gospodarstvo

VRBOŠČAN NA ČELU HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE: Dalibor Kratohvil od lokalnog ugostiteljstva i politike do čelnog mjesta u hrvatskom obrtništvu


Oglasi

VRBOVSKO – Vrboščanski ugostitelj Dalibor Kratohvil postigao je veliki uspjeh u svojoj obrtničkoj karijeri, postavši vodećom osobom u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Kratohvil je na čelno mjesto te najveće strukovne i matične obrtničke organizacije izabran na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Skupštine HOK-a.

I sam sam obrtnik i svjestan sam u kakvim okolnostima posluju

Kako prenosi Hrvatska obrtnička komora u svome obraćanju novoizabrani predsjednik Kratohvil je izjavio – Hrvatska obrtnička komora predstavlja preko 100 tisuća hrvatskih obrtnika. Danas sam izabran da budem njihov glas i da beskompromisno zastupam njihove interese. Hrvatsko gospodarstvo se u posljednje tri godine našlo pred dosad neviđenim izazovima, a obrtnici se i dalje bore s brojnim neizvjesnostima. U toj borbi za opstanak potrebna im je institucija koja će im biti podrška i koja će osluškivati njihove stvarne potrebe. I sam sam obrtnik i svjestan sam u kakvim okolnostima moje kolegice i kolege posluju.

Stavljam se na raspolaganje kao prvi među jednakima

Zato se i stavljam na raspolaganje, kao prvi među jednakima, kako bismo zajedno snažno istupali i stvorili što povoljnije okruženje za gospodarske subjekte koji su stup hrvatske ekonomije, rekao je Kratohvil koji je na čelno mjesto HOK-a izabran večinom glasova članova Skupštine te mu je povjereno vodstvo u idućem četverogodišnjem mandatu. U obrtničkim asocijacijama Kratohvil je svoj put započeo kao predsjednik Udruženja obrtnika Grad Vrbovsko, potom je u dva mandata vodio Obrtničku komoru Primorsko-goranske županije te također u dva mandata bio na funkciji potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Oglasi

Suprostavljao se proglašenju Bandića počasnim građaninom Vrbovskog

Vrboščanskoj javnosti Kratohvil je uz dugogodišnje ugostiteljstvo i obrtništvo poznat i kroz svoj politički angažman i gradonačelničku kandidaturu na predzadnjim lokalnim izborima 2017. godine. Iako u tom svom debitantskom političkom istupu nije uspio osvojiti gradonačelničko mjesto Kratohvilova lista osvojila je tri mandata u Gradskom vijeću. Uz dva vijećnika sa svoje liste Kratohvil je bio žustri kritičar tadašnjeg a i danas aktualnog gradonačelnika Dražena Mufića. Posebno se istaknuo suprostavljajući se prijedlogu proglašenja pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića počasnim građaninom Grada Vrbovskog.

Portal Index proglasio ga rekorderom u isisavanju novca iz organizacije

Široj hrvatskoj javnosti pak Kratohvil je postao poznat prošle godine i to kada je portal Index objavio da je on rekorder u isisavanju novca iz organizacije a tada je bio na čelu županijske komore. Na to je i danas na Indexu u svom članku podsjetio Ilko Ćimić koji piše da je Kratohvil kao predsjednik obrtničke komore Primorsko-goranske županije za svoj rad primao mjesečnu naknadu u iznosu od 5 tisuća kuna. Imao je službeni automobil, koji je nabavljen preko leasinga, a od 2015. godine do 31. kolovoza 2020. godine za nagrade za rad, putne naloge, leasing automobila, gorivo, naknade za cestarinu i drugo na Kratohvila je utrošeno ukupno 875.102,19 kuna, što je u prosjeku oko 15 tisuća kuna mjesečno, piše danas Index.hr.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO:  Arhiva, Gorske novosti

%d blogeri kao ovaj: