ostalo vijesti

RAZMJENA ISKUSTVA : Vijeće srpske nacionalne manjine ugostilo Koordinaciju nacionalnih manjina Zagrebačke županije


Oglasi

MORAVICE – Predstavnici Koordinacije nacionalnih manjina Zagrebačke županije jučer su bili u posjeti Moravicama gdje su ih ugostili članovi Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog. Posjet je održan u sklopu studijskog putovanja Koordinacije kroz Primorsko-goransku županiju a uz susret, razgovor i druženje s domaćinima, gosti su posjetili crkvu sv. Velikomučenika Georgija i Željezničku tehničku školu Moravice.

Gostujuću delegaciju predvodio je Salih Uremović, predsjednik Koordinacije u kojoj predstavlja bošnjačku nacionalnu manjinu, uz članove Dragišu Pilipovića ispred srpske nacionalne manjine, Gorana Beusa Richembergha ispred njemačke nacionalne manjine i Lene Đapić ispred makedonske nacionalne manjine. Uz domaćine tog studijskog posjeta, članove Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog na čelu s predsjednikom Milanom Vukelićem, susretu su prisustvovali i Novica Vučinić ispred SKD „Prosvjeta“, pododbora Moravice te Dušan Milanović i gradski vijećnik Jovan Trbović kao predstavnici MO Moravice.

Tom prigodom predsjednik Salih Uremović upoznao je okupljene s glavnim aktivnostima koje provodi Koordinacija nacionalnih manjina Zagrebačke županije te istaknuo da je međusobna suradnja od velike važnosti, ne samo za nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, već i na širem području Republike Hrvatske. – Upravo zbog toga, Koordinacija kao jednu od aktivnosti  organizira studijska putovanja, kako bi članovi vijeća i predstavnici nacionalnih manjina imali priliku upoznati primjere dobre prakse, ali i predstaviti svoj rad drugima. Razmjena iskustava bitna je u podizanju kvalitete predstavljanja nacionalnih manjina što doprinosi općem razvoju kojemu svi težimo. Izrazio je veliko zadovoljstvo viđenim te najavio mogućnost daljnje suradnje, istaknuo je Uremović uz zahvalu na prijemu.

Ispred domaćina goste je pozdravio predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog Milan Vukelić te istaknuo zadovoljstvo što su članovi Koordinacije odabrali posjetiti prelijepi Gorski kotar i područje Grada Vrbovskog. – Jedan od glavnih ciljeva rada Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog rad na jačanju i koordinaciji aktivnosti svih organizacija koje su još uvijek aktivne u našem kraju, od sporta do kulture, ali i gospodarstva. Trudimo se pronaći načine da našu baštinu, tradiciju i način života iskoristimo i kao razvojnu polugu našega kraja i vrijedan turistički proizvod, kazao je Vukelić te dodao da se stoga nadaju da će njihov kraj ubuduće posjećivati sve više gostiju i sa područja Zagrebačke županije.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Milan Vukelić

%d blogeri kao ovaj: