenuti istoimeni portal, zapravo su propagandni prostor unutar kojega Gradonačelnik veliča i hvali svoje „uspjehe“, koje nitko osim njega ne vidi. Možemo samo nagađati čemu je namijenjeno gotovo 190.000 kuna na  stavci za promidžbene aktivnosti, ali one su vrlo vjerojatno vezane uz brojne video materijale poput emisije „ĐIR“, koje objavljuju samo ono što Gradonačelnik želi da se čuje i vidi u javnom prostoru. Ponašanje je to u najboljoj autoritarnoj maniri, kojemu bi se divili i čelnici Sjeverne Koreje.

Za sve sportske udruge koje brinu o sportskom razvoju naše djece 100.000 kuna manji iznos od Gradonačelnikove promidžbe

Da malo stavimo u odnos ukupni iznos koji je namijenjen za veličanje lika i djela Gradonačelnika Mufića, spomenuti ćemo da se u isto vrijeme u Proračunu Grada sredstva za donacije sportskim klubovima osiguravaju u iznosu 266.300 kuna na godišnjoj razini. Dakle, za sve sportske udruge koje brinu o sportskom razvoju naše djece i društvenom životu svih naselja na području grada, 100.000 kuna manji iznos od Gradonačelnikove promidžbe. Ostaje nam samo nadati se, da će i Novi list i urednici radijskih emisija te video priloga „ĐIR“ odbiti poslušnost Gradonačelniku, te odlučiti kao i portal Gorske novosti kritički i objektivno novinarski raditi svoj posao. U tom će slučaju oni spasiti građane Grada Vrbovskog troška od 364000 kuna godišnje, jer će Gradonačelnik i njih odlučiti disciplinirati kao i uredništvo i vlasnika jedinog medija na području Grada Vrbovskog gdje se može pročitati i kritika njegovog rada, stoji u reagiranju Petra Mamule, predsjednika SDP Vrbovsko.

AUTOR: SDP Vrbovsko

FOTO: Ilustracija, Petar Mamula, predsjednik SDP-a Vrbovsko

%d blogeri kao ovaj: