sport i školstvo vijesti

UZ ENGLESKI IZVRSNI I U ZNANJU NJEMAČKOG JEZIKA: Vrboščanski osnovci osvojili prvo mjestu na županijskom natjecanju i nastupili na međunarodnim kazališnim igrama


Važnost učenja njemačkog jezika prepoznao i Grad Vrbovsko koji već treću godinu podupire i potiče učenike u kreativnom stvaralaštvu i promicanju njemačkog jezika

Oglasi

VRBOVSKO – Uz nedavno ostvaren izvrstan uspjeh u engleskom jeziku učenika moravičke područne škole, vrboščanski osnovci pokazali su da su izvrsni i u njemačkom jeziku. Naime, kako javljaju iz škole, veliki uspjeh njihovi učenici ostvarili su na županijskom natjecanju i iz njemačkoga jezika, nedavno održanom u OŠ Zamet u Rijeci.

Učenici osmog razreda Ana Simčić iz PŠ Ivana Gorana Kovačića, Severin na Kupi i Antonio Ivšić iz matične OŠ Ivana Gorana Kovačića, Vrbovsko uz mentorstvo učiteljice Nusrete Murtič, sudjelovali su prema zadanim kategorijama – kategorija 2 i kategorija 1, lista B. i svojim znanjem ostvarili 1. mjesto.

Uz to prvo mjesto odlično znanje njemačkog jezika potvrdili su i na XIX. kazališnim igrama na njemačkom jeziku – Theaterspiele, održanom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu krajem prošlog tjedna. Tamo su nastupili predstavom “Zu den Zeugnissen” a dramsku skupinu predstavljali su učenici: Ema Žagar, Zara Časni, Ivan Krajačić, Ana Simčić i Patrik Tkalčević također pod voditeljskom palicom učiteljice njemačkog jezika, Murtič. Bila je to velika prilika za njih da se predstave na manifestaciji na kojoj je nastupilo 700 djece, odnosno 50 grupa iz Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, od djece predškolske dobi, osnovnoškolaca do srednjoškolaca.

–  Veliki pljesak brojne publike u HNK-u bila je zaslužena nagrada za uloženo vrijeme, trud i veliki angažman učenika i učiteljice. Iza ovog projekta i nastupa stoje motivirani učenici koji su uz puno truda, vježbe, smijeha, improvizacije i zajedničkog cilja dramski tekst pretvorili u prekrasnu izvedbu!, ističu u Školi gdje naglašavaju da im puno znači i to što je važnost učenja njemačkog jezika prepoznao i Grad Vrbovsko koji već treću godinu podupire i potiče učenike u kreativnom stvaralaštvu i promicanju njemačkog jezika na ovom području kao i predstavljanju Škole i Grada na međunarodnoj razini.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : OŠ Ivana Gorana Kovačića, Vrbovsko